نیویورک تایمز: وهابیت الهام بخش داعش
نیویورک تایمز: ترامپ نشان داد هیچ درکی از این حقیقت ندارد که وهابیت که به خانواده سلطنتی عربستان مشروعیت می دهد، الهام بخش داعش و گروههای تروریستی بوده است.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما، نیویورک تایمز نوشت: رئیس جمهور آمریکا نشان داد هیچ درکی از این حقیقت ندارد که وهابیت که به خانواده سلطنتی عربستان مشروعیت می دهد، الهام بخش داعش و بیشتر گروههای تروریستی منطقه بوده است.
این روزنامه آمریکایی در سرمقاله خود نوشت: با توجه به اشتیاق ترامپ برای اینکه خودنمایی کند، مکانی مناسب تر از عربستان سعودی برای نخستین سفر خارجی وی وجود نداشت.
کاخ ها، لباس های ملک سلمان و اعضای دربار وی، رقص شمشیر و حتی گوی درخشانی که از آن در مراسم افتتاح مرکز جدید ضد تروریسم عربستان استفاده شد، همگی به نظر می رسد پشتوانه های خوبی برای یک شخصیت معروف قبلی تلویزیون هستند. میزبانان ترامپ، در مورد نقطه ضعف وی در برابر چرب زبانی و چانه زنی، تلاش زیادی کردند. ترامپ که ماههای زیادی را صرف توهین به جهان اسلام کرده بود، سخت تلاش کرد در این باره اصلاحاتی انجام دهد.
این کاری ضروری بود که مدت مدیدی از زمانش گذشته بود. کیفرخواست ترامپ علیه تمام منطقه، به مبارزات انتخاباتی و ریاست جمهوری وی ظاهری بد داده بود، تعهد دیرینه آمریکا به آزادی دینی را تضعیف کرد و این بهانه تازه را به افراطی ها داد که ترامپ بدون حمایت سران مسلمان نمی تواند شکست بخورد.
ترامپ مسیر پیش روی نگران کننده ای را ترسیم کرد که در آن آمریکا و مسلمانان سنی با آرمانی مشترک بر ضد افراطی ها به یکدیگر ملحق می شوند و این مسیری است که ممکن است او را آزار دهد.
مردی که زمانی این شکایت را داشت که «اسلام از ما متنفر است»، آن را «یکی از بزرگترین ادیان جهان» خواند. وی گفت مقابله با تروریسم «نبرد میان ادیان مختلف» نیست. این در حالی است که برخی از مشاوران ترامپ چنین استدلالی داشتند. ترامپ گفت مقابله با تروریسم کشمکش «بین مجرمانی وحشی که درصدد محو حیات انسانی آنهم به اسم دین هستند و مردم شریف است.» ترامپ از سران مسلمان خواست تندروها را «از مکان های پرستش ، جوامع و سرزمین مقدس خود بیرون کنید.»
اما ترامپ در این باره که چطور می توان در این جنگ با افراط گرایی پیروز شد، هیچ راهنمایی نکرد. وی همچنین نشان داد هیچ درکی از این حقیقت ندارد که وهابیت که به خانواده سلطنتی عربستان مشروعیت می دهد، الهام بخش داعش و بیشتر گروههای تروریستی منطقه بوده است. ترامپ بر خلاف اوباما، نگفت تا زمانی که کشورهای اسلامی نظام های اقتصادی و سیاسی خود را اصلاح نکنند تا مردمشان راههایی برای رسیدگی به مشکلاتشان برای شرکت در اداره کشور و دستیابی به شغل و تحصیل نداشته باشند، بعید است افراط گرایی محو شود.
نیویورک تایمز نوشت: در عوض، ترامپ تصمیم گرفت ایران کشور مهم با اکثریت شیعه و دشمن اصلی عربستان را به سبب حمایت از شبه نظامیان در لبنان و یمن و حمایت از بشار اسد رئیس جمهور سوریه، به عنوان یک تهدید نشانه برود.
ایران از برخی جهات، هدف سیاسی آسانتری است. کشورهای سنی از ناحیه ایران احساس تهدید می کنند و با ایران بر سر نفوذ در منطقه رقابت دارند. اسرائیل از ایران متنفر است و بسیاری از اعضای کنگره آمریکا هم همینطورند. اما باز هم اینکه ایران را به شکل سرسختانه ای متخاصم بدانیم بیش از اندازه آسان است. در حالی که ترامپ مجددا بر شراکت آمریکا با خانواده سلطنتی محافظه کار عربستان تاکید کرد، ایرانی ها، حسن روحانی را در سمت رئیس جمهور ابقاء و بر علاقه مندی خود به تعامل با جهانیان تاکید دوباره کردند.