تحقیقات موسسه رازی برای استفاده از زهر جانوران سمی در درمان بیماریهای صعب العلاج
موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی برای استفاده از زهر جانوران سمی در درمان بیماریهای صعب العلاج تلاش میکند.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما؛ رئیس بخش جانوران سمی موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی با اشاره به اینکه ایران دومین کشور دنیا از لحاظ تنوع زیستی محسوب میشود، گفت: تحقیقات برای استفاده از زهر این جانوران سمی در درمان بیماریهای صعب العلاج در موسسه رازی در حال انجام است و در برخی موارد در مرحله مطالعه بالینی قرار دارد.
دکتر ناصر محمد پور به مناسبت روز جهانی تنوع زیستی اظهار کرد: کشور ایران به دلیل دارا بودن اقلیمهای متفاوت، شاهد تنوع بسیار بالایی از جانوران در کشور است و این امر سبب شده، ایران به عنوان دومین کشور در خصوص تنوع زیستی و اکوسیستمی در دنیا محسوب شود.
وی افزود: از سال ۱۳۳۶ تحقیقات عمیقی در مورد خزندگان توسط موسسه رازی انجام شده که هر ۱۰ سال به روز میشود، بر همین اساس اطلاعات بسیار خوبی در مورد انواع خزندگان موجود در ایران و طبقه بندی آنها توسط این موسسه ارائه شده است.
رئیس بخش جانوران سمی موسسه رازی خاطرنشان کرد: مقالات و کتاب هایی که توسط محققان کشور در زمینه خزندگان سمی تالیف شده، به زبانهای مختلف دنیا ترجمه و هم اکنون در دانشگاههای معتبر دنیا به عنوان مرجع مورد استفاده قرار میگیرد.
وی با بیان اینکه خزندگان سمی نیز در ایران همانند سایر جانداران از تنوع بسیار بالایی برخوردارند، ادامه داد: ۷۰ گونه مختلف مار در ایران وجود دارد که حدود ۱۲ گونه از آنها سمی هستند و از زهر استحصال شده آنان میتوان در درمان بسیاری از بیماریهای خطرناک از جمله سرطان ها، ام اس، رماتیسم و ... استفاده کرد.
دکتر محمدپور تاکید کرد: این موارد در حال حاضر در مرحله تحقیقات بوده و هنوز به مرحله درمانی نرسیده، اما فراکسیون هایی که از زهر برخی مارها استحصال میشود، به شکل دارو در درمان اختلالت انعقادی و یا سکته قلبی در دنیا مورد استفاده قرار میگیرند.
وی با بیان اینکه از زهر این مارها در حال حاضر در موسسه رازی برای تولید پادزهر استفاده میشود، گفت: پادزهر ضد مار گزیدگی و عقرب زدگی به صورت هگزاوالان در این موسسه تولید میشود که مرگ و میر در این زمینه را در کشور به صفر رسانده است.
رئیس بخش جانوران سمی موسسه رازی تصریح کرد: از ۲۰ سال پیش تاکنون تحقیقات در زمینه ارزیابی اثرات زهر انواع جانوران سمی بر روی برخی سرطانها و ام اس در این موسسه آغاز شده است که این مهم هم اکنون در برخی موارد در مرحله مطالعه بالینی قرار دارد.