حسین مظفر در صحن علنی مجلس:
۲۳میلیارد تومان از حقوقهای نجومی به خزانه بازگردانده شد
معاونت نظارت مجلس از عودت بیش از ۲۳۳ میلیارد ریال از مازاد دریافتیهای غیرمتعارف توسط ۳۹۷ نفر به حساب خزانه خبر داد.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، حسین مظفر در نشست علنی امروز مجلس شورای اسلامی گزارشی از اقدامات نظارتی مجلس در اجلاسیه اول دوره دهم مجلس ارائه کرد.
مجلس گزارش خود از اقدامات نظارتی را در یک ساله گذشته نمایندگان ارائه کرد
معاون نظارت مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز، گزارش اقدامات نظارتی مجلس را در سال اول دوره دهم قرائت کرد.
در این گزارش که مشتمل بر 19 بخش در موضوعات مختلف است تصریح شده است: مجلس شورای اسلامی در اولین سال دوره دهم در 57 قانون مصوب خود به لزوم تهیه و تصویب 110 فقره آیین نامه اجرایی و سایر مقررات توسط هیئت وزیران حکم کرده است.
در بخش دیگری از این گزارش همچنین اشاره شده است: در سال اول دوره دهم مجلس در مجموع 57 فقره قانون به رئیس جمهور ابلاغ شده است که مقایسه عملکرد دولت یازدهم طی اجلاسیه چهارم دوره نهم و اجلاسیه اول دوره دهم نشان می دهد که خوشبختانه تعداد روزهای تاخیر رئیس جمهور در ابلاغ قوانین به دستگاه های اجرایی و روزنامه رسمی 53 درصد کاهش یافته است.
در بخش تذکرات شفاهی و کتبی نمایندگان به رئیس جمهور نیز در این گزارش تصریح شده است: در سال اول دوره دهم مجلس در مجموع 2689 مرتبه به اعضای هیئت وزیران از سوی نمایندگان تذکر کتبی داده شده که بیشترین تذکر با 435 فقره به رئیس جمهور و کمترین آن با 14 فقره به وزیر اطلاعات بوده است.
در این گزارش همچنین آمده است: میزان تذکر کتبی نمایندگان در سال اول دوره دهم نسبت به مدت مشابه سال قبل 46 درصد کاهش یافته است.
همچنین در این مدت 1184 تذکر شفاهی نمایندگان به اعضای هیئت وزیران و دستگاه های اجرایی به ثبت رسیده است.
در گزارش معاونت نظارت مجلس در خصوص عملکرد سال اول دوره دوازدهم در خصوص سوال از وزرا و رئیس جمهور نیز آمده است: از مجموع 780 تقاضای سوال از وزرا که به هیئت رئیسه تقدیم شده است تعداد 28 فقره پس از بررسی های صورت گرفته در صحن مطرح و در نهایت منجر به سه مورد عدم اقناع در صحن علنی و ارائه کارت قرمز به وزیر مربوطه گردیده و 25 مورد دیگر موجب اقناع نمایندگان در صحن علنی شده است که در مقایسه با تعداد سوالات مطرح شده از وزرا در صحن علنی با مدت مشابه در مجلس دهم افزایش 22 درصدی دارد.
در بخش تحقیق و تفحص نیز در این گزارش تصریح شده است: 58 تقاضای تحقیق و تفحص در این مدت به هیئت رئیسه مجلس تقدیم شده است که از این تعداد یک پرونده برای تعیین محورهای تحقیق و تفحص به نمایندگاه متقاضی عودت شده و 57 پرونده به کمیسون تخصصی ارجاع شده است تا کمیسیون گزارش خود را مبنی بر تصویب یا رد تقاضای تحقیق و تفحص به هیئت رئیسه ارائه دهد. همچنین از این 57 پرونده ارجاعی 5 پرونده به دلیل انصراف متقاضیان مختومه و 16 پرونده به هیئت رئیسه ارسال شده است که از این تعداد گزارش 10 پرونده در صحن علنی مطرح شده که منجر به تصویب ضرورت انجام تحقیق و تفحص 8 پرونده و رد دو پرونده در صحن علنی شده است و گزارش 6 پرونده نیز در انتظار طرح در صحن علنی می باشد و 36 پرونده موجود همچنان در حال رسیدگی در کمیسیون های تخصصی ذی ربط است.
