به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از بورس کالای ایران، محمود بهمنی با تاکید بر نقش بورس کالا در تضمین قیمتهای واقعی و شفافیت مالی گفت: یکی از این ابزارها ایجاد صندوقهای کالایی است.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس افزود: بعد از رونق این صندوقها در بازار طلای بورس کالا، بهتر است بازار محصولات کشاورزی نیز از این مزیت برخوردار شوند، چون منابع در این بازار خرد است و این صندوق میتواند به تجمیع منابع کمک کند.
وی ادامه داد: در صندوق سرمایهگذاری کالایی میتوان قیمت بهتر، منصفانهتر و کاراتری را کشف کرد و حذف دلالان و واسطهها از بخشهای مختلف کشاورزی و سایر کالاها تحقق مییابد.
بهمنی تصریح کرد: اگر بازار محصولات کشاورزی نیز به سمت صندوقهای معاملاتی حرکت کند، ایجاد این صندوق سرمایه گذاری کالایی باعث خواهد شد کشاورز محصول را دیگر به قیمت پایین به دلالان عرضه نکند.
وی توضیح داد: در واقع زمانی که کالاهای کشاورزی را در قالب اوراق بهادار عرضه میکنیم، قابلیت معامله آن در بورس کالا فراهم میشود، از این رو صندوقهای سرمایهگذاری کالایی امکان خرید آن اوراق بهادار را ایجاد میکنند و یکسری ظرفیتها را در بستر ابزارهای مالی و بازار سرمایه ایجاد میکنند که کشاورز بتواند مستقیما محصولات را به یک خریدار منصف مانند صندوق سرمایهگذاری کالایی عرضه کند.
عضو ناظر مجلس در شورای عالی بورس در پایان تاکید کرد: کاهش هزینهها یکی از مزیت هایی است که این صندوقها میتوانند ایجاد کنند و بهتر است از این فرصت طلایی در تمام حوزهای کالایی استفاده شود.
بنابر این گزارش بورس کالا تا پایان سال بازار مشتقه را روی محصولات جدیدی راهاندازی خواهد کرد و معاملات آپشن را توسعه خواهد داد.
هدف از ایجاد بازار گواهی سپرده طلا، شکل دادن یک بازار نقد مستمر برای سکه بوده است.
ایجاد بازار آتی برای چهار محصول کشاورزی و قیر هم در دستور کار است و برای هر کالایی که بتوان بازار نقد شکل داد، میتوان بازار آتی هم برایش تعریف کرد.
قرار است بازار آتی ذرت تا پایان تیر راهاندازی شود و و پس از آن زعفران و سه محصول دیگر را خواهیم داشت و فلزات هم بازیگر دارد، اما بازار نقد مستمر ندارد، چون عرضههای آن هفتگی است.
همچنین عرضه برنج در بورس کالا قطعی شده است.