چالش هایی که منبع آن کشورهای توسعه یافته هستند ،
اجلاس سران7، از تروریسم تا گازهای گلخانه ای
سران گروه هفت، جمعه و شنبه در تائورمینا در جزیره سیسیل ایتالیا تلاش خواهند کرد جبهه واحدی را مقابل تروریسم به نمایش بگذارند.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا وسیما به نقل از خبرگزاری فرانسه در گزارشی از تائورمینا (ایتالیا) درباره نشست هفت کشور صنعتی جهان نوشت:
سران گروه هفت جمعه و شنبه در تائورمینا در جزیره سیسیل ایتالیا تلاش خواهند کرد جبهه واحدی را مقابل تروریسم به نمایش بگذارند اما انتظار نمی رود که در مورد دیگر موضوعات مورد بحث یعنی تغییرات آب و هوایی و تجارت بین المللی بتوانند این کار را انجام دهند.
پائولو جنتیلونی نخست وزیر ایتالیا که کشورش در حال حاضر ریاست گروه هفت را در اختیار دارد، روز پنجشنبه در حاشیه نشست سران سازمان پیمان آتلانتیک شمالی «ناتو» در بروکسل اعلام کرد:«گفتگوی آسانی پیش رو نخواهیم داشت.»
نشست مفید
جنتیلونی در عین حال قول داد همه تلاش خود رابرای نزدیک کردن دیدگاه به یکدیگر برای تبدیل این دیدار جدید سران هفت کشور ثروتمند جهان به یک «نشست مفید» به کار گیرد.
پس از حمله تروریستی مرگبار در شهر منچستر انگلیس که 22 کشته و 64 زخمی بر جا گذاشت که بسیاری از آنها کم سن و سال بودند، گروه هفت قرار است بار دیگر بر تعهد و قاطعیت خود در زمینه مبارزه تروریسم و افراطگرایی تأکید کند هر چند درز اطلاعات مربوط به تحقیق درباره حمله تروریستی منچستر به رسانههای آمریکایی تنشهایی را بین آمریکا و انگلیس موجب شد.
ترزا می نخست وزیر انگلیس که جمعه شب به لندن باز می گردد، در سخنرانی در جمع همتایان خود در گروه هفت توضیح خواهد داد که اکنون چقدر بیش از هر زمان دیگری لازم است که مراقب بود. او در سخنرانی خود خواهد خواست که شرکتهای بزرگ و چند ملیتی اینترنتی تلاش بیشتری برای حذف نظریههای افراطگرایانه در مطالبی که در اینترنت منتشر می شود، انجام دهند.
یک مسئول بلندپایه انگلیسی پیش از آغاز نشست گروه هفت اعلام کرد: «جنگ از میدان نبرد به اینترنت منتقل شده است.»
ایتالیا احتمالا بیانیه مشترک گروه هفت را درباره مبارزه با تروریسم به تصویب خواهد رساند.
مبارزه با تروریسم یکی از موضوعاتی است که در نخستین جلسه کاری که جمعه صبح تشکیل می شود، مطرح خواهد شد.
هر چقدر در گروه هفت در مورد مبارزه با تروریسم اتفاق نظر وجود دارد، در مورد تغییرات آب و هوایی یا تجارت بین المللی اختلاف نظر هست و به نظر می رسد گفتگوها در این دو حوزه سختتر باشد.
گفتگوها درباره تغییرات آب و هوایی، موضوعی که دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا همچنان از اظهارنظر در مورد آن خودداری می کند، به گفته منابع نزدیک به امانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه «پیچیدهتر» خواهد بود.
هیچ نشانهای هم از اینکه سران گروه هفت می توانند در مورد این موضوع حساس به زمینه تفاهم دست پیدا کنند، وجود ندارد.
منابع دیپلماتیک ایتالیایی اعلام کردند رویکرد در این زمینه باز است اما ما کاری انجام نمی دهیم که این احساس به وجود بیاید که شش کشور کاری را بر ضد هفتمی انجام می دهند، این یک روند باز است.
حال آنکه دونالد ترامپ به روشنی اعلام کرد که او به هیچ عنوان قصد ندارد کارتهای خود را در سیسیل رو کند هر چند وعده داده بود که پس از روی کار آمدن موضع آمریکا را در این خصوص پیش از نشست گروه هفت توضیح دهد.
این مانع از آن نخواهد شد که برخی کشورها مانند ایتالیا، فرانسه یا آلمان بر اهمیت توافق پاریس در مورد تغییرات آب و هوایی تأکید نکنند.
مراقبت های آب و هوایی
بنا بر اعلام کاخ ریاست جمهوری فرانسه، دیپلماسی اروپایی تلاش می کند آمریکا را با خود در زمینه تغییرات آب و هوایی هم عقیده کند.
آنگلا مرکل صدر اعظم آلمان نیز این هفته یادآور شد که او تا چه حد به پایبندی به این توافق که هدفش کاهش انتشار گازهای گلخانهای است، متعهد است.
مرکل گفت: «من همواره تلاش کردهام مرددها را متقاعد کنم.»
به گفته منابع دیپلماتیک ایتالیایی، بیانیه نهایی گروه هفت در این خصوص همچنان در حد پیشنویس است و مشاوران هیأتها هنوز روی آن کار می کنند.
تجارت بین المللی و نقش داوری سازمان تجارت جهانی جایی که آمریکا می خواهد در موضع خود در آن بازنگری کند، از دیگر موضوعات مورد بحث در نشست سران گروه هفت است.
پاریس خواهان «بلندپروازنهترین توافق ممکن بر سر دفاع از نظام چند جانبه گرایی» است.
ایتالیا به عنوان رئیس گروه هفت همچنین می خواهد بر آفریقا، قارهای که از نظر جغرافیایی نزدیک به تائورمینا است، تأکید کند و شنبه سران پنج کشور آفریقایی تونس، نیجر، نیجریه، کنیا و اتیوپی را نیز به نشست دعوت کرده است.
به گفته منابع دیپلماتیک ایتالیایی، رم همچنین می خواست که سران گروه هفت بر سر بیانیه مشترکی در مورد مهاجران به تفاهم برسند اما در نهایت فقظ به ذکر چند خط راجع به این موضوع در بیانیه نهایی اکتفا کرد.
ایتالیا همچنین خاطر نشان کرد این متن بسیار کوتاهتر از بیانیههایی خواهد بود که در نشست های قبلی منتشر شده بود.