روزنامه صهیونیستی ؛
حاکمان عرب بقاء خود را به حمایت از آرمان فلسطین ترجیح می دهند
هاآرتص :حمایت سران عرب از آرمان فلسطین هم جای خود را به اقداماتی می دهد که برای حفظ بقای آنها ضروری است.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما، زمانی که موضوع بقاء حاکمیت سران عرب در میان باشد، آنها در دفاع از آرمان فلسطین نقش منفعلانه تری ایفا می کنند.
این هاآرتص روزنامه چاپ فلسطین اشغالی در تفسیری به قلم موشه آرنز نوشت: افرادی که هفته گذشته در ریاض به ترجمه همزمان سخنان رئیس جمهور آمریکا با دقت گوش می کردند- سخنرانی که دونالد ترامپ در آن از مستمعین خود خواست در برابر تروریسم جبهه متحدی تشکیل دهند و خود را از شر تروریست هایی که میانشان هستند، خلاص کنند- حاکمان خودکامه و دیکتاتوری بودند که درباره خطراتی که بقای آنها را تهدید می کند، نگرانند؛ خطراتی که (ادعا می شود) ناشی از افزایش نفوذ ایران و گسترش تروریسمی است که یا ایران عامل شکل گیری آن است یا به رشد آن کمک می کند.
زمانی که خطری بقاء شما را تهدید می کند، به نظر می رسد باید تمرکز بیشتری بر آن وجود داشته باشد. حمایت سران عرب از آرمان فلسطین هم جای خود را به اقداماتی می دهد که برای حفظ بقای آنها ضروری است، اقداماتی مانند یافتن متحدان احتمالی جدید. از این رو به نظر می رسد اسرائیل که در معرض تهدیدهای ایران قرار دارد و کارشناس مبارزه با تروریسم است، متحد خوبی باشد.
سران مصر و اردن و حاکمان عربستان سعودی و کشورهای خلیج (فارس) این تهدید را احساس می کنند. عبدالفتاح السیسی، رئیس جمهور مصر، هر روزه درگیر مبارزه با تروریست هایی است که در تلاشند ثبات حکومت او را برهم زنند. وی نه تنها آماده دریافت کمک اسرائیل است بلکه به این کمک نیاز دارد. همکاری های نظامی و اطلاعاتی میان مصر و اسرائیل هیچگاه تا این حد نزدیک نبوده است.
ملک عبدالله دوم، پادشاه اردن، هم با تهدیدهای مشابهی مواجه و خواستار همکاری با اسرائیل برای مبارزه با این تهدیدها است. این درحالی است که برای حمایت از آرمان فلسطین مطالبی بیان می کند. حاکمان عربستان سعودی نیز که نگران سلاح های هسته ای (ادعاشده) و موشک های بالستیک ایرانند و در یمن به مقابله با شورشیان حوثی (انصار الله) که از حمایت ایران برخوردارند، می پردازند، به اسرائیل به چشم متحد احتمالی می نگرند.
درحالی که بقای آنها درمعرض خطر است، این ملاحظات بر حمایت آنها از آرمان فلسطین ارجحیت می یابد.
حال این پرسش مطرح است که آیا این مسئله آنها را به حاکمانی عملگراتر یا میانه روتر تبدیل می کند؟ پاسخ منفی است. آنها فقط به منافع آنی خود یعنی ادامه حیاتشان اولویت می دهند.
نویسنده درادامه تاکید کرد، به طور قطع اگر امکان پایان یافتن درگیری اسرائیل و فلسطینیان وجود داشت، این کار برای همه آنهایی که نگرانند، آسانتر می شد. اما این روند در بهترین شرایط به زمان نیاز دارد. زمانی زیاد. این درحالی است که خطر در آستانه این کشورها قرار دارد.