تاکید بر ضرورت عملی شدن تعهدات بین المللی در مبارزه با تروریسم
نشست بین المللی موسوم به « پروسه کابل» در افغانستان
رئیس جمهور افغانستان در نشست بین المللی « پروسه کابل » گفت از جهانیان میخواهیم تا به تعهدات خود عمل کنند و خشونتها خاتمه یابد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما از کابل ، نشست بین المللی کابل برای بررسی مبارزه با تروریسم و روند صلح افغانستان دقایقی پیش با سخنرانی « محمد اشرف غنی » رئیس جمهور افغانستان درکابل آغاز بکار کرد.
« محمد اشرف غنی » در مراسم افتتاح نشست بین المللی « پروسه کابل » با تاکید بر پایان چالش تروریسم در افغانستان و منطقه گفت: افغانستان در خط نخست مبارزه با تروریسم قرار دارد و نیروهای امنیتی افغان در حال حاضر با بیست گروه تروریستی می جنگند.
رئیس جمهور افغانستان تصریح کرد : جهان باید در مبارزه با تهدیدهای تروریستی ما را یاری کند ما امروز به این دلیل دورهم جمع شدهایم که جامعه جهانی تعهد کرده است که پدیده تروریسم، حمایت کشورها از آن و حمایت فرامرزی از تروریسم را تحمل نمی کند.
وی افزود : امروز، ما از جهانیان میخواهیم تا به تعهدات خود عمل کنند و خشونتها خاتمه یابد.
اشرف غنی دربخشی از اظهارات خود ، همکاریهای اقتصادی را یکی از راهکارهای موثر برای برقراری صلح وثبات در افغانستان دانست و از برنامه های اقتصادی ایران قدردانی کرد و گفت : برخی کشورهای منطقه همانند چین ، ایران و هندوستان ، همکاری ها و گفتمان اقتصادی را آغاز کرده اند که افغانستان از این اقدامات قدردانی می کند و فعالیتهای اقتصادی را در راستای برقراری صلح و بهبود وضعیت امنیتی موثر می داند.
رئیس جمهور افغانستان با تاکید بر عزم و اراده دولت این کشور برای نابودی داعش افزود : ما برای سرکوب و نابودی تروریسم به « برنامه عمل » در منطقه نیاز داریم اما نبود این برنامه یک چالش عمده در راستای مبارزه با تروریسم در منطقه است.
اشرف غنی با بیان اینکه حملات تروریستی مرز نمی شناسد افزود : افغانستان هرنوع حملات تروریستی را که در هرجای جهان روی بدهد ، محکوم می کند.
وی با اشاره به پیامد های حملات تروریستی در افغانستان گفت : هفتاد وپنج هزار افغان براثر خشونتها در افغانستان کشته و زخمی و بیش از چهار میلیون افغان به دلیل ناامنی از کشورشان آواره شده اند.
رئیس جمهور افغانستان با بیان اینکه دولت و ملت این کشور « صلح » می خواهند افزود : مبارزه با فساد ، اصلاح نهادهای امنیتی و طراحی برنامه چهارساله امنیتی از مهمترین اقدامات دولت افغانستان برای تامین صلح وثبات دراین کشور است.
اشرف غنی درعین حال تاکید کرد : تازمانی که گروه طالبان آماده صلح نشود ، صلح وثبات در افغانستان محقق نخواهد شد .
وی با بیان اینکه پیش شرط های صلح دولت این کشور همواره به گروه طالبان اعلام شده است افزود : درصورتی که گروه طالبان پیش شرط های صلح از جمله قانون اساسی افغانستان را بپذیرد می تواند برای خود « دفترسیاسی » ایجاد کند و از این طریق مذاکرات صلح را پیش ببرد.
وی هشدار داد : این آخرین فرصت برای این گروه خواهد بود که می تواند با استفاده از آن مذاکرات صلح را با دولت افغانستان آغاز کند.
رئیس جمهور افغانستان بر لزوم پیشبرد روند صلح با مدیریت افغانها تاکید کرد و گفت : کشورهای منطقه و فرامنطقه به مدیریت دولت افغانستان احترام بگذارند زیرا صلح دراین کشور یک برنامه « ملی » است.
اشرف غنی دربخش دیگری از اظهارات خود افزود : ما صلح با پاکستان را خواستار هستیم و دراین زمینه چندین نشست چندجانبه نیز برگزار شد اما بدون نتیجه پایان یافت.
