بهره برداری صهیونیست ها از حضور تروریست ها در مرزهای سوریه
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما رژیم صهیونیستی این روزها از حضور گروههای تروریستی در مرزهای مشترک سوریه نهایت بهره برداری را می کند و با نقض علنی توافقنامه ای که در سال 1974 با حافظ اسد به امضا رسانده بود، اکنون تلاش می کند خود را بعنوان یکی از شرکای اصلی در هرگونه فرآیند نظامی منطقه به دیگران تحمیل کند.
روزنامه الاخبار با انتشار این مطلب افزود: با وجود شرایط سخت جنگ سال 1973 و نتایج آن حافظ اسد رئیس جمهور وقت سوریه موفق شد طی توافقنامه ای که بعدها به «توقف درگیریها » معروف شد، بخشی از مناطقی را که اسرائیل اشغال کرده بود باز گرداند.
امروز و در پی توفان حوادث سوریه اسرائیل توانسته است بوسیله گروههای مسلح در جنوب این کشور منطقه ای «حائل» ایجاد کند که تا عمق بیش از بیست کیلومتر امتداد دارد. گروههای مخالف (سوری) از این منطقه حفاظت می کنند و در صورت لزوم تل آویو شخصا این منطقه را هدف قرار می دهد و به این ترتیب بسیاری از رویاهای خود در جنگ اکتبر و پس از آن را محقق می کند.
روزنامه الاخبار در ادامه با بیان نکاتی درباره جنگ اکتبر 1973 و توافق معروف به «ترک مخاصمه» بین اسرائیل و سوریه در زمان حافظ اسد نوشت:
یکی از طرحهای ارتش سوریه برای مقابله با اسرائیل در صورت آغاز جنگی جدید حفر خندقی بود که امروز به «خندق م.د» شناخته می شود. این خندق طولانی پر از مینهای ضد زرهی است که از منطقه کعب جبل الشیخ در شمال قنیطره آغاز می شود و با عبور از منطقه الغوار و البطنه (الکتیبه سوم) به سمت جنوب و مزارع الامل و رودخانه الصخر پیش می رود و به منطقه ای موسوم به «التلول الحمر» (ارتفاعات قرمز) منتهی می شود.
درباره ارتفاعات راهبردی باید بگوییم ارتش سوریه دژ مستحکمی را در تپه راهبردی «الحاره» واقع در غرب شهر الصنمین ساخته است.
یکی از افسران میدانی در جبهه جنوب در اینباره به الاخبار گفت: تپه الحاره نقطه راهبردی مهمی است و فرماندهان ارتش سوریه در جبهه جنوب از لحاظ آماده سازی و ایمن سازی توجه خاصی به این منطقه داشته اند.
وی افزود: فرماندهان نظامی سوریه دستگاههای شنود و رهگیری روسی را به این منطقه آورده اند و مستشاران روسی و ایرانی در چارچوب همکاری نظامی پیش از وقایع سوریه بارها از این مناطق بازدید کرده اند.
الاخبار افزود: همه مطالبی که گفته شد تا اواخر سال 2011 محقق شده بود. همانطور که می دانید جنوب سوریه از اولین مناطقی بود که گروههای مسلح (مخالف سوری) کنترل بیشتر بخش های آن را بدست گرفتند (آنها طی یکسال بیشتر روستاها و شهرهای استانهای درعا و قنیطره را به کنترل خود در آوردند) .
با نگاهی گذرا به نقشه جنوب سوریه درمیابیم گروههای مسلح کنترل بیشتر مناطق عاری از سلاح (غیر نظامی) و ارتفاعات راهبردی را مانند تپه الحاره، المیل، الجابیه و تپه جموع بدست گرفته اند.
یکی از افسران بلند پایه ارتش سوریه به الاخبار گفت: در پی تصرف ارتفاعات مرزی با جولان اشغالی بدست (مخالفان) مسلح سوری ارتش نقطه قدرت مهمی را که برای مقابله با اسرائیل به آن وابسته بود از دست داد. چرا که این پایگاه ها ماموریتهای مختلفی داشتند که مهمترین آن رهگیری و شنود بود.
وی افزود: امروزه اسرائیل برتری مطلق دارد زیرا بی آنکه کسی مواظب این رژیم باشد از ارتفاعات جبل الشیخ برای شنود و رهگیری استفاده می کند.
