ایندیپندنت: سیاستمداران آمریکایی قرارداد ترامپ با عربستان را به چالش میکشند
اعضای حزب جمهوریخواه و حزب دموکرات، رقیب آن در کنگره و سنا امیدوارند بتوانند مانع از فروش سلاح و تجهیزات به عربستان شوند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ سیاستمداران آمریکایی که خواستار نظارت بر محتوای قرارداد تسلیحاتی چند میلیارد دلاری دونالد ترامپ رئیس جمهور این کشور با عربستان سعودی هستند، ممکن است جلوی این قرارداد را بگیرند.روزنامه ایندیپندنت چاپ انگلیس نوشت: اعضای حزب جمهوریخواه و حزب دموکرات، رقیب آن در کنگره و سنا امیدوارند بتوانند مانع از فروش سلاح و تجهیزات به عربستان شوند.
ترامپ در زمان دیدار از عربستان، این قرار داد صد و ده میلیارد دلاری را امضاء کرد.
کاخ سفید اندکی بعد با صدور بیانیه ای اعلام کرده بود:« این بسته به آشکارترین شکل ممکن تعهد آمریکا را به عربستان و شرکای ما در کشورهای حاشیه خلیج( فارس) نشان می دهد. این بسته همچنین فرصت ها را برای شرکت های آمریکایی در منطقه افزایش می دهد و از دهها هزار شغل جدید در صنعت دفاعی آمریکا حمایت می کند.»
اما تد لیو نماینده دموکرات کنگره و تد یوهو از حزب جمهوریخواه، با ارسال نامه ای به کمیته امور خارجی مجلس سنا از همکاران خود خواستند در فروش مهمات هدایت شونده دقیق به عربستان سعودی، تجدید نظر کنند.
این نمایندگان مجلس آمریکا خاطر نشان کردند دولت باراک اوباما رئیس جمهور قبلی این کشور، به سبب نگرانی ها در خصوص وارد آمدن تلفات گسترده به غیر نظامیان در یمن و وجود کاستی های جدی در توانایی هدفگیری نیروی هوایی عربستان، ماه دسامبر فروش برنامه ریزی شده مهمات هدایت شونده دقیق به عربستان را متوقف کرده بود.
این قانونگذاران آمریکایی افزودند: «وزارت امور خارجه ماه دسامبر این سیاست را تغییر داد و در مورد علت این تغییر نیز توضیحی نداد.»
آنها گفتند در نتیجه، کمیته امور خارجی مجلس سنا وظیفه دارد از اختیارات نظارتی خود استفاده کند و از دولت ترامپ، سئوالهای سختگیرانهای بپرسد.
از سوی دیگر، سناتورها کریس مورفی، اَل فرانکن و رند پال قطعنامه ای مشترک ارائه دادند که در آن با قرار داد تسلیحاتی با عربستان مخالفت شده است.
این سناتورها امیدوارند بر اساس «قانون کنترل صادرات سلاح» مانع فروش سلاح و تجهیزات به نیروی هوایی عربستان شوند، هر چند این سلاح ها و تجهیزات فقط بخشی از این بسته را شامل می شوند.
در عین حال، نمایندگان مجلس یک هفته صبر می کنند و پس از آن، اقدامات خود را در صحن سنا انجام می دهند.
سران دیگر کنگره نیز به سبب موارد نقض حقوق بشر از سوی عربستان و صدور ایدئولوژی های افراطی، از این توافق انتقاد کرده اند.
این قرار داد با انتقاد سازمان های مدافع حقوق بشر نیز روبرو شده است. سازمان عفو بین الملل اندکی پس از امضای این توافق، رئیس جمهور را به حذف دستورکار حقوق بشر متهم کرد و خواستار آن شد که آمریکا برای ممانعت از نقض قوانین بین المللی توسط عربستان از طریق حملات هوایی در یمن و کشتن غیر نظامیان فروش سلاح به ریاض را متوقف کند.