در همایش بین المللی اقتصادی سن پترزبورگ مطرح شد؛
انتقاد پوتین از سیاستهای مخرب آمریکا در منطقه و جهان
رئیس جمهور روسیه با انتقاد شدید از سیاستهای منطقه ای آمریکا گفت اقدام های آمریکا عراق و سوریه را ویران کرد و حالا همین خطر برای کره شمالی وجود دارد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما از مسکو؛ ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه در نشست عمومی همایش بین المللی اقتصادی سن پترزبورگ گفت: شاهد این هستیم که تجهیزات ناتو به مرزهایمان نزدیک و نزدیک تر می شود.
پوتین افزود: ما از نزدیک شدن تجهیزات ناتو به مرزهایمان نگران هستیم. به کشورهای عضو ناتو می گویم که اگر درصدد حمله به کسی نیستید پس چرا هزینه های نظامی خود را افزایش می دهید.
رئیس جمهور روسیه در ادامه گفت: در پی آن هستیم که در چارچوب مبارزه با تروریسم با ناتو همکاری کنیم و این مسئله به نفع همه است.
وی گفت: اقدام های آمریکا و غرب، ویرانی سوریه و عراق را در پی داشت و اکنون نیز شاهدیم علیه کره شمالی با تهدید از قدرت نظامی سوءاستفاده می شود.
پوتین در جمع صدها تن از مقامات، روسای هیئت ها و کارشناسان کشورهای مختلف و همچنین مسئولان بلندپایه سازمان های بین المللی تاکید کرد: کشورهای یمن و افغانستان بر اثر رویدادهای سالیان اخیر به شدت آسیب دیده اند.
رئیس جمهوری روسیه همچنین با توجه به حمایت غرب به ویژه آمریکا برای براندازی دولت اوکراین در سال 2014، گفت: واشنگتن از کودتای ضدحکومتی در این کشور حمایت کرد.
وی همچنین تحریم های آمریکا علیه روسیه را که اوایل سال 2014 پس از براندازی حکومت اوکراین وضع شد، نقض مقررات بین المللی خواند و تاکید کرد: آمریکا با برقراری محدودیت ها علیه روسیه، قوانین بین المللی و اصول اقتصاد آزاد را نقض کرده است در حالی که خود را تنظیم کننده اصول آن می داند.
پوتین افزود: روسیه عامل بروز این وضع نیست و آمریکا اقدام های مغایر قوانین بین المللی انجام داده است.
رئیس جمهوری روسیه گفت: همکاری های مسکو و واشنگتن در پائین ترین نقطه از زمان جنگ سرد قرار دارد و در چند سال اخیر پایه های همکاری ها که در دهه های گذشته شکل گرفته بود، تخریب شد.
ولادیمیر پوتین در ادامه سخنانش گفت: هیچ مدرک یا دلیل محسوسی در اتهامات وارده به ما به دخالت در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا وجود ندارد.
وی افزود: اتهامات آمریکا (به روسیه) به روابط بین المللی و تلاشهای بین المللی صورت گرفته برای مبارزه با تروریسم ضرر می رساند. تهمت زدن به ما به دست دخالت در امور آمریکا باید فورا متوقف شود. به نفع همه ماست که روابط عادی خود با آمریکا را از سر بگیریم و اتهام زنی به ما متوقف شود.
قابل ذکر است؛ دولت دوم اوباما از سال 2014 تحریم ها و سیاست های اقتصادی ضدروسی را همراه اتحادیه اروپا و هفت کشور صنعتی پیش گرفت و دامنه آن را نیز گسترش داد که اکنون نیز بر خلاف انتظارها، این روند در دولت ترامپ هم ادامه دارد.
اتحادیه اروپا نیز تحریم های مشابهی را علیه روسیه وضع کرده که سبب واکنش متقابل این کشور شده و با توجه به تداوم این وضع و نبود افق حل این مشکلات، سطح همکاری ها بین مسکو و غرب و اعتماد متقابل به پائین ترین و بدترین وضع از سال 1991 یعنی فروپاشی شوروی تاکنون رسیده است.
در بخش نظامی نیز نیروهای آمریکا به صورت مستقل یا در قالب نظامیان ناتو در شرق اروپا از جمله لهستان و رومانی و لیتوانی نزدیک روسیه و هم مرز این کشور یعنی در لتونی و استونی، گرجستان و مولداوی پنج جمهوری سابق شوروی حضوری دائمی یا موقت دارند که بارها سبب اعلام هشدارهای مسکو شده است، ولی این روند همچنان گسترش می یابد.
نشست بین المللی سه روزه سن پترزبورگ با حضور محمود واعظی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، مسعود زمانی نیا معاون امور بین الملل و بازرگانی وزارت نفت، محمد خدادی مدیرعامل ایرنا و مهدی سنایی سفیر جمهوری اسلامی ایران عصر پنجشنبه اغاز شد.
دیدار و مذاکره با مقام ها و رئیسان هیئت های کشورهای مختلف و طرح دیدگاههای جمهوری اسلامی ایران درباره محورهای مطرح در نشست سن پترزبورگ از دیگر برنامه های کاری مقام های کشورمان در این اجلاس است.
در نشست اصلی، اجلاس تخصصی و همچنین دهها کارگروه سن پترزبورگ، بیش 12 هزار نفر از جمله مقام های ارشد کنونی و پیشین کشورها، سازمان های بین المللی و شخصیت های مختلف شرکت خواهند کرد.
بررسی مسائل مهم و چالش های بین المللی از جمله اقتصادی و اجتماعی، اوضاع خاورمیانه، بحران های منطقه ای، آینده جهان و روابط بین کشورها از موضوعات این نشست ها است که ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه نیز در آن حضور دارد.
در همایش سال گذشته که با حضور هیئت جمهوری اسلامی ایران برگزار شد، حدود 12 هزار نفر از 130 کشور جهان شرکت کردند.