فرانسه از پایبند نماندن آمریکا به توافقنامه آب و هوایی پاریس نگران است
فرانسه اعلام کرد مسئله آب و هوایی، پیچیده ترین موضوع در نشست سران گروه7، هفت کشور صنعتی جهان (آمریکا، ژاپن، آلمان، فرانسه،انگلیس، ایتالیا و کانادا)، خواهد بود.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما، فرانسه بر این باور است که مسئله آب و هوایی، پیچیده ترین موضوع در نشست سران گروه7، هفت کشور صنعتی جهان (آمریکا، ژاپن، آلمان، فرانسه،انگلیس، ایتالیا و کانادا)، خواهد بود و از همین رو، فرانسه نگران پایبند نماندن آمریکا به توافقنامه آب و هوایی پاریس است.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از پاریس، نزدیکان «امانوئل مکرون»، رئیس جمهوری فرانسه، بر این باورند که بحث درباره مسائل آب و هوایی و تعهد کشورها برای کاستن از میزان آلایندگی ها به منظور پیشگیری از گرمایش بیشتر زمین و تغییرات آب و هوایی به موضوعی دشوار در مباحث سران این گروه اقتصادی تبدیل خواهد شد. علت آن هم است که دولت دونالد ترامپ،رئیس جمهوری آمریکا، تمایل زیادی به دنبال کردن این گونه مباحث و اجرای تعهدی که دولت قبلی آمریکا داده است نشان نمی دهد.
ترامپ اعلام کرده است تصمیم گیری درباره اینکه آمریکا به توافقنامه کنفرانس تغییرات آب و هوایی پاریس(COP21)، پایبند خواهد ماند یا خیر به زمان بعد از برگزاری نشست سران گروه 7 در ایتالیا موکول کرده است. همین بلاتکلیفی ترامپ احتمالا باعث خواهد شد تا سران این گروه اقتصادی نتوانند متن بیانیه پایانی نشست خود را تدوین کنند.
نزدیکان رئیس جمهوری فرانسه می گویند در چنین فضا و شرایطی، ایتالیا که ریاست دوره ای این گروه را برعهده دارد چندین گزینه پیش روی خود دارد:ممکن است دو متن را برای بیانیه پایانی این نشست تدوین کند. یا ممکن است یک متن را تدوین کند که در آن زیاد به موضوع تغییرات آب و هوایی و گرمایش زمین پرداخته نشده باشد. اگر این کار انجام گیرد شکی نیست که باعث سرخوردگی خواهد شد. چنین وضع بی سابقه است چون معمولا مشاوران دیپلماتیک از قبل درباره متن پایانی به توافق می رسند. در چنین حالتی، مذاکره کنندگان به احتمال زیاد در شب جمعه به شنبه درباره متن بیانیه که در روز شنبه اعلام خواهد شد مذاکره خواهند کرد.
رئیس جمهوری فرانسه که این بار و در این مورد خاص می خواهد بیشتر از گذشته با متحدان اروپایی خود رایزنی و هماهنگی کند، از این رو، بیم و امیدهای مربوط به اجرای توافقنامه کنفرانس تغییرات آب و هوایی پاریس، این بار به مراتب جسورانه تر از گذشته خواهد بود.
بیم و امیدهای فرانسه هم دراین خصوص تا حدی زیادی منطقی به نظر می رسد . چون اگر آمریکا از این توافقنامه خارج شود آنگاه به احتمال زیاد دیگر کشورهای امضای کننده نیز از این توافقنامه خارج خواهند شد و هر چه طی سالهای گذشته در این خصوص تلاش و زحمت صورت گرفته است نقش برآب خواهد شد.
منافع آگاه خبری در کاخ الیزه می گویند که دستگاههای دیپلماسی در کشورهای اروپایی تلاش می کنند تا آمریکا را در مسیر ماندن در توافقنامه آب و هوایی سوق دهند و این کشور را تشویق کنند تا به تعهداتی که در چارچوب توافقنامه کنفرانس تغییرات آب و هوایی پاریس، داده است پایبند بماند.
این مسئله آنقدر برای فرانسه مهم است که «امانوئل مکرون»،رئیس جمهوری فرانسه در نظر دارد در دیداری که برای نخستین بار با دونالد ترامپ در چارچوب نشست سران سازمان پیمان اتلانتیک شمالی(ناتو) در بروکسل خواهد داشت آن را با وی در میان بگذارد.
موضوع دیگری که پاریس را نگران کرده است تجارت بین المللی و نقش سازمان جهانی تجارت است که در این دو مورد نیز دونالد ترامپ مایل به همکاری نیست و اعلام کرده است در نظر دارد در تصمیمات و تعهداتی که دولت های پیشین این کشور داده اند بازنگری کند.
برگزاری نشست سران گروه 7 که در آن معمولا مسائل بین المللی و منطقه ای از جمله بحران سوریه، کره شمالی، اوکراین، رشد اقتصادی، مهاجرت، بهداشت، برابری زنان و مردان و موارد دیگر مطرح خواهد شد فرصتی است برای مکرون تا با شماری از رهبران کشورها بحث و تبادل نظر کند. وی به ویژه قرار است با ترزا می، نخست وزیر انگلیس، شینزو آبه،نخست وزیر ژاپن، جاستین ترودو، نخست وزیر کانادا، قائد السبسی رئیس جمهوری تونس و ممدو عیسوفو رئیس جمهوری نیجریه دیدار و درباره مسائل و موضوعات مورد علاقه دو طرف رایزنی کند.
نشست سران گروه 7 قرار است روز جمعه این هفته در تائورمینا در منطقه سیسیل ایتالیا برگزار شود.