به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما؛ سیدعلی اصغر برایی نژاد در جلسه خبری امروز با اشاره به اینکه دامپزشکی استان تهران مانند سالهای گذشته پیش بینی و پیشگیریهای لازم را برای مقابله با بیماری انجام داده است، افزود: ضوابط قرنطینه دامی برای دامهای ورودی به استان تهران انجام شده است و هیچ دامی بدون مجوز و تأیید بهداشتی وارد استان نمیشود و کشتارگاهها باید دام مجاز را ذبح کنند.
وی گفت: برای مقابله با کنه که عامل انتقال بیماری تب کریمه کنگو است تاکنون دو میلیون متر مربع جایگاه و ۴۵۰ رأس دام سبک و سنگین با سموم مخصوص و با رعایت ضوابط زیست محیطی سم پاشی شده است.
رئیس اداره کل دامپزشکی استان تهران افزود: هم اکنون سه هزار لیتر سم مورد نیاز به صورت رایگان به دامدارانی که امکان تأمین سم را ندارند تحویل شده و دامپزشکی استان تهران برای تأمین سم حدود یک میلیارد ریال اعتبار صرف کرده است.
برایی نژاد تاکید کرد: قطعاً نیاز استان تهران به سم مخصوص مقابله با کنه بیشتر است و اگر بخواهیم تمام واحدهای دامداری را پوشش دهیم باید ۱۰ هزار لیتر سم تهیه کنیم.
وی افزود: شهروندان و روستائیان از ذبح دام در منازل و مراکزی غیر از کشتارگاههای مجاز خودداری کنند و در صورت نیاز ذبح کنندگان و حتی افرادی که گوشت تازه را قطعه بندی میکنند باید از دستکش، ماسک و حتی عینک استفاده کنند تا از آلوده شدن دست به خون آبه جلوگیری شود.
رئیس اداره کل دامپزشکی استان تهران گفت: شهروندان به هیچ وجه گوشت گرم استفاده نکنند و حتماً بعد از ذبح و قطعه بندی گوشت باید ۲۴ ساعت در یخچال در کیسه پلاستیکی نگهداری شود.
برایی نژاد هشدار داد: شهروندان از مصرف جگر خام و نیم پخته پرهیز کنند و اگر مصرف جگر برای فرد ضرورت دارد حتماً به صورت پخته استفاده شود.
وی افزود: خوشبختانه در استان تهران کشتارگاه سنتی نداریم و ۱۰ کشتارگاه صنعتی و سه کشتارگاه نیمه صنعتی به زنجیره سرد مجهز است و لاشهها پیش از توزیع ۲۴ ساعت در سردخانه نگهداری میشود.
رئیس اداره کل دامپزشکی استان تهران درباره شرایط دام عشایر استان نیز گفت: کارشناسان دامپزشکی دامهای عشایر فیروزکوه، دماوند، شمیرانات و لار را بررسی کردند و سم پاشی و واکسیناسیون برای این دامها انجام شده است.
برایی نژاد افزود: گروههای نظارت دامپزشکی استان تهران آماده باش هستند و جمعیت دامی عشایری که از استانهای مجاور به مناطق ییلاقی تهران وارد میشود نیز بررسی شده و تاکنون هیچ مورد مثبتی از بیماری تب کریمه کنگو مشاهده نشده است.
۵۰ گروه ویژه بازرسی دامپزشکی در ماه رمضان فعال اند رئیس اداره کل دامپزشکی استان تهران گفت: ۵۰ گروه بازرسی دامپزشکی عملیات نظارت در مراکز عرضه محصولات و فراوردههای دامی را در ماه مبارک رمضان بر عهده دارند.
سید علی اصغر برایی نژاد در جلسه خبری امروز با اشاره به اینکه عملیات بازرسی از مراکز مجاز و غیر مجاز توزیع و فروش محصولات و فراوردههای دامی در ایام ماه مبارک رمضان تشدید شده است افزود: در دو ماه گذشته نیز گروههای بازرسی دامپزشکی ۱۵ هزار مورد بازدید دامی ضبط و ۳۱ هزار کیلوگرم نیز معدوم شد.
وی گفت: در دو ماه امسال ۱۶۲ مورد پرونده تخلف به مراجع قضایی ارجاع شد که در نتیجه ۲۲ مورد از مراکز بسته بندی عرضه و فروش پلمپ شد.
رئیس اداره کل دامپزشکی استان تهران درباره عملکرد گروههای نظارت و بازرسی کارشناسان دامپزشکی در سال گذشته افزود: در سال گذشته حدود ۹۰ هزار مورد از مراکز عرضه و فروش محصولات دامی بازدید شد که در نتیجه آن ۸۵۰ هزار کیلو گرم فراورده غیر بهداشتی دامی ضبط و ۷۳۰ هزار کیلوگرم معدوم شد.
برایی نژاد آمار پلمپ واحدهای غیر بهداشتی را در سال گذشته ۲۱۰ مورد اعلام کرد و گفت: شهروندان در صورت مشاهده تخلف میتوانند با سامانه ۱۵۱۲ و یا با اداره کل دامپزشکی شهرستان تماس بگیرند.