وی ضمن استقبال ازحضور هیئت پاکستان در نشست پروسه کابل گفت : ما نمی دانیم پاکستان از افغانستان چه می خواهد ؟
رئیس جمهور افغانستان تصریح کرد: برقراری صلح درافغانستان ، صلح وثبات را درمنطقه و جهان به ارمغان می آورد.
اشرف غنی: شمار کشته های انفجار کامیون در کابل به بیش از 150 نفر رسیده است
اشرف غنی رئیس جمهور افغانستان روز سه شنبه اعلام کرد شمار کشته های انفجار کامیون بمب گذاری شده در منطقه دیپلماتیک کابل که چهارشنبه هفته گذشته روی داد، به بیش از 150 نفر رسیده است.
این حمله هنگامی روی داد که یک کامیون پر از مواد منفجره در ورودی یک منطقه امنیتی که سفارتخانه های کشورهای خارجی و ساختمان های دولتی از جمله کاخ ریاست جمهوری در آنجا واقع است، منفجر شد.
براساس آمار قبلی، در این حمله که مرگبارترین حمله در پایتخت افغانستان از زمان سقوط رژیم طالبان در سال 2001 محسوب می شود، 90 نفر کشته و بیش از 460 تن دیگر زخمی شدند.
همه کشته شدگان ملیت افغان داشتند و اشرف غنی به خصوص به 13 مأمور پلیس که موفق شدند این کامیون را هنگام ورود به این منطقه متوقف کنند و در این انفجار جان خود را از دست دادند، ادای احترام کرد.
به گزارش خبرگزاری رویترز از کابل، اشرف غنی در یک کنفرانس بین المللی با موضوع صلح گفت: « بیش از 150 پسر و دختر بی گناه افغانستان کشته شدند و بیش از 300 زخمی نیز بر اثر سوختگی یا قطع عضو در بیمارستانها بستری شده اند.»
این حمله که هنوز هیچ گروهی مسئولیت آن را برعهده نگرفته است، موجب شد چند تظاهرات خشونت آمیز علیه دولت در سراسر کشور برگزار شود.
نشست بین المللی موسوم به « پروسه کابل» در پایتخت افغانستان
نشست بین المللی کابل برای بررسی مبارزه با تروریسم و روند صلح افغانستان با سخنرانی « محمد اشرف غنی » رئیس جمهور افغانستان در کابل آغاز بکار کرد.
در این نشست نمایندگان بیش از بیست و پنج کشور و سازمان بین المللی از جمله معاون آسیا و اقیانوسیه وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران شرکت کرده اند و درباره راهکارهای مبارزه با تروریسم و برنامه صلح دولت افغانستان مذاکره می کنند.
دولت افغانستان انتظار دارد کشورهای منطقه ای و فرامنطقه ای به یک اجماع در مبارزه با تروریسم و برقراری صلح در افغانستان دست یابند.
این نخستین بار است که یک نشست بین المللی درباره صلح افغانستان به میزبانی کابل برگزار می شود.
این نشست بین المللی درحالی برگزار شده است که شهر کابل در کمتر از یک هفته اخیر صحنه دو حمله خونین انتحاری بود که براثر آن صدها نفر کشته و زخمی شدند.
رئیس جدید شورای عالی صلح افغانستان تعیین شد
همزمان با برگزاری نشست بین المللی صلح درکابل ، دولت افغانستان رئیس جدید شورای عالی صلح این کشور را تعیین کرد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما ازکابل ، « شاه حسین مرتضوی » سخنگوی ریاست جمهوری افغانستان اعلام کرد : « محمد کریم خلیلی » معاون ارشد شورای عالی صلح و رئیس حزب وحدت اسلامی افغانستان به عنوان رئیس جدید شورای عالی صلح این کشور تعیین شده است.
« پیرسید احمد گیلانی » رئیس سابق شورای عالی صلح افغانستان چند ماه پیش به دلیل بیماری و کهولت سن درگذشت.
شورای عالی صلح افغانستان با هدف گفتگو با گروههای مخالف مسلح درسال هزاروسیصد وهشتاد ونه تشکیل و « برهان الدین ربانی » به عنوان اولین رئیس این شورا انتخاب شد اما وی درسال هزاروسیصد ونود دریک حمله تروریستی جان باخت.
خلیلی همزمان با برگزاری نشست بین المللی کابل به عنوان رئیس جدید شورای عالی صلح انتخاب شده و این درحالی است که موضوع صلح با مخالفان مسلح یکی از محورهای نشست بین المللی امروز است.