شورای عالی یمن میانجی سازمان ملل را عنصر نامطلوب نامید
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما، به گزارش خبرگزاری فرانسه از عدن، نیروهای انقلابی یمن و متحدان آنها اسماعیل ولد شیخ احمد میانجی سازمان ملل متحد در مناقشه یمن را به جانبداری متهم کردند و او را در صنعا پایتخت یمن "عنصر نامطلوب" دانستند.
صالح الصمد رئیس شواری سیاسی عالی یمن که توسط گروههای انقلابی این کشور در سال دو هزار و چهارده پس از فرار عبد ربه منصور هادی رئیس جمهور مستعفی یمن در صنعا تشکیل شد، اعلام کرد :" ما خطاب به آنتونیو گوترش دبیر کل سازمان ملل متحد اعلام می کنیم که اسماعیل ولد شیخ احمد از این پس در صنعا عنصری نامطلوب است."
صالح الصمد دوشنبه شب در سخنرانی تلویزیونی خود تاکید کرد این تصمیمی است که انصارالله و متحدان آنها یعنی طرفداران علی عبدالله صالح رئیس جمهور پیشین یمن اتخاذ کرده اند.
وی فرستاده ویژه سازمان ملل متحد در یمن را به رعایت نکردن اصل بیطرفی و نداشتن صداقت متهم و تصریح کرد جانشین وی که احتمالا توسط دبیر کل سازمان ملل متحد منصوب خواهد شد باید با ملت یمن با احترام رفتار کند.
اواخر ماه مه میانجی سازمان ملل متحد در یمن در نشست شورای امنیت اعلام کرد هیچ پیشرفتی برای ازسرگیری مذاکرات صلح یا دستیابی به توافق درباره آینده بندر حدیده در غرب این کشور حاصل نشده است.
بندر حدیده واقع در شرق یمن در حال حاضر در کنترل نیروهای انقلابی این کشور قرار دارد. نیروهای نظامی وفادار به عبد ربه منصور هادی رئیس جمهور فراری یمن و ائتلاف کشورهای عرب به سرکردگی عربستان سعودی که از دولت مستعفی یمن حمایت می کنند، بر سر کنترل این شهر با انقلابیون یمن درگیر هستند. برنامه جهانی غذا ضمن هشدار درباره خطر فزاینده قحطی در یمن تاکید کرده است نود و نه درصد از واردات یمن از طریق بندر حدیده صورت می گیرد و هشتاد درصد از محصولات غذایی برنامه جهانی غذا نیز از طریق همین بندر وارد خاک یمن می شود به همین علت اگر بندر حدیده به هر دلیلی بسته شود، این اتفاق می تواند به وقوع یک فاجعه در یمن منجر شود.
اسماعیل ولد شیخ احمد در واقع به آخرین سفر خود به صنعا در ماه مه اشاره می کرد که طی آن هیئت تحت سرپرستی وی مورد حمله معترضان قرار گرفت و نتوانست با هیچ یک از نمایندگان و مذاکره کنندگان گروههای انقلابی یمن دیدار کند.
طبق اعلام نهادهای بشردوستانه بین المللی مناقشه مسلحانه یمن که دو سال پیش آغاز شد تا کنون بیش از هشت هزار کشته، نزدیک به چهل و پنج هزار زخمی و بیش از دو میلیون آواره بر جا گذاشته است.