به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صداو سیما، حجت الاسلام و المسلمین علی محمدی در مراسم امضای تفاهمنامه همکاری وزارت راه و شهرسازی و سازمان اوقاف و امورخیریه اظهار داشت: برخی از موقوفهها در بافت فرسوده بودند که باید اقدامات عمرانی و امکانات لازم را برای زندگی مردم فراهم کنیم که با امضای این تفاهم نامه مشکلات را برطرف میکنیم.
محمدی افزود: هیچ تصمیم ملکی بدون حضور سازمان وقف قابلیت اجرایی ندارد.
وی تصریح کرد: وقف یک کار مردمی است، اما عمدا و حساب شده این حکم الهی را از چشم مردم انداختند، وقف یکی از مولفههای سعادت و خوشبختی مردم است و آمادگی داریم در روستاها و شهرها با رعایت موازین شرعی و حقوقی همکاری کنیم.
وی تصریح کرد: امامزادگان یکی از نعمتهایی است که خدا به ما داده است، مردم از امامزادگان خسته نمیشوند پول هم نمیخواهند و پول هم میدهند.
تعدادی از بقاع متبرکه یا برخی از اماکن مذهبی مانند مساجد باید رسیدگی میشد که بهره وری مناسبی برای خدمات رسانی وجود نداشت.
محمدی ادامه داد: ۱۲۰۰ مجموعه درمانی و ۱۳۳ بیمارستان در کشور داریم که موقوفه هستند و برخی از این بیمارستانها بیش از بیمارستانها و مراکز درمانی دولتی به مردم خدماترسانی میکنند.
وی افزود: بیش از ۸ هزار بقعه در کشور داریم و همین تاسیسات هستهای در زمینهای موقوفی ساخته شده است.
وزیر راه و شهرسازی هم در ادامه گفت:: مبنای ما برای بازآفرینی شهر عمدتا تمدین ایرانی و ایرانشهری است، در تمدن ما یکی از کانونیترین محورهایی که سکونتگاهها را تشکیل داده همیشه قبل و بعد از اسلام زیارتگاهها بوده است. به همین دلیل برای ما مهم است که تمام مراکزی که به مجموعه شهر هویت میدهد در کانون شهری قرار گیرد.
عباس آخوندی افزود: باید بتوانیم به این مراکز در بافتهای فرسوده و شهری هویت بدهیم و بدون این مسئله امکان هیچ گونه بازآفرینی وجود ندارد.
وی تصریح کرد: بحث مساجد برای ما یک نکته مهم است، با وجود کمبود بودجه برای ساخت مساجد در شهرهای جدید مستقیم بودجه اختصاص مییابد. در مسکن مهر هم پا به پای مدارس برای ساخت مساجد هزینه میکنیم، چون میخواهیم با مردم گفتوگوی جمعی داشته باشیم.
وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه موقوفات ریشه در تمدن ما دارد، اظهار داشت: امیدوارم با تفاهمنامه امروز که قرار است در سطح ایران اجرایی شود بتوانیم هماهنگی خوبی برای بازآفرینی شهری داشته باشیم.