همچنین بخش بزرگی از خندق م. د همچنان در مناطقی قرار دارد که در کنترل ارتش سوریه است اما عملا خط مقدم ارتش سوریه در جبهه جنوبی در برابر گروههای مسلح در مناطق مرزی با جولان اشغالی است.
یک منبع میدانی سوری گفت: آنچه که اسرائیل نتوانست با جنگ و سپس با مذاکرات محقق کند امروز با استفاده از گروههای مسلح سوری محقق کرد که ،به گفته اسرائیلیها، منطقه عاری از سلاح (غیر نظامی) را به بیش از بیست کیلومتر افزایش داده اند.
در طرف مقابل، بی توجهی فرماندهان اسرائیلی به توافقنامه (توقف درگیری ها) بویژه با وخامت اوضاع امنیتی جنوب علنی شده است. در همین زمینه یک منبع نظامی گفت: اسرائیلیها در گذشته هم این توافقنامه را مخفیانه نقض می کردند اما امروزه آشکارا اقدام به نقض آن می کنند. آنها توپهای سنگین و تانکهایشان را در مرزها مستقر کرده اند و گاهی اوقات در بمباران مواضع ارتش مشارکت می کنند.
در فوریه گذشته کانال دوم تلویزیون اسرائیل فیلمی پخش کرد که نشان می داد گشتی های اسرائیل به مناطقی از سوریه که در کنترل گروههای مسلح است وارد شده اند. در این فیلم تصاویری از روستاهای مرزی سوریه نشان داده می شد و صدای درگیری ها از مناطق نزدیک به گوش می رسید.
اسرائیلیها از کاهش حضور ارتش سوریه در مرزها بسیار آسوده خاطرند زیرا آنها بر این باورند که باقی ماندن مناطق مرزی با عمق کافی در کنترل گروههای مسلح ، عدم وقوع نا آرامی هایی را تضمین می کند که منجر به اقدامات نظامی یا امنیتی می شود و بر امنیت اسرائیل تاثیر می گذارد.
همچنین برای اسرائیل اهمیت دارد که امنیت همپیمان خود یعنی نظام اردن را که خواهان ایجاد منطقه امن است تضمین کند.
اسرائیل در تلاش برای ایجاد معادله ای جدید در جنوب سوریه و تحمیل واقعیت میدانی جدید است و در این راه از تلاشها برای ایجاد منطقه امن در سوریه سوء استفاده می کند.
طبق اطلاعاتی که الاخبار به آن دست یافته است اسرائیل گروه مسلحی وابسته به خود را در منطقه القنیطره تاسیس و مجهز کرده است، و این به آن معناست که اسرائیل می خواهد نوار مرزی مشابه آنچه که در جنوب لبنان پیش از آزادسازی آن ایجاد کرده بود، به وجود بیاورد تا عدم دسترسی ارتش سوریه و همپیمانان آن به مرزها را تضمین کند.
منابع آگاه فاش کردند: اسرائیل با هماهنگی اردن به ارتش سوریه و همپیمانان آن در منطقه جولان اعمال فشار می کند و به طور همزمان گروههای مسلح نیز از جنوب درعا به آنها فشار می آورند.
این منابع افزودند: اسرائیل به روسها گفته است با حضور هرگونه نیروی نظامی در مرزهای خود مخالف است و با قاطعیت و قدرت با هرگونه تحرک نظامی که سبب نا آرامی در مرزها شود برخورد خواهد کرد.
اسرائیل بر این باور است دستاوردهایی که در گذشته با توجه به توافقنامه یا واقعیت میدانی و سیاسی نتوانسته است محقق کند امروز در سایه سلطه گروههای مسلح ، خواه گروههای جنوبی یا داعش، در بیشتر مرزهای بین سوریه و اسرائیل فراهم شده است.
تل آویو به جای آنکه با سربازانش اهداف نظامی خود را محقق کند از تلاشهای اردن و آمریکا برای ایجاد منطقه حائل در جنوب بهره می برد و خود را بعنوان شریک اصلی و شاید هم عامل تحریک کننده در هر فرآیند نظامی که در منطقه اجرا شده یا به اجرا در خواهد آمد تحمیل می کند.