در پی کسب نتایج ضعیف در شانگهای چین؛
لزوم بازنگریِ برنامه هایِ کمانداران، از صفر تا صد
تیم ملی تیروکمان ایران در مرحله نخست جام جهانی نتوانست نتایج قابل قبولی را به دست آورد و این موضوع تاحد زیادی نگران کننده است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما؛ کمانداران ایران که در سال گذشته و همین رقابت ها موفق شدند در رشته کامپوند مدال طلا را به دست آورند امسال به جای این که پیشرفت داشته باشند در اوج ناباوری همان ابتدای راه در مرحله مقدماتی حذف شدند و دیگر اجازه قدرتنمایی پیدا نکردند.
در ریکرو هم نتایج کسب شده چیزی دست کم از کامپوند نداشت با این حال می توان از پیروز بانوان برابر کمانداران آمریکایی که عنوان قهرمانی جهان را در کارنامه خود دارند به عنوان یک نتیجه خوب و قابل قبول یاد کرد.
پیش از اعزام تیم ملی به شانگ های، پیش بینی کسب چنین نتایجی از سوی کمانداران می شد چرا که وقتی در ترکیب یک تیم ملی اعزامی به رقابت های جهانی که سطح فنی بالایی دارد خبری از حضور پیشکسوت و ورزشکار باتجربه نباشد، باید از جام جهانی به عنوان یک رویداد تدارکاتی یاد کرد.
مسئولان فدراسیون می گویند کمانداران را برای المپیک 2020 آماده می کنیم اما بهتر است بدانند که جوانگرایی نباید به این شکل اجرا شود، نبود یک ورزشکار باتجربه در کنار آینده سازان به ضرر این رشته در سطح کلان است.
رکوردهایی که کمانداران در چین زدند همان اعدادی بود که آن ها در کرخه، انزلی و تهران زدند به همین خاطر این نتایج برای کارشناسان دور از انتظار نبود بهتر بود مسئولان فدراسیون هم از این موضوع باخبر می شدند و از کمانداران باتجربه هم در کنار جوانان دعوت می کردند.
تاثیر حضور پیشکسوتان در بالا رفتن راندمان امتیازآوری یک تیم در رقابت ها را نباید دست کم گرفت همانطور که شاهد بودید در رقابت های جام جهانی سال گذشته که در ترکیه برگزار شد مسئولان فدراسیون در اقدامی از ورزشکاران پیشکسوت هم استفاده کردند، همین موضوع میانگین امتیازات را تا حد قابل توجهی بالا برد حتی رکوردهای جوانترها هم رشد ناباورانه ای داشت چون در آن برهه زمانی احساس کردند جایگاهشان در تیم ملی به خطر افتاده و باید هر آنچه که در توان دارند را در جریان مسابقات نشان دهند.
در حال حاضر کمانداران جوان و آینده ساز ایران تا حدودی جایگاه خود را در تیم ملی قطعی می دادند و چون رقیبی ندارند سرعت رشدشان بسیار کند و تدریجی خواهد بود و این موضوع در شرایطی که دیگر کشورها از راه های مختلف به سرعت رکوردهای خود را بالا می برند قابل قبول نیست.
بهتر است مسئولان فدراسیون به جای این که سه سال آینده یعنی بعد از المپیک 2020 توکیو به فکر آسیب شناسی باشند از همین حالا برای بهبود رکوردهای کمانداران اقدامات لازم را انجام دهند و با دعوت از کمانداران باتجربه تر شرایط فنی تیم را بالا برده و رقابت را در بین آن ها به وجود آورند.
نکته دیگری که می توان در خصوص علت عدم کسب نتیجه قابل قبول در جام جهانی به آن اشاره کرد، تشکیل اردوهای تدارکاتی مقطعی و غیر متمرکز است به طوری که ملی پوشان یک مرحله از اردوی خود را در شرایط آب و هوایی انزلی طی کردند و پس از بازگشت از رقابت های تایلند در شرایط جوی کرخه برنامه های آماده سازی را ادامه دادند و برای چند روز هم در تهران تیر زدند.
این نوع برگزاری اردوی تمرینی در شرایطی است که یکی از بهترین سایت های تیروکمان خاورمیانه در مجموعه ورزشی آزادی وجود دارد و مسئولان می توانند با برنامه ریزی صحیح و اردوهای متمرکز، کمانداران را برای حضوری قدرتمند در عرصه های مختلف آماده کنند.
امیدواریم مسئولان فدراسیون روی عملکرد پارک سکاندار تیم ملی هم نظارت داشته باشند درست است که وی از مهد تیروکمان جهان به ایران آمده، اما وی تنها سابقه هدایت تیم های متوسطی چون نپال، بنگلادش را در کارنامه خود دارد و هستند مربیان ایرانی که در سطح وی شاید کمی بالاتر تیم ملی را هدایت کنند.
هم وطنان پارک که در این عرصه، صاحب نام هستند از بدحسابی های فدراسیون تیروکمان ایران در سال های گذشته گله مند هستند اما می توان با راهکارهای مناسب نگاه مثبت آن ها را دوباره جلب کرد و سکان هدایت تیم ملی را به آن ها سپرد.
در خاتمه باید گفت که اگر فدراسیونی ها از همین الآن به فکر باشند می توانیم در توکیو شاهد درخشش کمانداران ایرانی هم باشیم در غیر این صورت...
انسیه ورزنده