به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما؛ فرمانده مرزبانی و دریابانی خوزستان با اعلام این خبر به شبکه اطلاع رسانی جامعه دریایی ایران (مانا) گفت: در این بازرسی از این شناور باری، ۹۰ دستگاه کولر گازی، ۸۰ دستگاه یخچال، ۱۵ دستگاه آبسردکن، ۸۰ تخته پتو، ۴۰۰ دستگیره و قفل درب، ۸۰ دستگاه پمب و مقادیر زیادی لاستیک، قطعات اتومبیل و ظروف آشپزخانه کشف و ضبط شد.
سردار عبدالله نظرپور افزود: کارشناسان ارزش این محموله قاچاق کالا را هفت میلیارد و ۶۰۰ میلیون ریال برآورد کرده اند.
وی با اشاره به اینکه در این ارتباط ۶ متهم به قاچاق کالا بازداشت شدند افزود: این محموله کالا که فاقد هرگونه مدارک گمرکی است از یکی از کشورهای جنوبی حوزه خلیج فارس بارگیری شده و قرار بوده به صورت غیرقانونی در یکی از مناطق ساحلی ترخیص شود.
فرمانده مرزبانی و دریابانی خوزستان بر تداوم مبارزه قاطعانه با پدیده شوم قاچاق کالا در سواحل و آبهای سرزمینی جمهوری اسلامی ایران با هدف حمایت از تولید و اشتغال ملی تاکید کرد.
در سال جاری دست کم ۹ محموله قاچاق کالا به ارزش دهها میلیارد ریال در آبهای ساحلی و شمال غرب خلیج فارس توقیف شده است.
شایان ذکر است مقام معظم رهبری در سخنان نوروزی خود بر مبارزه با قاچاق سازمان یافته با هدف صیانت از تولید ملی تاکید کرده بودند.
لاکپشتهای گرفتار شده در خلیج فارس رهاسازی شدند
در راستای حمایت از زیستبوم خلیج فارس چند قطعه لاکپشت دریایی که در حوضچههای آبگیر گرفتار شده بودند با تلاش واحد محیط زیست پالایشگاه اول رهاسازی و به سمت دریا هدایت شدند.
به گزارش مانا؛ رئیس HSE پالایشگاه اول مجتمع گازی پارس جنوبی با بیان اینکه خلیج فارس دارای اکوسیستمی متنوع و از نظر تنوع زیست محیطی و وجود گونههای مختلف آبزیان بی نظیر است، اظهار داشت: لاک پشت پوزه عقابی طبق آخرین طبقه بندی اتحادیه بین المللی حفاظت از طبیعت در طبقه به شدت در معرض خطر انقراض قرار دارد. محمود محمدی، با بیان اینکه جمعیت این گونه اتک پشت در طول سالهای گذشته به شدت کاهش داشته است افزود: با توجه به شرایط و تهدیدات موجود، این گونه زیست خود را بیشتر در جزایر نخیلو، عسلویه، ام الگرم در استان بوشهر، قشم، شیدور، هندورابی، هنگام و هرمز در استان هرمزگان محدود کرده است.
این مقام مسئول در ادامه به عوامل تهدیدکننده این گونه و ازبین رفتن تخم آن توسط گوشت خواران، پرندگان، خزندگان، اعتقاد نادرست مردم محلی به ارزش غذایی و دارویی آن، گرفتار شدن در تورهای ماهیگیری و برخورد با پروانه موتور قایقها اشاره کرد و خواستار حفاظت از این گونه در راستای حفظ تنوع زیستی منطقه شد.
محمدی، اقداماتی نظیر طرح تکثیر و پرورش لاک پشتهای پوزه عقابی، اطلاع رسانی و آگاه سازی مردم بومی، بررسی و تهیه آمار لانه گزینی، پلاک گذاری لاک پشتهای دریایی، تیمار لاک پشتهای صدمه دیده و رهاسازی در دریا را در امر حفاظت از این لاک پشتهای دریایی و جلوگیری از انقراض آنها موثر دانست.
وی از حمایتهای مدیریت پالایشگاه اول و مجتمع پتروشیمی مبین به دلیل همکاری در حفظ و صیانت محیط زیست تقدیر و تشکر کرد.