برای نخستین بار در کشور بومی سازی و تجاری سازی شد:
طراحی گلدان هوشمند مراقبت اینترنتی گلها در اصفهان
محققانی اصفهان گلدان هوشمند، هوشمندساز گلدان و فضای سبز مبتنی بر اینترنت اشیا را تجاری سازی کردند.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما؛ مدیرعامل این شرکت دانش بنیان گفت: گلدان هوشمند، هوشمندساز گلدان و فضای سبز مبتنی بر اینترنت اشیا ( IOT )، در برگیرنده دو بخش نرم افزاری و سخت افزاری است که شش محقق شرکت دانش بنیان فناوری هوشمند توسعه راهبرد کوشا(توراکو) مستقر در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان آن را بومی سازی و تجاری سازی کردند.
محمد رضا محمدی خروشانی افزود: نرم افزار این سامانه برای نظارت و کنترل از راه دور طراحی و قادر است هر تعداد گلدان را از طریق اینترنت و یا شبکه خانگی مدیریت کند.
وی افزود: این سیستم در بخش سخت افزاری مجهز به حسگرهای رطوبت سنج، سنجش نور محیطی، دما و سطح آب مخزن است که در داخل دستگاه تعبیه شده و دست کم یک یا چند حسگر نیز درون خاک گلدان است.
این پژوهشگر اصفهانی گفت: اطلاعات و شرایط محیطی مورد نیاز گیاه از طریق سخت افزار که کنترل کننده اصلی است، جمع آوری و تحلیل و برای نمایش و اطلاع رسانی به کاربر و تصمیم گیری های پیچیده تر به نرم افزار ارسال می شود و کاربر می تواند تنظیمات لازم را متناسب با هر نوع گیاه انجام دهد.
محمدی خروشانی تاکید کرد: این سامانه در صورت تعبیه قابلیت کنترل سیستم گرمایش و سرمایشی و کنترلر باز و بسته کردن پنجره ها می تواند هوشمند دمای محیط را مناسب با شرایط گیاه تنظیم کند.
به گفته وی دارا بودن نشانگر زمان برای تاریخ و ساعت و اعلام هشدار صوتی کاهش سطح آب مخزن گلدان از دیگر توانمندی های این سامانه است.
محمدی خروشانی افزود: این گلدان برای رشد انواع گیاهان و سبزیجات مجهز به مکانیزم نورپردازی ویژه رشد گیاه است و برای زیبایی ظاهری هم مجهز به سیستم نورپردازی RGB قابل تنظیم توسط کاربر از طریق نرم افزار و به طور مستقل توسط سخت افزار است.
به گفته وی مصرف بهینه صددر صدی آب،افزایش طول عمر گیاه حداقل تا حدود 50 درصد، افزایش سرعت رشد گیاه حداقل تا 30 درصد بدون استفاده از مواد شیمیایی و تنها با مکانیزم کنترل شرایط محیطی و نورپردازی ویژه رشد و نگهداری، قابلیت کنترل و نظارت از سراسر دنیا،استفاده آسان و ایمن، صرفه جویی در وقت و زیبا سازی محیط با استفاده از ویژگی نور پردازی گلدان از مزایای این دستگاه است.
مدیرعامل این شرکت دانش بنیان،با اشاره به ظرفیت سالانه تولید 10 هزار دستگاه در این شرکت دانش بنیان افزود:هم اکنون حدود 700 گلدان هوشمند، هوشمندساز گلدان و فضای سبز مبتنی بر اینترنت اشیا در این شرکت تولید شده است.
طرح توسعه و محصول نهایی گلدان هوشمند سال 1394 در اصفهان کلید خورد.
محمدی خروشانی افزود: همچنین در حال حاضر 15 نفر بصورت مستقیم در قالب سه تیم تحقیق و توسعه فناوری، بازاریابی و فروش و بازرگانی برای توسعه محصولات جدید در این حوزه و فروش و صادرات آن فعالیت می کنند.
وی تاکید کرد: با عرضه محصولات جدید این شرکت امسال ، زمینه اشتغال زایی دست کم27 نفر فراهم می شود.
شرکت دانش بنیان فناوری هوشمند توسعه راهبرد کوشا با زمینه فعالیت سلامت الکترونیک و سیستم های هوشمند سازی ساختمان و گلخانه ها در سال 1388 شروع به کار کرد.