خراسان جنوبی
تولید مکمل کودی باغی، توسط پژوهشگر دانشگاه بیرجند
مکمل کودی باغی که توسط عضو هیات علمی دانشکده کشاورزی دانشگاه بیرجند ابداع شده بود، به تولید انبوه رسید.
به گزارش اخبار استانهای خبرگزاری صدا و سیما ، عضو هیات علمی دانشکده کشاورزی و سازنده این مکمل گفت: مکمل کودی باغی با کد 022 از عناصری همچون پتاسیم، آهن ، روی ، منگنز ، کلسیم، بور و سایر عناصر ریزمغذی گیاهان مثمر تشکیل شده که قادر است 25 درصد در مصرف آب صرفه جویی کند و بین 10 تا 30 درصد سبب افزایش محصول شود.
آقای افخم الشعرا با بیان اینکه ساخت مکمل کودی باغی از سال 91 شروع شده است افزود: پس از بررسی و آزمایشهای مربوطه، مکمل کودی باغی از سال 93 به صورت پایلوت بر روی مزارع محصولاتی همچون پسته ، زرشک ، عناب، انار، بادام، زردآلو و هلو آزمایش شد که نتایج مثبتی داشت.
وی گفت : مکمل کودی باغی که تاکنون در ایران تولید نشده با عنوان مکمل آبیاری کشاورزی ثبت اختراع شد و با هزینه 800 تومان تا 2 هزار تومان بسته به نوع درخت در اختیار کشاورزان و متقاضیان قرار می گیرد.
آقای افخم الشعرا با بیان اینکه همزمان با تولید محصولات یاد شده ، طرحهای تحقیقاتی ادامه دارد گفت: سال آینده ساخت مکمل های تخصصی متناسب با انواع محصول همچون مکمل مخصوص زعفران و مکمل مخصوص پسته تولید خواهد شد.
این عضو هیات علمی دانشکده کشاورزی دانشگاه بیرجند، پیش از این، 4 نوع مکمل کودی دیگر تولید کرده که ، مکمل کودی زراعی برای استفاده در مزارع ، مکمل کودی گلخانه برای استفاده در گلخانه ها و شرایط سرپوشیده کشت ، مکمل کودی خانگی برای استفاده در گلخانه ها و گلدانهای خانگی و مکمل آبیار برای استفاده در فضای سبز و گیاهان غیر مثمر است.
وی با گلایه از عدم حمایت مالی دانشگاه بیرجند از طرحش گفت: تاکنون 200 میلیون تومان از هزینه شخصی خود برای تولید انبوه این مکمل ها هزینه کرده است .