بر اساس گزارش پایگاه اینترنتی اینترسپت؛
رشوه سعودی ها به مقامات انگلیس
قانونگذاران محافظه کار انگلیس در حالی از عربستان پول نقد دریافت کردند که انگلیس از جنگ خشونت آمیز یمن حمایت می کند.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما، در حالی که روابط ترزا می، نخست وزیر انگلیس با عربستان به موضوعی انتخاباتی تبدیل شده است،آمار و ارقام جدیدی که پارلمان انگلیس منتشر کرده است نشان می دهد عربستان با اعطای هدیه و دادن حق مشاور و تامین هزینه های مسافرتی اعضای پارلمان و مقامات دولت محافظه کار انگلیس پول کلانی را به پای آنها ریخته است.
پایگاه اینترنتی اینترسپت در گزارشی به قلم لی فانگ نوشت: قانونگذاران محافظه کار انگلیس در حالی از عربستان پول نقد دریافت کردند که انگلیس از جنگ خشونت آمیز ریاض در یمن که فقیرترین کشور در منطقه خاورمیانه (غرب آسیا) است، حمایت می کند.
جرمی کوربین، رهبر حزب کارگر انگلیس در حالی ائتلاف نگران کننده انگلیس با سعودی ها را به موضوعی انتخاباتی تبدیل کرده است که رای دهندگان انگلیسی هشتم ژوئن (پنجشنبه، 18 خرداد) پای صندوق های رای می روند.
رهبران حزب کارگر انگلیس می گویند روابط محافظه کاران با عربستان به فروش تسلیحاتی بی سابقه به این کشور - از زمان شروع عملیات عربستان در یمن، دولت محافظه کار انگلیس اجازه فروش سلاح هایی به ارزش سه میلیارد و 300 میلیون پوند (چهار میلیارد و 200 میلیون دلار) را به عربستان داده است-، و بی میلی به انتقاد از نقض حقوق بشر در عربستان منجر شده است.
در حالی که سیاستمداران محافظه کار از فروش تسیلحاتی به عربستان به عنوان اقدامی برای تقویت متحدان انگلیس در منطقه دفاع کرده اند، اعضای محافظه کار پارلمان از زمان شروع جنگ یمن 99 هزار و 396 پوند (128 هزار و 35 دلار) هدیه، هزینه های مسافرتی، و حق مشاوره از عربستان دریافت کرده اند.
جزئیات روابط مالی عربستان با نمایندگان محافظه کار پارلمان انگلیس در دفتر ثبت منافع مالی اعضای پارلمان ثبت شده، که پارلمان آن را منتشر کرده است.
بعضی از بذل و بخشش های عربستان در قالب هدیه بود.
فیلیپ هاموند، وزیر خارجه وقت - و وزیر دارایی فعلی انگلیس که به خاطر دفاع از اعدام جمعی در عربستان، از جمله اعدام یکی از منتقدان صلح طلب دولت مورد انتقاد قرار گرفته است- ساعت مچی به ارزش هزار و 950 پوند (دو هزار و 514 دلار) را از سفیر عربستان پذیرفت. شارلوت لسلی، نماینده محافظه کار پارلمان انگلیس -که ریاست بحث پارلمانی درباره سیاست خارجی در قبال خاورمیانه (غرب آسیا) را بر عهده داشته است-، یک سبدِ غذا به ارزش حدود 500 پوند (644 دلار) از سفارت عربستان دریافت کرد.
همچنین از زمان شروع جنگ یمن، دولت عربستان هزینه چهار سفر تفریحی گرانقیمت نمایندگان محافظه کار پارلمان انگلیس به عربستان را تقبل کرده است.
هزینه اقامت، سفر، و غذای این نمایندگان از دو هزار و 888 پوند (سه هزار و 724 دلار) تا شش هزار و 722 پوند ( هشت هزار و 668 دلار) متفاوت است.
بر اساس دفتر ثبت منافع مالی اعضای پارلمان انگلیس، دست کم 18 نماینده محافظه کار در در این سفرها حضور داشته اند.
رحمان چیشتی، نماینده محافظه کار پارلمان انگلیس و یکی از نمایندگانی که در یکی از سفرهای تفریحی به خرج عربستان حضور داشت، همچنین ماهانه به عنوان مشاور «مرکز تحقیق و مطالعات اسلامی ملک فیصل» که یک مؤسسه مطالعاتی در عربستان است، دو هزار پوند (دو هزار و 579 دلار) پول نقد دریافت کرد. این ترتیبات از فوریه 2016 آغاز شد.
به نظر می رسد اعطای هدیه، بخشی از تلاش (سعودی ها) برای تاثیرگذاری روی کشورهای هر دو سوی اقیانوس اطلس است.
همانطور که اینترسپت گزارش داده است، عربستان با به خدمت گرفتن مشاوران و کارشناسان روابط عمومی که روابط نزدیکی با دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا دارند، حضور خود برای لابی در واشنگتن را به سرعت گسترش داده اند. از سال 2015، تعداد عاملان ثبت شده ای که برای عربستان کار می کنند، از 25 نفر به 145 نفر رسیده است.
تجارت اسلحه یکی از مسائل متعددی است که مقامات سعودی با آن رو به رو هستند. روزنامه گاردین این هفته فاش کرد که دولت محافظه کار ترزا می این پیام را القاء کرده است که مانع از انتشار گزارش درباره حمایت مالی خارجی از گروههای افراط گرا - را که گمان می رود روابط سعودی را با بنیادگرایان اسلامی با مدرک ثابت می کند- شود.