بزرگترین بحران انسانی در یمن با تجاوز سعودی
تجاوزات دو ساله عربستان سعودی به یمن به بحرانی در این کشور منجر شده که سازمان ملل متحد آن را بزرگترین بحران انسانی جهان توصیف کرده است.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما، تجاوزات نظامی دو ساله عربستان سعودی به یمن به بحرانی در این کشور منجر شده است که سازمان ملل متحد آن را بزرگترین بحران انسانی جهان توصیف کرده است.
به گزارش شبکه تلویزیونی بی بی سی، یمن اکنون دچار قحطی است و بیماری وبا نیز در آن به سرعت در حال شیوع است.
خبرنگار بی بی سی در گزارشی از یمن بر روی تصاویر بیماران یمنی در یکی از بیمارستان های این کشور گفت جدیدترین بحران یمن را می توان در چهره های اینها دید. وبا به سرعت در سرتاسر کشور شیوع یافته است. این بیمارستان که از قبل بر اثر جنگ فلج شده است، اکنون دیگر توان رسیدگی به بیماران را ندارد. بدران و خانواده اش پس از حملات هوایی شدید به شهرشان خود را به صنعا، پایتخت، رساندند. او امیدوار بود که فرزندانش در این شهر در امنیت باشند اما دو روز پس از ورود آنها به صنعا ، زندگی شان مجددا به خطر افتاده است.
بدران گفت :«بچه ها برای بازی بیرون رفته بودند. بعد شروع کردند به تمیز کردن آشغال های بیرون. پسرم دستانش را شست اما بلافاصله بعد از شام حالش بسیار بد شد.»
یمن کشوری است که جنگ و گرسنگی آن را در هم شکسته است. در این کشور پیر و جوان نخستین قربانیان هستند. یمن همواره کشوری فقیر بود اما جنگ دو ساله باعث شده است این کشور توان مقابله با رویدادهای اضطراری از قبیل شیوع وبا را نداشته باشد.
دکتر توفقی احمد، از بیمارستان کودکان السبین صنعا به بی بی سی گفت :«جنگ باعث شده است همه چیز، به ویژه نظام بهداشت، از بین برود. هیچ دارویی وجود ندارد. دسترسی به آب پاکیزه وجود ندارد. این وضع فاجعه است.»
در بیرون، بیماران همچنان می آیند اما هیچ تخت خالی وجود ندارد و بیماران در حیاط بیمارستان بستری می شوند. هر روز بیش از 200 بیمار جدید فقط به این بیمارستان می آیند. مسئولان بیمارستان برای پذیرش بیماران جدید مجبور شده اند چادرهای موقت برپا کنند. درمان وبا کم هزینه و آسان است اما سازمان ملل متحد می گوید هر دو طرف جنگ باعث شده اند روند رساندن کمک ها کند شود. معنای این حرف این است که مایحتاج نیازمندان به دست آنها نمی رسد. تاکنون بیش از 400 نفر در یمن بر اثر شیوع وبا جان باخته اند. همسر عبدو یکی از این قربانیان است. او همین دیروز همسرش را به خاک سپرد. همسرش آنقدر ضعیف شده بود که بدنش توان مبارزه با بیماری را نداشت. او فقط 21 سال داشت. عبدو گفت :«وضع او به سرعت وخیم شد. برای همین به سرعت خودمان را به بیمارستان رساندیم. آنها نتوانستند کمکی به او بکنند. او را به بیمارستان دیگری بردیم. اما دیگر دیر شده بود. زندگی ما با همدیگر خیلی دوست داشتنی بود. او خیلی مهربان بود. زندگی مشترک ما بسیار کوتاه بود.»
عبدو اکنون همسرش را از دست داده است. پسر شش ماهه او نیز بدون مادر شده است. با توجه به اینکه هیچ دورنمایی از صلح وجود ندارد، متلاشی شدن خانواده ها در یمن همچنان ادامه خواهد یافت.