در بخش دیگری از این گزارش آمده است: در سال اول مجلس دهم سه وزیر پیشنهادی جدید از نمایندگاه رای اعتماد گرفته اند و همچنین جلسه استیضاح یک وزیر دیگر نیز مورد طرح و بررسی قرار گرفت که پس از رای گیری وزیر مربوطه در سمت خود ابقا شد.
اصلاح طرح تقویت و توسعه نظام استاندارد
نمایندگان مجلس شورای اسلامی به منظور تامین نظر شورای نگهبان طرح تقویت و توسعه نظام استاندارد کشور را اصلاح کردند.
وکلای مردم در جلسه صبح امروز خانه ملت به منظور تامین نظر شورای نگهبان دو بند از طرح تقویت و توسعه نظام استاندارد را به این شرح اصلاح کردند:
تبصره یک بند یک ماده 7؛ تعیین، تدوین، نشر و مسئولیت اجرا و نظارت بر استانداردهای "دارویی و کالاها و تجهیزات پزشکی" برعهده وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی؛ "نظامی" برعهده وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح (با اذن مقام معظم رهبری)، "انرژی هسته ای و پرتوی" برعهده سازمان انرژی اتمی ایران با رعایت مصوبات شورای عالی استاندارد می باشد.
همچنین براساس این اصلاحیه تعیین وظایف و اختیارات و تایید و تصویب مصوبات شورای استاندارد استان با تایید مسئولان ردیف های یک تا پنج این ماده فقط در چارچوب این قانون و مصوبات شورای عالی استاندارد نافذ و اجرایی می شود.
حضور وزیر صنعت در جلسه علنی مجلس
وزیر صنعت، معدن و تجارت به منظور پاسخ به سوال ملی تعدادی از نمایندگان دقایقی پیش در جلسه علنی مجلس حضور یافت.
نعمت زاده برای پاسخ به سوال نادر قاضی پور نماینده ارومیه، علیرضا محجوب نماینده تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس و عزیز اکبریان نماینده کرج و اشتهارد وارد صحن خانه ملت شد.
هیچ یک از شرکتهای تابعه وزارت صنعت حقوق نجومی دریافت نکردهاند
وزیر صنعت، معدن و تجارت تأکید کرد که در گزارش دیوان محاسبات درخصوص دریافتیهای غیرمتعارف حتی یک مورد مربوط به وزارت صنعت و شرکتهای تابعه آن نبوده است.
محمدرضا نعمت زاده در نشست علنی امروز (یکشنبه، 7 خرداد) مجلس شورای اسلامی در پاسخ به دو فقره سوال نادر قاضیپور و همچنین یک فقره سوال مشترک قاضیپور، عزیز اکبریان گفت: در خصوص سوال آقای قاضی پور مبنی بر اینکه چرا با مدیران شرکت صنایع فولاد مبارکه، ذوب آهن، مس و آلومینیوم که حقوقهای نجومی دریافت کرده اند، برخورد نکرده اید، باید گفت که هیچ کدام از این شرکتها دولتی نیستند.
وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: دولت در شرکت ملی فولاد تنها 20 درصد سهم از طریق سازمان ایمیدرو دارد و مابقی سهم به عموم اختصاص دارد. همچنین دولت حتی یک درصد سهم در مجتمع ذوب آهن ندارد و عمده سهام این شرکت به شستا و تأمین اجتماعی اختصاص دارد.
نعمت زاده ادامه داد: دولت حتی یک درصد سهم در ایرالکو ندارد و همچنین در شرکت ملی مس 20 درصد سهم از طریق ایمیدرو دارد.
وی با بیان اینکه دولت در آییننامه حقوق و مزایای شرکتهای خصوصی نقشی ندارد، یادآور شد: با توجه به بحثهای متعددی که در خصوص حقوقهای نجومی در جامعه مطرح شد دولت به این نتیجه رسید که شرکتهایی که به نوعی دولت در آن سهم داشته یا نیمه دولتی بوده و یا متعلق به سبد سهام عدالت بوده است در قالب مقررات مصوب قرار گیرد لذا سقف حقوق برای آنها ابلاغ شد و تمام این شرکتها این سقف را رعایت کردند.
