هشدار برای پیشگیری از شیوع بیماری تب کریمه در مازندران
مدیرکل دامپزشکی مازندران در باره شیوع بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو همزمان با شروع فصل گرما هشدار داد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، سید حسین رضوانی با بیان اینکه با شروع فصل گرما امکان شیوع بعضی از بیماری های مشترک بین انسان و حیوان که منشا دامی دارند افزایش می یابد، توصیه کرد: دامداران و مصرف کنندگان به رعایت مسائل بهداشت فردی و توصیه های بهداشتی دامپزشکی توجه جدی داشته باشند. وی بیماریهایی که همزمان با آغاز فصل گرما شیوع پیدا می کنند را لمپی اسکین، تب سه روزه، تیلریوز، بابزیوز و تبخونریزی دهنده کریمه کنگو نام برد و افزود: بعضی از این بیماری ها به ویژه بیماری تب کریمه کنگو قابلیت انتقال بین انسان و حیوان را دارد که مردم باید به این مساله توجه ویژه داشته باشند. رضوانی با اشاره به اینکه خطر انتقال بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو(CCHF) در اثر کشتار غیر مجاز دام در منازل و یا معابر عمومی و استفاده نکردن از دستکش برای تمیز کردن گوشت بوسیله خانم های خانه دار افزایش می یابد، گفت: این بیماری در دام زنده هیچگونه علائمی نداشته و خطر ابتلا به آن را افزایش می دهد. وی با بیان اینکه کشتار دام در کشتارگاه های صنعتی با حضور دامپزشک و مسئول فنی بهداشتی در محل کشتار و بازرسی از دام قبل، حین و بعد از کشتار انجام می شود افزود: گوشت در سردخانه تا 24 ساعت نگهداری شده و سپس عرضه گوشت در مراکز عرضه تحت نظارت دامپزشکی صورت می گیرد که با این کار خطری برای مصرف کننده ندارد. مدیرکل دامپزشکی مازندران با تاکید بر اینکه مردم گوشت مصرفی خود را از مراکز مجاز و تحت نظارت های بهداشتی دامپزشکی تهیه و به برچسب و مهر دامپزشکی بر روی لاشه ها ی دام نیز توجه کنند بیان کرد: از مصرف گوشت تازه نیز خودداری و بعد از نگهداری آن در دمای معمولی یخچال حداقل به مدت 24 ساعت، استفاده کنند. رضوانی با اعلام اینکه کنه ها، عامل انتقال این بیماری هستند ، گفت: سمپاشی بدن دام و اماکن دامی برای جلوگیری از این بیماری اهمیت دارد و دامداران مازندرانی در صورت مشاهده کنه روی پوست حیوانات از له کردن آن با دست خودداری کنند. وی افراد در معرض خطر ابتلا به این بیماری را دامپزشکان، دامداران، سلاخان، قصابان و افراد عادی که با دام و لاشه دام سرو کار دارند بنام برد و تاکید کرد: با رعایت بهداشت فردی و توجه به توصیه های دامپزشکی درصد خطر ابتلا به این بیماری در جامعه به صفر می رسد.