سازمان ملل متحد:
سازمان ملل: اشغال فلسطین از سوی اسرائیل علت اصلی بحران انسانی در فلسطین است
نوار غزه از آن جهت که از 10 سال پیش تحت محاصره اسرائیل قرار دارد، یکی از بالاترین نرخهای بیکاری جهان را به خود اختصاص داده است.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از خبرگزاری فرانسه، سازمان ملل متحد روز چهارشنبه در گزارشی اعلام کرد « سیاست ها و اقدامات اشغالگرانه ای » که اسرائیل از 50 سال پیش در سرزمینهای فلسطینی به کار بسته است، علت اصلی نیازهای انسانی ساکنان این منطقه است.
دیوید کاردن، رئیس دفتر امور بشردوستانه سازمان ملل متحد در سرزمینهای فلسطینی به مناسبت پنجاهمین سالگرد اشغال فلسطین توسط اسرائیل گفت: « علت این بحران در سرزمین های اشغالی فلسطین از عدم حفاظت از غیرنظامیان فسلطینی نشأت می گیرد. عدم حفاظت از غیرنظامیان فسلطینی در برابر خشونت، آوارگی، محدودیتهای دسترسی به خدمات و درآمدها و دیگر موارد نقض حقوق که تاثیر آن برای افراد آسیب پذیر به خصوص کودکان قابل توجه است.»
براساس این گزارش، در سال 2016 شمار آوارگان فلسطینی در کرانه باختری رود اردن به علت تخریب خانه هایشان توسط رژیم اسرائیل، به یک هزار و 601 نفر رسید که 759 نفر از آنها کودک بودند. این بالاترین سطح از سال 2009 محسوب می شود.
در همان سال، مقامات اسرائیلی 300 ساختمانی را که با کمکهای بشردوستانه تهیه شده بود و ارزش آن بیش از 730 هزار دلار برآورد می شد، تخریب یا توقیف کردند.
این نهاد وابسته به سازمان ملل اعلام کرد دسامبر گذشته 572 ایست بازرسی که مانع تردد فلسطینیها می شود، در این منطقه که بین اردن و اسرائیل گیر افتاده و نظامیان صهیونیست در آنجا مستقر شده اند، وجود داشت. این تعداد ایست بازرسی، علاوه بر 110 مانعی است که تنها در منطقه تحت کنترل اسرائیل در شهر الخلیل در جنوب کرانه باختری رود اردن مستقر شده است.
بحران انسانی همچنین نوار غزه را در بر می گیرد. نوار غزه از آن جهت که از 10 سال پیش تحت محاصره اسرائیل قرار دارد، یکی از بالاترین نرخهای بیکاری جهان را به خود اختصاص داده است.
بنا بر اعلام دفتر امور بشردوستانه سازمان ملل متحد در سرزمینهای فلسطینی، در سال 2016 به علت محاصره شدید این منطقه، ورود و خروج کارکنان امور بشردوستانه در غزه با دشواری هایی همراه بود و دولت اسرائیل 31 درصد درخواستهای ورود و خروج را رد کرد.
این نهاد وابسته به سازمان ملل اعلام کرد انزوای غزه با بسته شدن مرز مصر تشدید شد. در سال 2016 گذرگاه رفح تنها به مدت 44 روز باز بود.
ارتش اسرائیل از سال 1967 کل سرزمینهای فلسطینی را به اشغال خود درآورده است. ارتش اسرائیل در سال 2005 از نوار غزه عقب نشینی کرد، اما از آن پس این منطقه را تحت محاصره قرار داد و به طور مرتب آنجا را بمباران می کند.