سمپاشی واحدهای دامی در شهرستان بدره علیه تب کریمه کنگو
رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان بدره از برنامه ریزی های لازم برای سمپاشی و مبارزه علیه عامل بیماری تب کریمه کنگو در واحدهای دامی این شهرستان خبرداد.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما مرکز ایلام؛ جلال کاظمی با بیان اینکه در فاز اول اجرای این طرح مقدار 200 لیتر سم برای پوشش واحدهای
نگهداری دام در 10 روستای تابعه شهرستان و مبارزه با عامل بیماری تب کریمه کنگو تهیه شده افزود: برنامه های اطلاع رسانی و آگاه سازی مردم و دامداران به صورت گسترده در قالب ارسال پیامک، چاپ اطلاعیه، تبلیغات محیطی و بنر در دست انجام است تا آگاهی لازم به افرادی که بیشتر در معرض خطر هستند، داده شود.
وی افزود: تب خون ریزی دهنده کریمه کنگو یک بیماری ویروسی مشترک بین انسان و دام است که از طریق گزش کنه، ترشحات دام آلوده، خون دام های آلوده، لاشه های ذبح شده و له کردن کنه آلوده به انسان منتقل می شود و می تواند باعث بیماری شود.
رئیس شبکه دامپزشکی بدره یادآور شد: دام های اهلی گاو، گوسفند، بز، شتر و شترمرغ بیشتر در معرض ابتلای به این بیماری هستند و تشخیص این بیماری در دام های زنده و بازرسی های بعد از کشتار بسیار دشوار است.
کاظمی با اشاره به اینکه با توجه به حساسیت ویروس نسبت به PH اسیدی تاکید کرد: مهمترین راهکار برای جلوگیری از سرایت این بیماری به انسان، نگهداری انواع گوشت دام ذبح شده حداقل به مدت 24 ساعت در دمای منفی چهار درجه قبل از مصرف است.
وی یادآور شد: مهمترین راهکارهای پیشگیری از این بیماری مبارزه با انگل های خارجی (کنه ها) از طریق سمپاشی، آموزش دامداران در معرض خطر، استفاده از پوشش های مناسب، بالا بردن امنیت فردی، سرد نمودن لاشه بمدت 24 ساعت در یخچال، در معرض قرار نگرفتن افراد با ترشحات دام بیمار، پرهیز از خرید گوشت قرمز از مراکز غیر مجاز و خارج از کشتارگاه و تهیه گوشت از واحدهای مجاز و دارای مهر تایید دامپزشکی است.