برخلاف شعارهای انتخاباتی ترامپ ،
آمریکا ،دوباره به نفتا می پیوندد
دولت آمریکا ، رسما روند مذاکره مجدد درباره توافقنامه تجارت آزاد آمریکای شمالی ( آلنا یا نفتا) را آغاز کرد.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا وسیما ،به نقل از خبرگزاری فرانسه از واشنگتن، توافق نامه آلنا بارها با انتقادات شدید دونالد ترامپ رئیس جمهور این کشور روبرو شده است و انتظار می رود مذاکرات دولت ترامپ با کانادا و مکزیک درباره این توافق نامه فراز و نشیبها و مشکلات فراوانی داشته باشد.
دولت جرج بوش پدر رئیس جمهور اسبق آمریکا مذاکرات مربوط به انعقاد توافق نامه پیمان تجارت آزاد آلنا را آغاز کرد و بیل کلینون رئیس جمهور سابق آمریکا در سال هزار و نهصد و نود و چهار آن را با کشورهای کانادا و مکزیک امضا کرد تا به این ترتیب یکی از بزرگ ترین مناطق تجاری آزاد جهان تشکیل شود. کارشناسان معتقدند این پیمان تجاری ایجاد اشتغال و سرمایه گذاری در این سه کشور آمریکای شمالی را پویاتر کرده است. اما دونالد ترامپ در مبارزات انتخاباتی خود موضعی کاملا انتقادآمیز در قبال این پیمان اتخاذ و تاکید کرد آلنا یکی از بدترین توافق نامه های تجارت آزاد است که آمریکا تا کنون امضا کرده است چرا که این سند به انتقال مشاغل زیادی از آمریکا به مکزیک که نیروی کار ارزان دارد، منجر شده است. ترامپ در همین راستا تعهد کرده است با اصلاح روابط تجاری آمریکا با جهان، لغو برخی پیمانهای تجارت آزاد که آمریکا در گذشته منعقد کرده است و اتخاذ یک رشته سیاست های اقتصادی حمایت گرایانه مشاغلی را که در سالهای گذشته به کشورهای واجد نیروی کار ارزان منتقل شده اند، به آمریکا بازگرداند.
دونالد ترامپ که اساسا با تجارت آزاد مشکل دارد، قول داده است مذاکرات مجدد درباره پیمان آنلا را سریع به نتیجه برساند و حتی در صورت نیاز آمریکا را از آن خارج کند.
شکل دقیق مذاکرات آتی مشخص نیست
پس از چند هفته رایزنی های همراه با تردید سرانجام دولت ترامپ روز پنجشنبه مذاکره مجدد درباره پیمان تجارت آلنا را که نزدیک به پانصد میلیون مصرف کننده را شامل می شود، آغاز کرد و رسما این موضوع را به اطلاع کنگره رساند. با این حال دولت ترامپ درباره شکل دقیق مذاکرات آتی خود با مکزیک و کانادا در این باره تصمیم مشخصی نگرفته است.
اکنون که دولت آمریکا موضوع مذاکره مجدد درباره آلنا را به کنگره ابلاغ کرده است، نمایندگان آمریکا سه ماه فرصت خواهند داشت تا این درخواست را بررسی و موضع خود را به مکزیک و کانادا اعلام کنند. پس از این مراحل مذاکرات به صورت رسمی میان سه کشور آغاز خواهد شد. علاوه بر مسئله اختلاف برانگیز آلنا، آمریکا و کانادا بر سر برخی موضوعات دیگر به ویژه صادرات چوب الوار و صادرات فرآورده های لبنی نیز با یکدیگر اختلافات اساسی دارند که دونالد ترامپ در هفته های اخیر دوباره مطرح کرده است.