پشم چینی گوسفندان در مناطق عشایر نشین اصفهان
آیین سنتی پشم چینی گوسفندان در استان اصفهان یکی از مراکز عشایرنشین کشور برگزار شد
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما، مدیر روابط عمومی اداره کل امور عشایر استان اصفهان امروز گفت: دامداران و عشایر شهرستان های سمیرم ،شهرضا، دهاقان، چادگان و فریدونشهر همه ساله این آیین را اواخر اردیبهشت و اوایل خرداد برگزار می کنند .
داریوش غلامی افزود: دامداران این استان از اواسط بهار شروع به شستشوی گوسفندان در رودخانه ها می کنند ، تا پشم گوسفندان از گرد و خاک ، خارهای چسپیده به پشم ها و حشرات موذی پاک شود.
وی گفت: بخشی از پشم تولیدی به مراکز صنعتی ارسال وعمده آن در تولید صنایع دستی همچون بافت قالی ، جاجیم ،گبه ، گلیم وسیاه چادر استفاده می شود.
غلامی افزود: پشم چینی ،ضریب ایمنی گوسفندان را هنگام کوچ به دلیل کاهش وزن بالا می برد .
مدیر روابط عمومی اداره کل امور عشایر استان اصفهان با اشاره به فعالیت 4هزار و 798خانوار در زمینه تولید صنایع دستی افزود : عشایر این استان پارسال از فروش صنایع دستی بیش از 12 میلیارد ریال درآمد کسب کرده اند.
عشایر استان اصفهان 24 هزار و 900 مترمربع قالی، قالیچه، گلیم، گبه ، جاجیم ،پلاس ،حصیر ،خورجین ،کلاه و دستکش ، تولید و در بازار عرضه کردهاند.
استان اصفهان 52 هزار و 984 نفر عشایر در قالب 9 هزارو 605 خانوار عرب ، بختیاری و قشقایی با یک میلیون راس دام سبک و سنگین دارد که 20 درصد گوشت قرمز این استان را تامین می کنند.