سامانه جامع تجارت با هدف شفاف سازی فعالیتهای تجاری راه اندازی شد
معاون امور اقتصادی و بازرگانی وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: سامانه جامع تجارت ایران به منظور شفاف سازی فرآیندهای گردش کالا اعم از واردات، تولید و توزیع کالا راهاندازی شده است.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما؛ یدالله صادقی در نشست خبری افزود: این سامانه علاوه بر کاهش هزینههای مربوط به فرآیندهای تجاری؛ امکان شناسایی، رهگیری، کنترل و مقابله با قاچاق کالا را تسهیل میکند.
وی با اشاره به آییننامه اجرایی ماده ۱۳ ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز گفت:سه گروه کالایی شامل داروهای انسانی و حیوانی، انواع مکملهای دارویی و غذایی، وسایل و تجهیزات پزشکی، فرآوردههای آرایشی و بهداشتی همچنین لوازم خانگی برقی شامل یخچال و یخچال فریزر، ماشین لباسشویی و ظرفشویی، تلویزیون و تجهیزاتی از این قبیل و در نهایت محصولات اساسی شامل گندم، جو، ذرت، چای، شکر، کنجاله، انواع سموم و بذور مشمول نصب برچسب یا شناسه کالا در مبداء هستند.
صادقی افزود: کنترل و ساماندهی فرآیند واردات کالا، تولید و توزیع در سطح بازار از اهداف شناسه دار شدن کالاها از طریق سامانه جامع تجارت است، بر همین اساس نصب شناسه کالا روی همه کالاهای وارداتی و تولید شده در داخل کشور؛ قابلیت رهگیری کالاها را در شبکه توزیع فراهم میکند.
وی با بیان اینکه تمام مراکز نگهداری کالا باید دارای کد شناسایی باشند، گفت: باسامانه جامع تجارت؛ سرعت گردش کالا اعم از واردات، صادرات، انبار و ترخیص تا چند برابر افزایش مییابد.
وی با بیان اینکه از ۳۱ اردیبهشت ماه همه واردکنندگان مواد دخانی موظف به نصب شناسه بر روی کالاهای وارداتی در مبداء شدند، افزود: درحال حاضر یکهزار و ۴۹۷ قلم کالای وارداتی مشمول نصب شناسه کالا در مبداء هستند ضمن اینکه در گروه کالاهای دارویی و پزشکی حدود ۴۰۰ هزار قلم کالای مشمول نصب شناسه به سامانه جامع تجارت معرفی شده است.
یک هزار و ۴۹۷ قلم کالا در سامانه شناسه کالا ثبت میشود
معاون امور اقتصادی و بازرگانی وزارت صنعت، معدن و تجارت کل اقلام مشمول سامانه شناسه کالا را یک هزار و ۴۹۷ قلم کالا اعلام کرد و از ثبت شناسه برای حدود ۴۰۰ هزار قلم کالای دارویی با راه اندازی این سامانه خبر داد.
«یدالله صادقی» در نشست خبری با اصحاب رسانه، که به منظور رونمایی از سامانه شناسه کالا برگزارشد، افزود: با رونمایی از سامانه شناسه کالا امکان ایجاد شناسه و کد رهگیری برای کالاها به صورت الکترونیکی فراهم شد.
وی با تاکید بر این موضوع که انبارهای نگهداری کالا نیز باید نسبت به دریافت شناسه انبار در سامانه جدید شناسه کالا اقدام کنند، عنوان کرد: شفاف سازی فرآیندهای تجاری با امکان رصد و کنترل کالا از لحظه ورود و تولید تا مرحله عرضه، با سامانه الکترونیکی شناسه کالا فراهم میشود.
صادقی، کاهش هزینه اسناد مبادله شده، کاهش زمان و شفاف سازی بیشتر از مهمترین اهداف راه اندازی سامانه شناسه کالا دانست و افزود: کل اقلام مشمول این قواعد یک هزار و ۴۹۷ کالا خواهد بود که حدود ۴۰۰ هزار قلم کالای دارویی در حوزه پزشکی نیز باید گام به گام وارد سامانه شوند.
وی با اشاره به این موضوع که برای شفافیت بیشتر از سیستمهای مالی مانند pos نیز استفاده خواهد شد، گفت: تمامی کالاهای عرضه شده در بازار باید شناسه کالا منطبق بر شناسنامه کالا را دریافت کنند که شناسنامه کالا خصوصیات، ابعاد و رنگ کالاها را معرفی میکند و بین هشت تا ۱۲ رقم ویژگی مختلف برای کالاها متغیر است.
معاون اقتصادی و بازرگانی وزارت صنعت، معدن و تجارت شناسه را سبب ایجاد امکان تمایز بین کالاها در عرضه دانست و گفت: خاصیت کد رهگیری نیز این است که امکان تمایز بین تعداد اقلام از هر کالا را فراهم میآورد.
در پایان این نشست خبری پس از رونمایی رسمی از سامانه، به صورت دمو و آزمایشی نحوه ثبت چند قلم کالای مختلف برای خبرنگاران توضیح داده شد.