این عضو کابینه دولت یازدهم افزود: حداکثر حقوق این 4 شرکت با توجه به بررسیهای صورت گرفته 30 میلیون بوده که اکنون سقف 20 میلیون تومان در این مجتمعها اجرا می شود و از حدود 300 دریافتی غیرمتعارف حتی یک مورد مربوط به وزارت صنعت و شرکتهای تابعه آن نبوده است.
نعمتزاده در تشریح پاسخ به سوال دوم قاضی پور در خصوص اینکه چرا فروشگاههای کوروش از اتحادیه شهرستانها پروانه کسب اخذ نمیکنند، اظهار داشت: فروشگاههای زنجیرهای مشمول قانون نظام صنفی که در شهریور سال 92 تصویب شده، میشوند که آییننامه آن تصویب شده است و فروشگاههای زنجیرهای تحت یک مدیریت واحد اداره میشوند و یک اتحادیه مجزا دارند که مجوز متمرکز برای آنها صادر می شود.
وی افزود: بر اساس آییننامه قانون نظام صنفی فروشگاههای زنجیرهای از شهرداری، بهداشت و درمان و سایر دستگاههای مربوط برای هر شعبه در شهرستانها مجوز اخذ میکنند.
وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه بررسیهای میدانی در خصوص سوپرمارکتهای تعطیل شده در ارومیه صورت گرفته است، ادامه داد: از 84 واحد 30 مورد فعال بوده اما چون پروانه کسب برای مدت کوتاه صادر میشود پروانه آنها منقضی شده است که باید به دریافت مجدد پروانه اقدام کنند و 26 واحد فعال هستند و حرفه کاری خود را تغییر دادهاند و از 84 مورد تنها 12 مورد غیرفعال و تعطیل بوده که تعطیلی این واحدها به دلیل مشکلاتی همچون وراثت و یا شکایت از این واحدها بوده است.
نعمت زاده با بیان اینکه بر اساس مرّ قانون در فروشگاههای زنجیرهای عمل میشود، تصریح کرد: در تمام نقاط دنیا بیش از 50 درصد عرضه از طریق فروشگاههای زنجیرهای صورت میگیرد چرا که فروشگاههای زنجیرهای به دلیل تجمیع خدمات هزینههای آن 10درصد زیر قیمت است.
وی در پاسخ به سوال مشترک عزیز اکبریان و نادر قاضی پور در خصوص اینکه چرا هزینه فولادهای هفت گانه بیش از واقعیت تمام می شود، افزود: طرح فولادهای هفت گانه از سال 83 و در دولت های نهم و دهم تعریف شده که در نقاط مختلف کشور گسترش پیدا کرده است و با روی کار آمدن دولت یازدهم بیشتر این طرحها نیمه تمام بود، در زمان تحریمها، قرارداد فولادهای هفت گانه به صورت انحصاری با چینی ها منعقد شد که در فضای جدید میتوان قراردادها را با کشورهای جدید و متنوع منعقد کرد و دولت نیز تخفیفات لازم را در فولادهای هفت گانه اخذ کرده است و بخشی از فولادهای هفت گانه به اروپایی ها واگذار شده است که البته هزینه آن بیشتر می شود.
وزیر صنعت، معدن و تجارت تصریح کرد: آنچه این دولت در زمینه هزینه فولادهای هفت گانه اخذ کرده تخفیف بوده است و همچنین سهم داخلی در این قراردادها از 35 درصد به 50 درصد رسیده و ال.سیهای آن فعال شده است.
وزیرصنعت در خصوص حقوق مدیرعامل فولاد مبارکه گزارش کذب به مجلس داده است
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی از عملکرد وزارت صنعت، معدن و تجارت در زمینه برخورد با حقوق های نجومی انتقاد کرد.
نادر قاضی پور در نشست علنی امروز (یکشنبه، 7 خرداد) مجلس شورای اسلامی، در سوال از وزیر صنعت، معدن و تجارت مطرح کرد: تا سال 1400 و براساس برنامه پنجساله ششم توسعه باید تولید فولاد در کشور به 54.6 میلیون تن افزایش پیدا کند که طبق استراتژی توسعه صنایع کشور حداقل تا آخر سال 94 باید به 47.63 میلیون تن می رسیدیم.
