به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما؛ محمدرضا شفیعی با اشاره به اینکه ایران به لحاظ سطح زیر کشت گل و گیاهان زینتی از وضعیت خوبی برخوردار است، افزود: در حال حاضر سطح زیر کشت این محصول در مملکت شش هزار هکتار است که از این حیث ایران در ردیف ۱۰ تا ۱۵ کشور نخست دنیا قرار میگیرد.
وی همچنین با بیان اینکه ایران به لحاظ بنیادی و خدادادی در حوزه گل و گیاهان زینتی از شرایط بسیار خوبی بهرهمند است، اظهارداشت: پرورش گل و گیاهان زینتی از جمله حوزههای سرمایهگذاری در کشاورزی است که با وجود شرایط مناسب آب و هوایی، منابع ژنتیکی غنی، نور خورشید و سایر موارد در کشور فرصتهای خوبی برای سرمایهگذاری در این حوزه فراهم کرده است.
رئیس پژوهشکده ملی گل و گیاهان زینتی کشور گفت: با توجه به زیر ساختهای مناسب ایران در حوزه تولید گل و گیاهان زینتی این کشور باید جایگاه ویژهای در سطح بازارهای بین المللی داشته باشد که متاسفانه هم اکنون ازچنین وضعیتی برخوردار نیست.
وی افزود: در حال حاضر ایران یک تا یک و نیم درصد تولید جهانی گل و گیاهان زینتی و در برابر کمتر از یک دهم درصد صادرات جهانی این حوزه را در کارنامه خود دارد.
شفیعی با بیان اینکه هرساله ۳۰ تا ۴۵ میلیون دلار گل از ایران به مقصد بازارهای جهانی صادر میشود، اظهارداشت: با توجه به وضعیت کنونی و نگاه ویژهتر به مسائل پس از برداشت باید دستکم ۱۰ برابر این رقم یعنی ۳۰۰ تا ۴۵۰ میلیون دلار و حداکثر یک میلیارد دلار گل از ایران به دنیا صادرات شود.
وی گفت: بدون شک با فراهم کردن زمینه تولید و صادرات گل و گیاهان زینتی در حجم بالا میتوان درهای بازارهای جهانی را بر روی اقتصاد کشور گشود و از آنجائیکه این محصولات از توان بالقوهای در کسب درآمد ارزی بالا برخوردارند در ترکیب با صادرات سایر کالاهای غیر نفتی میتواند نقش بسیار مهمی در تدوین برنامه اقتصادی بدون نفت و تنوع بخشی به صادرات داشته باشد.
رئیس پژوهشکده ملی گل و گیاهان زینتی ایران افزود: بعلاوه توسعه کشت گل و گیاهان زینتی در کشور موجب ایجاد اشتغال، شکوفایی تولید، رشد اقتصادی، قدرت ارزآوری و ... میشود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود مشکلات و معضلات حوزه گل و گیاهان زینتی در مملکت را بسیار متنوع و زیاد توصیف کرد و اظهارداشت: ایران به لحاظ تولید کیفی گل و گیاهان زینتی با توجه به اقلیم مناسب و دانش بومی غنی از وضعیت خوبی برخوردار است، ولی در عوض با مشکلات جدی بعد از برداشت در مراحل بسته بندی، سورتینگ، حمل و نقل به ویژه حمل و نقل هوایی و دور دست، بازاریابی و ... مواجه است.
شفیعی یادآورشد: ایران در زمینه دانش بومی پرورش و تولید گل و گیاهان زینتی از وضعیت خوبی بهرهمند است، ولی در مقابل دانش نوین هنوز در تولید و پس از برداشت این دسته ازمحصولات جایگاهی در کشور ندارد.