پخش زنده
امروز: -
امام جمعه بوشهر گفت: استان بوشهر با توجه به سابقه و پیشینه ای که دارد بهعنوان نماد تمدن در خلیج فارس به شمار میرود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز بوشهر، آیت الله غلامعلی صفایی بوشهری در حاشیه بازدید از مرکز اسناد و کتابخانه ملی استان بوشهر و آیین رونمایی تعدادی از عکسهای قدیمی بوشهر که برای نخستین بار منتشر شده است افزود: این استان در بخش دریانوردی، علوم و معارف دینی و تمدن کرانهای از مناطق مهم جهان به شمار می رود ولازم است اسناد تاریخی آن به ایران و جهان معرفی شود.
نماینده ولی فقیه در استان با اشاره به بیتوجهی گذشتگان به پیشینه تاریخی و بزرگان حوزه علم و دانش اضافه کرد: اهمال حاکمان وقت و سیاست استعماری انگلیس باعث شده در گذشته به پژوهشگران توجهی نشود.
نماینده ولی فقیه در استان وامام جمعه بوشهر تصریح کرد: در چند سال اخیر نهضت احیای تاریخ استان و حمایت از پژوهشگران استان بوشهر آغاز شده است که نقش مهمی در حفاظت از اسناد و هویت ملی داشته است.
وی از مهتاب ابراهیم زاده محقق و استاد دانشگاه بوشهری که بدون هیچ حمایتی اقدام به جمعآوری چهار هزار سند مربوط به تاریخ کهن استان بوشهر کرده تقدیر کرد.
مدیرکل مرکز اسناد و کتابخانه ملی استان بوشهر نیز گفت: این نهاد بهعنوان مرکز تبادلات فرهنگی
با وجود کمی نیرو و محدودیت فضا تاکنون 350 میلیون برگ سند اداری ارزشیابی کرده است.
غلامحسین نظامی افزود: هربرگی در هر اداره بهعنوان یک ثروت و هویت ملی تلقی می شود که بهدلیل قابلیت تاریخی باید نگهداری شود.
وی یادآور شد: 25هزار برگ سند تاریخی در اختیار دانشجویان کارشناسی ارشد و دکترا برای استفاده در پایان نامهها قرار گرفته است.
مدیرکل مرکز اسناد و کتابخانه ملی استان در خصوص جمع آوری کتابهای خطی و چاپی قدیمی نیز گفت: تاکنون 61کتاب خطی و 71 کتاب چاپی قدیمی به این مرکز اهدا شده است.
نظامی اظهار کرد: در زمان حاضر 22 هزار برگ سند شخصی در مرکز مدیریت اسناد و کتابخانه ملی استان بوشهر نگهداری می شود و قدیمی ترین سند مربوط به بیش از دو قرن پیش است.
وی با اشاره به افتتاح تالار رقمی یا دیجیتال در بوشهر نیز گفت: این استان سومین استان کشور است که دارای این تالار میشود.
مدیرکل مرکز اسناد و کتابخانه ملی استان افزود: با راه اندازی تالار رقمی یا دیجیتال امکان دسترسی به 180هزار منابع پایان نامه، کتاب، نشریه، 34 هزار نسخه خطی و میلیونها برگ کتاب دیجیتال و منابع خلیج فارس به صورت تمام متن وجود دارد.
وی خاطرنشان کرد: وظیفه مرکز اسناد و کتابخانه ملی جمع کردن مستندات تاریخی برای پژوهشگران است.
مهتاب ابراهیم زاده فیلمساز، پژوهشگر و استاد دانشگاه نیز گفت: عکسهای این نمایشگاه مربوط به 110 سال پیش است که از آلمان انتقال یافته است.
وی افزود: قرار است مجموعه این عکسها که بیش از 180 قطعه است در یک جلد کتاب جمعآوری و تا شهریور ماه به چاپ برسد.
ابراهیم زاده اظهار کرد: در این عکسها مردم شناسی، مشاغل، سبک پوشش و زندگی مردم بوشهر به نمایش گذاشته شده است.
وی یادآور شد: همچنین در سه سال گذشته چهار هزار صفحه سند مکتوب در خصوص مراودات مردم استان بوشهر با هزینه شخصی و بدون حمایت دولتی جمع آوری کردهام که همه اینها را به مردم استان تقدیم میکنم.
آیت الله صفایی بوشهری در این آیین یک نسخه خطی از آیت الله مجتهد برازجانی به مرکز اسناد و کتابخانه ملی استان بوشهر اهدا کرد.