به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما از اراک ؛ سالهاست هوای آلوده نفس شهروندان اراکی را تنگ کرده و هر روز به آمار بیماران قلبی و ریوی این کلانشهر افزوده می شود .
کلانشهر اراک جزء یکی از هشت کلانشهر آلوده کشور است، به همین منظور طرح ملی کاهش آلودگی هوای اراک در راستای کاهش آلودگی هوا در جلسه هیات وزیران به تصویب رسید.
مسولان ارشد استان مرکزی هم به جهت اهمیت موضوع آلودگی هوای اراک و دیگر مناطق استان مرکزی طرح جامع کارگروه کاهش آلودگی هوای اراک را در دستور کار خود قرار داده اند.
مردم اراک چند سالی است که با آلودگی هوا و آثار مخرب آن بر سلامت ساکنین این کلانشهر دست و پنجه نرم می کنند.
شهر اراک طی سال گذشته، ۱۰۵روز آلودگی و هوای ناسالم را پشت سر گذاشت که از مجموع این روزها، یکصد روز در وضعیت هوای ناسالم برای گروه های حساس و پنج روز نیز در شرایط ناسالم برای تمام گروه های جمعیتی قرار داشته است این در حالی است که اراک در سال ۹۴ تنها ۳۷ روز نا سالم را تجربه کرده بود.
محمودی مدیر کل حفاظت محیط زیست استان مرکزی یکی از عوامل دخیل درآلودگی هوای اراک را عبور خودرو های سنگین مسیر ترانزیتی شمال به جنوب کشور از داخل شهر اراک عنوان کرد و افزود :
با ساماندهی و راه اندازی مسیر کنار گذر شهر اراک و عبور کامیون ها از این مسیر بخشی از آلودگی هوای اراک کاهش می یابد.
بهرامی نیا مدیر کل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان مرکزی هم گفت : روزانه بیش از 57 هزار وسیله نقلیه از شهر اراک خارج می شوند و بیش از 60 هزار وسیله نقلیه هم از محورهای اصلی که تردد شمار دارند به این شهر وارد می شوند .
سرهنگ امیدی رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی استان مرکزی هم عقیده دارد به دلیل نواقصی که کنار گذر شهر اراک دارد رانندگان از این مسیر استفاده نمی کنند و باید این کنارگذر استاندارد سازی شود.
شارقی مدیر کل راه و شهر سازی استان مرکزی گفت : مصوبه هیات دولت برای تکمیل کنارگذر اراک اخذ شده و امیدواریم امسال بتوانیم عملیات اجرایی آن را شروع کنیم و امیدواریم که این طرح سال 97 به بهره برداری کامل برسد .
کارشناسان پیش بینی کرده اند با بهره برداری از طرح کنار گذر شهر اراک ؛ آلودگی هوای این کلانشهر 25 درصد کاهش یابد .