وی ادامه داد: طبق این برنامه باید 9 میلیون تن آن صادر می شد که با عملکرد بسیار بد، ضعیف و جانبدارانه هنوز موفق نشده ایم که کل مصرف داخلی را تولید کنیم چه برسد به اینکه صادرات را افزایش دهیم.
نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی با انتقاد از عملکرد وزارت صنعت، معدن و تجارت اظهار داشت: فولاد یعنی زیرساخت توسعه ای کشور اما امروز تنها 5 تن تولید داخل داریم که هزینه بسیار زیادی به دنبال دارد.
قاضی پور تاکید کرد: باید حداکثر استفاده از مواد اولیه و منابع داخلی در مراحل مهندسی و احداث مورد توجه قرار می گرفت اما در سال 92 شاهد بودیم که شما 5 نفر را به عنوان مدیرعامل و سرپرست سازمان ملی فولاد عزل و نصب کردید.
این نماینده مجلس با اشاره به طرح های دولت احمدی نژاد گفت: گزارشی از طرح های در دست احداث دولت احمدی نژاد در کمیسیون صنایع مجلس مطرح شد که انتظار داشتیم شما با سابقه کاری که دارید و حداقل هزینه و زیان طرح ها را به سرانجام برسانید اما اوضاع برعکس شد.
وی تاکید کرد: در جهان ایجاد کارخانه فولاد با ظرفیت 5 میلیون تن صرفه اقتصادی ندارد اما شاهد هستیم در ایران اسلامی به دلیل پایین بودن دستمزد کارگران و ارزان قیمت بودن مواد اولیه کارخانه های فولاد با ظرفیت 2.5 میلیون تن بدون سود و زیان احداث می شود.
قاضی پور با انتقاد از وزیر صنعت، معدن و تجارت اظهار داشت: دادن اخبار کذب به مجلس جرم است و بنده می توانم با استناد به ماده 206 آیین نامه داخلی شما را به قوه قضاییه معرفی کنم چرا که شما 3 سهام مدیریتی دارید.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی با اشاره به حقوق های نجومی در زیرمجموعه های وزارت صنعت و معدن گفت: طبق صحبت مقام معظم رهبری در 22 مرداد سال 93 افرادی که حقوق نجومی دریافت کرده اند تنها نباید عزل و نصب شوند و نباید موضوع برداشت های غیرمجاز و حقوق نجومی فراموش شود بلکه باید پرداخت ها پیگیری شود.
وی گفت: حتی مراجع تقلید بر حرام بودن حقوق های نجومی تاکید کردند، ما موضوع را طی نامه ای از شما پیگیری کردیم چرا که مدیر فولاد مبارکه اصفهان که در چند شرکت عضو هیئت رئیسه است طی سال های 93 و 94 حقوق های نجومی دریافت کرده است اما تاکنون پاسخی از شما دریافت نکرده ایم.
قاضی پور ادامه داد: مدیرعامل فولاد مبارکه حقوق پایه ای برابر 36 میلیون تومان دارد که شما در گزارشی به کمیسیون صنایع عنوان کردید این فرد تنها 3 میلیون دریافتی دارد.
وی افزود: آیا در اصفهان خانم های باسواد کم است که مدیرعامل ذوب آهن اصفهان آقای صادقی همسرش را به عنوان مشاور انتخاب کرده است، این عزل و نصب ها باعث پرداخت حقوق های نجومی می شود.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: مدیرعامل فولاد مبارکه همزمان در چند شرکت عضو هیئت مدیره است به طور نمونه عضو هیئت مدیره یک موسسه خیریه است که چندین شرکت هلدینگ را تحت پوشش دارد چرا به موضوع حقوق های نجومی در اصفهان رسیدگی نمی شود؟
وی ادامه داد: بسیاری از فرزندان شهدا، ایثارگران شاغل در ذوب آهن درخواست اعمال آیین نامه استخدامی فصل 16 را دارند اما شما این موضوع را قبول نکردید.
نماینده مردم ارومیه در مجلس ادامه داد: بیمه عمر و حوادث بازنشستگان ذوب آهن همچنان بلاتکلیف است پس چرا رسیدگی نمی کنید.
