در مصاحبه با شبکه تلویزیونی المیادین مطرح شد؛
اسامه حمدان: روابط حماس با ایران نوساناتی داشت اما قطع نشده بود
مسئول بخش روابط بین الملل جنبش حماس، گفت از بیش از دو سال قبل در روند روابط بهبود حاصل شد و ما نیز بارها شفاف در این باره سخن گفته ایم.
به گزارش
سرویس بین الملل خبرگزاری
صدا و سیما؛ اسامه حمدان، که در برنامه «لعبه الامم» شبکه تلویزیونی المیادین، با موضوع سند سیاسی جدید جنبش حماس، سخن می گفت، با بیان این مطلب افزود، روابط ما با ایران ربع قرن و حتی بیش از آن قدمت دارد و ما نیز خواستار تقویت روابط هستیم.
مجری برنامه از حمدان درباره صحت و سقم خبری در روزنامه الشرق الاوسط پرسید که در آن آمده است مقامات حماس در ملاقاتی غیر علنی با نمایندگانی از سپاه پاسداران ایران و حزب الله در لبنان، برای توسعه روابط با تهران و از سرگیری کمک های ایران به حماس تلاش کردند و این تلاش نیز ثمر بخش بوده است حتی گفته می شود اسماعیل هنیه رئیس دفتر سیاسی حماس به زودی به تهران سفر خواهد کرد.
مسئول بخش روابط بین الملل جنبش حماس در پاسخ گفت: این خبر چیز جدیدی نیست، روابط ما با ایران قطع نشده بود اگر چه در آن نوساناتی به وجود آمده بود. از بیش از دو سال قبل در روند روابط بهبود حاصل شد و ما نیز بارها شفاف در این باره سخن گفته ایم. به همین منظور خبری که الشرق الاوسط منتشر کرد چیز جدیدی ندارد.
وی در پاسخ به سئوال مجری که به نظر می رسد این خبر صحیح است اظهار داشت: چه بسا بتوان گفت فراتر از صحیح است.
مجری پرسید آیا همین اخبار سبب خشم برخی از کشورهای حوزه خلیج فارس علیه شما و قطر نیست؟
این مسئول جنبش حماس در پاسخ اظهار داشت: سیاست جنبش حماس از زمان شکل گیری جنبش، مبتنی بر شفافیت بود ، اساس و اصل در روابط حماس با هر کشور و گروهی، قضیه فلسطین، منافع فلسطین و منافع مردم فلسطین است. باور داریم قضیه فلسطین مختص به فلسطینیان نیست بلکه مرتبط به امت اسلام است. از هیچکس هم انتظاری فراتر از توانش نداریم، اگر به ما کمک کنند از آنان تشکر و قدردانی و با آنان همکاری می کنیم، اگر نتوانند کمک کند خشمگین نمی شویم و به مواضعشان دیدگاه انتقادی نداریم به همین منظور روابط ما با ایران برقرار است و روند رو به رشدی هم دارد چنانچه روابط ما با غیر ایران هم برقرار است. بر این اساس اگر کسانی فکر می کنند می توانند حماس را در کنج رینگ قراردهند تا فقط با آنان در ارتباط باشد، در چنگشان باشد و سیاستش را با آنان تنظیم کند اشتباه می کنند. حتی حملات لفظی علیه به حماس و انتقادها از این جنبش هم نمی تواند سبب تغییر سیاست های جنبش شود.
اسامه حمدان با بیان اینکه آخرین سفرم به تهران سه ماه قبل بود، افزود: حماس در سند سیاسی خود از مرزهای سال هزار و نهصد و شصت و هفت سخن گفته است، اما در این موضوع آنچه در سند سیاسی جدید آمده است بی سابقه نیست اما تفاوتش با اظهار نظر های مشابه قبلی در این است که این بار علنی تر از هر بار دیگر بیان شده است.
وی ادامه داد: حماس در سال هزار و نهصد و نود و سه درباره آتش بس بلند مدت سخن گفته بود و این آتش بس هم مرهون تشکیل کشور مستقل فلسطین بود. سپس سال ها فاصله افتاد تا آنکه در سال دو هزار و شش سند آشتی ملی فلسطین امضاء شد، در این سند توافق شده بود که طرح ملی، طرح جامع و مورد توافق همگان است، این طرح همان تشکیل کشور فلسطین در محدوده خطوط چهارم ژوئن هزار و نهصد و شصت و هفت بود. البته اصرار ما استفاده از خطوط به جای مرزها بود زیرا این دو واژه با هم تفاوت معنوی دارند. این طرح کشور فلسطین را کشوری با اختیارات کامل و به پایتختی قدس می داند.
حمدان اظهار داشت: حماس در رویکرد مثبتش با طرح ملی نیز، از به کار بردن واژه قدس شرقی امتناع کرد. بخش دیگر طرح ملی بازگشت آوارگان فلسطینی به شهر و دیارشان بوده است. این مباحثی بود که اشتباهاتی را در برخی از اذهان پدیدار کرده تا مدعی شوند حماس در پی سازش است به همین منظور ما در سند سیاسی جدید سعی کردیم این مطلب و به طور کلی اصول و سیاست های کلی حماس را آشکارتر توضیح دهیم.
مجری پرسید آیا با سند سیاسی جدید، محتوای اسناد و مرامنامه های سابقی که در آنها آمده بود اسرائیل باید نابود شود، پایان یافته تلقی می شود؟
مسئول بخش روابط بین الملل جنبش حماس در پاسخ اظهار داشت: چنین نیست، این سندی که شما می گویید در بیست بند تنظیم شده است، سرزمین فلسطین را از نهر(رود اردن در غرب) تا بحر(دریای مدیترانه در شرق)، راس ناقوره در شمال تا ام رشاش در جنوب می داند، آزادی کامل فلسطین را خواستار است، هدف حماس را، آزادی تمامی سرزمین فلسطین می داند، کشور حقیقی فلسطین را ثمره آزادی سرزمین می داند در نتیجه فلسطین واقعی در تمامی اراضی فلسطین تشکیل خواهد شد در نتیجه تمامی سرزمین فلسطین باید بپا خیزد و در این سرزمین حتی در بخش کوچکی از آن، چیزی به نام اسرائیل وجود ندارد.