ارزیابی دارایی های موسسه «فرشتگان»وآغازپرداخت سپرده ها
معاون نظارتی بانک مرکزی: کارشناسی و ارزیابی دارایی های موسسه غیرمجاز "فرشتگان" به پایان رسیده و پرداخت سپرده های مردم آغاز شده است.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صداوسیما، فرشاد حیدری با حضور در استودیوی بخش خبری 21 پنجشنبه شب شبکه یک سیما افزود: سال 1394 برای ساماندهی تعاونی های غیر مجاز اعتباری در سطح کشور تصمیم گرفته شد که 8 تعاونی منحل و سپس مؤسسه ای برای ساماندهی آن ها ایجاد شود.
وی ادامه داد: مؤسسه «کاسپین» در 27 اسفند 1394 برای ساماندهی این مؤسسات غیر مجاز ایجاد شد به این صورت که دارایی آن ها را تقویم و ارزیابی کند و سپس این دارایی ها میان سپرده گذاران تقسیم شود.
حیدری با بیان اینکه در پایان سال 1395 از مجموع 8 تعاونی، 7 تعاونی ساماندهی شد اضافه کرد: برآورد کرده بودیم که ارزیابی و کارشناسی دارایی ها را در سه ماهه نخست سال 1395 به پایان برسانیم که در اردیبهشت به پایان رسید و تا حدود بسیار زیادی این دارایی ها ارزیابی و شناسایی شد و آماده تحویل به مؤسسه کاسپین و با نظارت مرجع قضایی و بانک مرکزی در حال انتقال است.
وی افزود: قبل از اینکه این نقل و انتقال صورت گیرد وارد این موضوع شدیم تا بتوانیم به تدریج سپرده سپرده گذاران را بر اساس میزان دارایی هایی موجود پرداخت کنیم.
معاون نظارتی بانک مرکزی گفت: بر اساس آخرین تصمیم که در اردیبهشت اتخاذ شد از 28 ما گذشته ابتدا سپرده های زیر 10 میلیون تومان را داریم پرداخت می کنیم.
حیدری افزود: با توجه به اینکه سپرده گذاران تعاونی منحله غیر مجاز فرشتگان بالغ بر 450 هزار نفر هستند برآورد ما این است که حدود 400 هزار نفر یعنی 87 درصد آن ها زیر 10 میلیون تومان سپرده دارند.
وی اضافه کرد: بر اساس برنامه مقرر شد از 28 اردیبهشت بر اساس حروف الفبا و برنامه ای که در سایت مؤسسه کاسپین به اطلاع سپرده گذاران تعاونی فرشتگان می رسد مراجعه و سپرده هایشان را تعیین تکلیف کنند.
حیدری گفت: آن ها می توانند در مؤسسه کاسپین سپرده گذاری کنند یا اگر مایل نباشند می توانند وجه سپرده خود را دریافت کنند.
وی افزود: بر اساس ارزیابی که انجام شده است تا امروز حدود 1700 میلیارد تومان دارایی های غیرمنقول این تعاونی غیر مجاز شناسایی شده است و حدود 1400 میلیارد تومان هم دارایی این تعاونی به صورت تسهیلات پرداختی است که در مجموع این دو حدود 3100 میلیارد تومان است.
حیدری گفت: بر اساس تلاشی که پلیس آگاهی و مرجع قضایی انجام داده بودند در دو هفته گذشته موفق شدند حدود 30 ملک مدیران این تعاونی غیر مجاز منحله را که به نحو غیرقانونی از این منابع به نفع خود استفاده و املاکی را به نام نزدیکان خود تهیه کرده بودند شناسایی کنند.
وی با بیان اینکه 30 فقره ملک فوق پس از شناسایی آماده انتقال است، ادامه داد: تخلفات این تعاونی محرز و پرونده در مرجع قضایی به دقت در حال رسیدگی و با مدیران آن برخورد بسیار محکمی انجام شده است.
معاون نظارتی بانک مرکزی گفت: در هفته گذشته حدود چندین دستگاه خودروی لوکس خارجی از آن ها شناسایی و ضبط شده و آماده فروش است.
حیدری افزود: سپرده های مردم نزد مؤسسه فرشتگان حدود 5 هزار و 600 میلیارد تومان شامل اصل و سود می شود که این 3 هزار و 100 میلیارد تومان باید بین آن ها به نسبت تقسیم شود و حسب تصمیم مرجع قضایی و بانک مرکزی؛ مؤسسه کاسپین آن را اجرا خواهد کرد.
وی با اشاره به اینکه در این تعاونی سودهای نامتعارفی پرداخت شده است، گفت: به همین علت این دارایی ها باید با قاعده منظم میان سپرده گذاران تقسیم شود.
حیدری با تأکید بر اینکه باید از حقوق سپرده گذاران صیانت کنیم، اضافه کرد: سپرده گذاران به بانک مرکزی و مرجع قضایی اعتماد کامل داشته باشند.
وی با بیان اینکه شناسایی و ارزیابی املاک و دارایی ها زمان بر بوده است، گفت: بر اساس برنامه ریزی امیدواریم تا پایان مرداد آن را ساماندهی یعنی تا 8 خرداد سپرده های زیر 10 میلیون تومان، سپس سپرده های تا 20 میلیون تومان را پرداخت کنیم و بعد از آن به تدریج تا پایان این دارایی ها آن را میان سپرده گذاران تقسیم می کنیم.
معاون نظارتی بانک مرکزی گفت:همه دارایی های تعاونی منحله "فرشتگان" را متعلق به سپرده گذاران می دانیم.
وی افزود: بانک مرکزی به اندازه کفایت، نقدینگی مؤسسه کاسپین را تامین می کند تا مردم معطل فروش املاک و دارایی ها و وصول اقساط نشوند.
حیدری با اشاره به اینکه مؤسسه کاسپین مجوز افتتاح 20 شعبه را دارد افزود: مردم می توانند به سایت این مؤسسه برای کسب اطلاع از چگونگی تعیین تکلیف سپرده ها مراجعه کنند.
وی گفت: برنامه داریم در ادامه تا حدود 80 شعبه به این مؤسسه مجوز بدهیم تا سریع تر به مردم خدمات دهند.
حیدری با تاکید بر اینکه مجوز فعالیت شعب در محل آن باید نصب شده باشد، افزود: 35 بانک و مؤسسه اعتباری مجاز با بیش از 21 هزار شعبه در کشور داریم که اسامی آن ها در سایت بانک مرکزی موجود است و مردم می توانند از این طریق متوجه شوند کدام موسسه دارای مجوز است.