به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی موسسه رازی، دکتر رامین باقری نژاد با اشاره به اینکه تا سال ۹۳ تعداد مبتلایان به بیماری بروسلوز یا تب مالت در کشور رو به رشد بود، اظهار کرد: سال ۹۳ تعداد ۲۰ هزار مورد ابتلا به این بیماری گزارش شده بود که سال ۹۴ به ۱۸ هزار مورد و سال ۹۵ نیز به کمتر از ۱۵ هزار مورد کاهش پیدا کرده است.
وی با تاکید بر اینکه موفقیت در کاهش بیماری بروسلوز انسانی در کشور مرهون تلاشها و برنامه ریزی وزارت بهداشت، سازمان دامپزشکی و موسسه رازی است، افزود: موسسه رازی با تامین واکسنهای مورد نیاز مصرفی در برنامه مبارزه با این بیماری (به ویژه تمرکز بر روی واکسیناسیون دامهای حساس در ۴ ماه نخست سال)، نقش موثری در این موفقیت ایفا کرده است.
رئیس بخش واکسن بروسلوز موسسه رازی با بیان اینکه این واکسن در کشور تنها در موسسه رازی تولید میشود، ادامه داد: این موسسه در سال جاری کل نیاز سازمان دامپزشکی به واکسن بروسلوز یا تب مالت را تامین میکند.
وی خاطرنشان کرد: بروسلوز در ایران و جهان یکی از مهمترین بیماریهای قابل انتقال از دام به انسان محسوب میشود و پیشگیری و جلوگیری از ابتلای انسانها به این بیماری، مبتنی بر کنترل بیماری در جمعیتهای دامی است، در این راستا واکسیناسیون دامها یکی از مهمترین راههای کنترل بیماری بروسلوز محسوب میشود.
دکتر باقری نژاد با اشاره به اینکه بروسلوز یا تب مالت بیماری هزار چهرهای است که اندامها و ارگانهای مختلف بدن را درگیر میکند، ادامه داد: در فاز حاد، بیماری به صورت تب و لرز بسیار شدید بروز پیدا میکند که فرد کاملا زمین گیر میشود.
رئیس بخش بروسلوز موسسه رازی اضافه کرد: امید است با تداوم همکاریهای بین بخشی موثر میان وزارت بهداشت، سازمان دامپزشکی کشور و موسسه رازی که در سالهای اخیر شکل گرفته، بتوانیم این روند نزولی را تا زمان مهار ادامه داده و موفقیتهای بیشتری در روند کاهش این بیماری در آیندهای نزدیک شاهد باشیم؛ بنابراین گزارش موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی با تولید ۴۰ محصول متنوع، بزرگترین مرکز تولید حیوانات آزمایشگاهی و فرآوردههای بیولوژیک حاصل از این حیوانات در کشور است.
بخش پرورش حیوانات آزمایشگاهی در موسسه رازی در سال ۱۳۲۹ با هدف تولید انواع حیوانات آزمایشگاهی و فرآوردههای بیولوژیک حاصل از این حیوانات تاسیس شد و یکی از بخشهای قدیمی موسسه رازی است.
در این بخش ۴۰ نوع محصول شامل پنج نوع حیوان آزمایشگاهی، فرآوردههای بیولوژیک، پلت غذایی و محصولات جانبی مانند پوشال استریل برای حیوانات آزمایشگاهی تولید میشود که علاوه بر تامین نیازهای داخل موسسه، در اختیار مراکز متعدد تحقیقاتی و دانشگاهی کشور قرار میگیرد.
هشت نوع موش، پنج نوع رت، چهار نوع هامستر، هشت نوع خوکچه هندی و یک نوع خرگوش از تولیدات این موسسه بوده که از نظر نژاد، سویه و تحت سویه متفاوت از یکدیگرند و هر کدام برای کار تحقیقاتی و آزمایش ویژهای مناسب است.
در این بخش سالانه بیش از ۵۰ هزار سر، انواع حیوانات آزمایشگاهی تحت شرایط کنترل شده، برای مصرف داخل و خارج از موسسه تولید میشود.
تمام واکسنها و فرآوردههای بیولوژیکی که در موسسه رازی ساخته میشوند، در روند تولید خود، بر روی حیوانات آزمایشگاهی مورد ارزیابی قرار میگیرند تا میزان اثرگذاری این محصولات سنجش و محصول با کیفیتی عرضه شود.
با توجه به نیاز دائم موسسه رازی و دیگر مراکز تحقیقاتی و دانشگاهی کشور به حیوانات آزمایشگاهی پاک، اقدامات کنترل سلامت این حیوانات به صورت روزآمد کردن روشهای کنترلی اجرا میشود.
بخش تولید و پرورش حیوانات آزمایشگاهی این موسسه برای تولید حیوانات مورد استفاده در تحقیقات و آزمایشها از استانداردهای بین المللی تبعیت میکند.
رئیس موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی هم پیش از این از تامین کامل نیاز کشور در زمینه سرمهای درمانی ضد مارگزیدگی، ضد عقرب زدگی و ضد دیفتری خبر داده است.
موسسه رازی در این حوزه بهترین و باکیفیتترین سرمهای درمانی جهان را تولید میکند.
این موسسه بهترین سرمهای درمانی جهان را تولید میکندکه این محصولات تاکنون جان هزاران نفر را از مرگ نجات داده است.
با توجه به اینکه ایران از کشورهایی با میزان گزش بالا در دنیاست، اما این آمپول ها، نجات صد درصدی مصرف کنندگانش از مرگ را به ارمغان آورده است.
بسیاری از کشورهای منطقه و خاور میانه خواستار سرمهای این موسسه برای درمان گزیدگیها هستند.