قاضی پور افزود: متاسفانه باز هم شاهد آمار کذب در صحن و همچنین در کمیسیون از جنابعالی بودیم و این در حالی است که با افتتاح قارچ گونه فروشگاه های زنجیره ای تنها در شهرستان ارومیه 329 پروانه خواروبار فروشی ابطال شد و این امر بدین معناست که هزاران نفر با این شرایط بیکار شده اند.
نمایندگان سوال قاضی پور از وزیر صنعت را وارد ندانستند
نمایندگان مجلس شورای اسلامی پس از استماع سوال نماینده ارومیه و پاسخ های وزیر صنعت، معدن و تجارت، سوال از آقای نعمت زاده را وارد ندانستند.
نمایندگان مردم پس از استماع پاسخ های وزیر صنعت، معدن و تجارت در خصوص سوالات نمایندگان ارومیه؛ تهران، ری ، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس و همچنین کرج و اشتهارد در خصوص عدم برخورد دولت با دریافت های نجومی و غیرمتعارف مدیران شرکت های فولاد مبارکه، مس، آلومینیوم و ذوب آهن، فعالیت بدون اخذ مجوز برخی فروشگاه های زنجیره ای در سراسر کشور و همچنین هزینه های بالای فولادهای هفتگانه را وارد ندانستند.
براین اساس پس از رای گیری در خصوص "وارد دانستن یا ندانستن سوالات نمایندگان" از وزیر صنعت، معدن و تجارت نمایندگان مردم با 89 رای موافق، 73 رای مخالف و 14 رای ممتنع از مجموع 223 آراء اخذ شده سوال آقایان قاضی پور ، محجوب و اکبریان از محمدرضا نعمت زاده را وارد ندانستند.
این در حالی است که نادر قاضی پور به عنوان نماینده سوال کننده از پاسخ های وزیر صنعت قانع نشده بود و خواستار این شد که مستندات خود و همچنین پاسخ های آقای نعمت زاده که نماینده اورمیه آن را کذب می دانست به کمیسیون اصل 90 ارجاع داده شود.
موافقت مجلس با یک فوریت طرح افزایش سهام ایران در موسسه بین المللی توسعه
نمایندگان مجلس شورای اسلامی پس از مخالفت با دو فوریت طرح افزایش سهام ایران در موسسه بین المللی توسعه، با یک فوریت این طرح موافقت کردند.
این طرح درخصوص افزایش سهام ایران در هفدهمین دوره افزایش سرمایه موسسه بین المللی توسعه است که از موسسات وابسته به بانک جهانی است.
اعلام وصول طرح تامین امنیت برگزاری مراسمات
طرح عادی تامین امنیت برگزاری مراسمات به همراه چند طرح دیگر در جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی اعلام وصول شد.
براساس اعلام هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی ، طرح الحاق موادی به قانون تسریع در بازسازی مناطق آسیب دیده در اثر حوادث غیرمترقبه مصوب 19-3-92 نیز براساس تبصره یک ماده 49 آیین نامه داخلی مجلس اعلام وصول شد.
همچنین طرح یک فوریتی تمدید مهلت اجرای آزمایشی ثبت اختراعات طرح های صنعتی با علائم تجاری نیز در جلسه امروز خانه ملت اعلام وصول شد.
دستور کار های امروز مجلس
جلسه علنی روز یکشنبه مجلس شورای اسلامی به ریاست علی لاریجانی در حال برگزاری است.
طرح تقویت و توسعه نظام استاندارد اولین دستور کار امروز مجلس بود.
این طرح برای اصلاح از شورای نگهبان به صحن علنی برگشت داده شده است.
لایحه نحوه برخورد با استفاده کنندگان غیر مجاز از آب، برق، تلفن، فاضلاب و گاز دیگر دستور امروز مجلس شورای اسلامی است.
مجلس در ادامه طرح ادغام سازمان های آب منطقه ای و آب و فاضلاب روستایی با آب و فاضلاب شهری را به بحث و بررسی خواهد گذاشت.
سوال سه تن از نمایندگان از وزیر صنعت و معدن نیز در دستور کار مجلس شورای اسلامی قرار دارد.
انتخاب اعضای هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی برای سال دوم دوره دهم قرار است روز چهارشنبه هفته جاری انجام شود.