به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس، معاون قضایی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان فارس گفت: برای پیشگیری از روزه خواری، عمل به فریضه امر به معروف و نهی از منکر توسط عموم مردم و فرهنگ سازی مناسب در این زمینه از سوی نهادهای متولی، موثرتر از برخورد مستقیم توسط ضابطان و دستگاه قضایی با روزه خواران است.
احمد رحمانیان به اجرای طرح پیشگیری و مقابله با هنجارشکنی و روزه خواری در این استان اشاره کرد و گفت: این طرح به همت معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری فارس و به عنوان پاسخگویی به یکی از مطالبات مردم ولایتمدار فارس و علمای این استان تهیه شده است.
وی افزود: این طرح با مشارکت ۲۱ دستگاه دولتی، غیر دولتی، اجرایی، انتظامی و فرهنگی در اماکن عمومی فارس به ویژه شهر شیراز اجرا میشود.
رحمانیان، هدف از اجرای این طرح را انجام اقدامات پیشگیرانه و رعایت حرمت شرعی ماه مبارک رمضان بیان کرد و افزود: این طرح با محوریت اداره کل دادگستری فارس، همکاری و مشارکت فعال نهادها و دستگاههای متولی در میدان ها، خیابانهای شلوغ و پر تردد و سایر اماکن عمومی اجرا میشود.
وی گفت: همه واحدهای صنفی عرضه کننده مواد خوراکی و آشامیدنی باید محدودیتهای صنفی مشخص شده از سوی اداره اماکن و نیروی انتظامی را رعایت کنند در غیر این صورت واحدهای صنفی متخلف تا پایان ماه رمضان تعطیل خواهند شد.
رحمانیان افزود: مسافران و کسانی که برای گرفتن روزه عذر شرعی دارند نیز باید از تظاهر به روزه خواری در اماکن و انظار عمومی اجتناب و فقط در مکانهای خصوصی و پوشیده مبادرت به صرف غذا کنند.
وی، از مردم خواست در صورت مشاهده هر گونه روزه خواری و یا هنجارشکنی در ماه مبارک رمضان، با عمل به وظایف دینی خود و اجرای فریضه امر به معروف و نهی از منکر از خدشه دار شدن قداست این ماه جلوگیری کنند و در صورت اصرار بر ارتکاب روزه خواری مراتب را به مراجع انتظامی گزارش دهند.
رحمانیان گفت: ضابطان قضایی و مراجع انتظامی به عنوان جرایم مشهود اقدام به جلب اینگونه افراد میکنند و آنها به محاکم ویژه برای تعقیب کیفری معرفی خواهند شد.
وی افزود: بر اساس ماده ۶۳۸ قانون مجازات اسلامی، کسانی که طور علنی در انظار، اماکن عمومی و معابر تظاهر به عمل حرام کنند تحت تعقیب قضایی قرار میگیرند از این رو پرونده افرادی که تظاهر به روزه خواری در اماکن عمومی کنند، خارج از نوبت در شعب ویژه دادسرا و محاکم کیفری ۲ که به همین منظور پیش بینی شده است، رسیدگی خواهد شد.
رحمانیان گفت: ایجاد پویشهای مردمی برای حفظ ارزشهای دینی و مذهبی یکی از عوامل بازدارنده شکسته شدن قداستها در ماه مبارک رمضان است و دیده بانان پیشگیری به عنوان بزرگترین تشکل مردمی قوه قضاییه و با قابلیت نقش آفرینی در عرصههای مختلف فرهنگی، سیاسی، اجتماعی و اقتصادی نقش مهمی در این زمینه بر عهده دارند.
وی، همچنین بر ایجاد فضای معنوی، آمادگی روانی جامعه اسلامی و پاک و منزه ساختن محیط اجتماعی شهر توسط دستگاههای فرهنگی تاکید کرد و از همه دستگاهها خواست با عمل به وظایف قانونی و شرعی خود، فضایی بهتر برای تکریم افراد روزه دار و پاسداشت ارزشهای ماه مبارک رمضان ایجاد کنند.