به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما ؛ ایوب فرامرزی در مصاحبه با رادیو اقتصاد ضمن اشاره به این جمله که اقتصاد جدا از جمعیت مفهومی ندارد، افزود: رشد جمعیت از جمله فاکتورهای مهم اقتصاد تلقی میشود و از ابعاد مختلف در رشد اقتصادی موثر است.
وی همچنین در پاسخ به این پرسش که آیا افزایش جمعیت می تواند در ایجاد فرصت های اقتصادی موثر باشد ، اظهار داشت : افزایش نرخ رشد جمعیت بر روی رشد و توسعه اقتصادی نقش اساسی دارد منتها در یک جمعیت «اندازه »و «کیفیت » نیروی کار بسیار مهم است.
معاون پژوهشکده آمار در گفتگو با رادیو اقتصاد وضعیت جمعیتی کشور را به لحاظ کمی و کیفی مثبت ارزیابی کرد و بر ضرورت بهره گیری بهینه از این ظرفیت در جامعه تاکید کرد.
وی در ادامه شرایط کیفیت نیروی کار در ایران را به نسبت مطلوب دانست و افزود : ایجاد فرصت های شغلی در جامعه نیازمند برنامه ریزی و توسعه سرمایه گذاری است.
فرامرزی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه روند نزولی نرخ باروری جمعیت تا حدی در کشور متوقف شده است ، اظهار داشت : مولفه های زیادی منجمله سیاست افزایش جمعیت، بهبود نسبی وضعیت اقتصادی مملکت و مواردی از این دست در کاهش این روند دخیل بوده است.
وی در پاسخ به این پرسش که آیا در حال حاضر شرایط جهت افزایش جمعیت برای خانواده ها در کشور مهیا است، گفت: بدون شک ایجاد فرصت های شغلی مناسب زمینه ساز ازدواج و تشکیل خانواده در مملکت است.
معاون پژوهشکده آمار با تاکید بر اینکه اشتغال جوانان در افزایش آمار ازدواج وافزایش جمعیت بسیار تاثیرگذار است، افزود: اشتغال، تامین مایحتاج زندگی و ازدواج از جمله مواردیست که امید و آینده ای روشن برای استحکام و رشد جمعیت کشور بخصوص جوانان را رقم می زند.
باید در کنار رشد جمعیتی، اقتصاد را نیز توسعه دهیم
عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی گفت: اگر در کنار رشد جمعیت، رشد اقتصادی نباشد، فقر و عدم عدالت اجتماعی را به دنبال خواهد داشت و آسیب هایی از قبیل اعتیاد، بیکاری و طلاق و حتی آشوب را ایجاد خواهد کرد.
علی ابراهیمی نماینده شهرستان شازند در ادامه با بیان اینکه از دیر باز نیروی انسانی در جوامع مختلف یک ثروت محسوب می شده است، اظهار داشت : جمعیت به عنوان یکی از مولفه های قدرت و سرمایه های ارزشمند است که یکی از اساسی ترین عوامل توسعه محسوب می شود.
عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی افزود : اگر در کنار رشد جمعیت، رشد اقتصادی را مشاهده نکنیم، فقر و عدم عدالت اجتماعی را به دنبال خواهد داشت و آسیب هایی از قبیل اعتیاد، بیکاری و طلاق و حتی آشوب را ایجاد خواهد کرد. بنابراین اگر رشد اقتصادی را متوازن با رشد جمعیت برنامه ریزی نکنیم، حتما آسیب خواهیم دید.
نماینده شهرستان شازند تصریح داشت: برای رشد اقتصادی وظیفه مجلس به عنوان نهاد قانون گذاری و دولت به عنوان یک دستگاه اجرایی، یک مدیریت ثابتی را اعمال کنند. این موضوع در قالب هم قوانین و هم برنامه های پنج ساله توسعه ای برنامه ریزی می شود یعنی هم به سمت رشد جمعیت و هم رشد اقتصادی حرکت کنیم.
وی با اشاره به سیاست کاهش جمعیت در دهه 70 اظهار داشت: این سیاست به عنوان یک سیاست تقلیدی به کشور وارد شد و برای برنامه ریزی آینده نیاز داریم یک واکای انجام دهیم تا مشخص شود در 40 سال گذشته چه اتفاقی افتاده است.
ابراهیمی خاطرنشان کرد: در دهه 60 با رشد جمعیت مواجه شدیم و به خوبی مدیریت نشد. وقتی فرزندان مان به سن مدرسه رسیدند، فضای آموزشی زیادی نیاز داشتیم که با دو شیفته کردن مسئله را به صورت مقطعی حل کردیم.
وقتی این فرزندان به دانشگاه رسیدند، با توسعه دانشگاه های پیام نور و بعد آزاد، باز هم به صورت مقطعی حل کردیم بدون اینکه به آینده و مسیری که طی خواهد کرد، توجه نکردیم. در این وضعیت بود که برخی به فکر افتادند که جمعیت باید کنترل شود و به اقتضای زمان خودش یک تصمیم درست بود اما خوشبختانه به موقع متوجه این موضوع شدیم زیرا ادامه آن خطرناک بود و همین وضعیتی که کشورهای توسعه یافته به آن رسیده اند، می رسیدیم یعنی جمعیت پیری که ناکارآمد است.