280 منطقه در کشور زمینه اکوتوریسم و گردشگری پایدار را دارد
معاون محیط طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست: 280 منطقه در کشور داریم که زمینه واقعی اکوتوریسم و گردشگری پایدار را دارا هستند.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صداوسیما، فرهاد دبیری در مراسم بزرگداشت روز جهانی تنوع زیستی و گردشگری پایدار افزود: برای حفاظت از تنوع زیستی به سال 92 برمی گردیم که این موضوع در سه کنفرانس جهانی زیست محیطی عنوان شد و در آن کنفرانس دو سند لازم الاجرا برای تنوع زیستی به تصویب رسید که قریب به اتفاق کشورهای دنیا عضو این معاهده هستند.
وی ادامه داد: به دلیل اهمیت تنوع زیستی و رویکرد جهان به آن، سازمان ملل دهه تنوع زیستی را اعلام کرد که در این دهه کشورها به نوعی ملزم هستند که سه محور و هدف کنوانسیون را استفاده پایدار از تنوع زیستی را داشته باشند.
معاون محیط طبیعی سازمان حفاظت از محیط زیست گفت: به همین منظور روز تنوع زیستی در 22 می مصادف با اول خرداد ماه نامگذاری شد و همه ساله به دنبال این واژه تنوع زیستی یک ویژگی و صفت دیگری عنوان می شود که سازمان ملل برای سال 2017 واژه گردشگری پایدار را در کنار روز تنوع زیستی نامگذاری کرده است .
وی افزود: کشور ما در عین حال که جزو بیست کشور تنوع زیستی دنیاست به همان اندازه نیز مشکلاتی از لحاظ حفاظت تنوع زیستی دارد و از طرف دیگر به دلیل محدودیت ها در حوزه گردشگری متاسفانه در کشور ما هنوز زیرساخت ها مشخص نیست، ولی رویکرد دولت یازدهم و دوازدهم به سمت گردشگری خواهد بود.
دبیری گفت: در حال حاضر 280 منطقه در کشور داریم که در زمینه اکوتوریسم و گردشگری پایدار شرایط برای آن مهیاست و ما باید مفهوم اکوتوریسم را در بحث گردشگری به سرانجام برسانیم.
وی ادامه داد: سازمان حفاظت محیط زیست برای تضمین پایداری خودش زمینه مشارکت سازمان های مردم نهاد و بهره برداری از این مناطق را فراهم کرده و مطالعات لازم در این زمینه صورت گرفته است به عنوان مثال می توان به گردشگری در منطقه حفاظت شده روچو و پارک ملی خِبر در کرمان اشاره کرد که این موضوع منجر به یک تفاهم نامه با بخش خصوصی شده و به صورت نمونه و آزمایشی زمینه مناسبی برای گردشگری پایدار و حفاظت از تنوع زیستی در این منطقه فراهم خواهد کرد.