هشدار دامپزشکی نسبت به بیماری تب کریمه کنگو
اداره کل دامپزشکی استان قزوین با توجه به فرارسیدن فصل گرما نسبت به شیوع بیماری تب کریمه کنگو هشدار داد.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما مرکز قزوین، مدیر کل دامپزشکی استان گفت: افرادی که در تماس مستقیم با دام زنده و گوشت قرمز
هستند، رعایت موارد بهداشتی برای جلوگیری از ابتلا به تب کریمه کنگو را جدی بگیرند.
بهمن نقیبی افزود: در فصول گرم، فعالیت کنه های حامل ویروس تب خونریزی دهنده کریمه -کنگو تشدید می شود؛ از این رو دامداران، کارگران کشتارگاه ها و افرادی که به نحوی با این مشاغل مرتبط هستند بیشتر باید مراقب باشند.
وی با توصیه به رعایت بهداشت در ذبح دام و تهیه گوشت مصرفی و فریز کردن گوشت به مدت 3 تا 4 ساعت پیش از مصرف، اضافه کرد: تهیه و مصرف گوشت و آلایش دامی از مراکز غیرمجاز می تواند برای عموم مردم مخاطره آمیز باشد.
تب کریمه-کنگو یک بیماری حاد تب دار و خونریزی دهنده است که از طریق گزش کنه و یا تماس با خون یا ترشحات یا لاشه دام به انسان منتقل میشود.
این بیماری با علائمی همچون تب، سردرد، احساس سرما، خستگی، درد عضلانی، پرخونی صورت، پرخونی ملتحمه و چشم، استفراغ و دردهای بالای معده و خونریزی ناگهانی از لثه، بینی، معده، روده و رحم و زیر پوست ناحیه ساق پا و دست ها آشکار می شود.
سمپاشی به موقع بدن و جایگاه نگهداری دام از راهکارهای پیشگیری از شیوع این بیماری است.