در پی مانع تراشی ترکیه برای نمایندگان پارلمان آلمان ،
آلمان از اینجرلیک خارج می شود ؟
پس از آن که ترکیه برای بازدید نمایندگان آلمان از پایگاه هوایی اینجرلیک ترکیه ممنوعیت دوباره ای اعمال کرد، دولت آلمان محل های جایگزین از جمله اردن را بررسی می کند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما ، پایگاه اینترنتی القدس العربی نوشت: پس از آن که ترکیه برای بازدید نمایندگان پارلمان آلمان از پایگاه هوایی اینجرلیک ترکیه ممنوعیت دوباره ای اعمال کرد، احزاب مختلف آلمان خواستار تغییر سیاست در قبال آنکارا و یافتن جایگزین هایی برای این پایگاه شدند و دولت آلمان محل های جایگزین از جمله اردن را بررسی می کند.
آنگلا مرکل، صدر اعظم آلمان از این که بار دیگر ترکیه برای بازدید نمایندگان بوندستاگ آلمان از نظامیان مستقر در پایگاه هوایی اینجرلیک ترکیه ممنوعیت اعمال کرده است، انتقاد کرد.
وی روز دوشنبه پس از نشست کمیته های حزب دموکرات مسیحی وی در برلین، پایتخت آلمان درباره تصمیم دولت ترکیه گفت «این موضوع مسئله ای ناراحت کننده است.»
مرکل افزود این مسئله را از راههای مختلف برای آنکارا توضیح داده است. مرکل تأکید کرد مذاکرات با دولت ترکیه ادامه می یابد، اما همزمان با این موضوع، دولت فدرال در پی جایگزین هایی برای پایگاه اینجرلیک است.
صدر اعظم آلمان با بیان این که اردن یکی از جایگزین های احتمالی پایگاه ترکیه است، افزود «ارتش آلمان زیر نظر پارلمان است . از این رو، به شدت ضروری است که امکان بازدید نمایندگان پارلمان ما از نظامیان کشور فراهم شود.»
قابل ذکر است که ارتش آلمان با شش هواپیمای جاسوسی از نوع «تورنادو» و یک هواپیمای سوخت رسان که از پایگاه اینجرلیک پرواز می کنند، در مأموریت بین المللی نبرد با داعش در سوریه و عراق مشارکت کرده است و در این پایگاه 260 نظامی آلمانی حضور دارد.
ترکیه سال گذشته بازدید نمایندگان پارلمان آلمان از نظامیان خود در پایگاه اینجرلیک را ممنوع کرد. این مسئله پس از آن رخ داد که پارلمان آلمان به نفع این موضوع رأی داد که جنایت هایی روی داده علیه ارمنی ها در زمان حکومت عثمانی «نسل کشی» بوده است.
بنابه اظهارات مارتین شیفر، سخنگوی وزارت امور خارجه آلمان، زیگمار گابریل، وزیر خارجه این کشور در صدد آن است که در سفر خود به آمریکا در روز چهارشنبه، برای از بین بردن
آنگلا مرکل در گفتگوی مطبوعاتی که دوشنبه انجام شد، اظهار کرد انتقال این نیروها به اردن بعید نیست.
باج خواهی آنکارا
ولفگانگ هلمیش، رئیس کمیسیون امور دفاعی پارلمان آلمان در پی تصمیم ترکیه مبنی بر ممنوعیت بازدید نمایندگان پارلمان آلمان از نیروهای مستقر در پایگاه اینجرلیک ترکیه، خارج کردن نیروهای آلمان را از این پایگاه هوایی خواستار شد. هلمیش که به حزب سوسیالیست دموکرات وابسته است، در اظهاراتی به رسانه های آلمانی گفت «در برابر باج خواهی تسلیم نخواهیم شد.»
وی بر لزوم تضمین بازدید نمایندگان آلمان از نیروهای نظامی آلمانی در هر زمانی تأکید کرد و گفت «از این رو، عقل حکم می کند بیرون بردن نیروها را آغاز و آنها را به بهترین جای ممکن منتقل کنیم. اکنون زمان این کار فرارسیده است.»
هنینگ اوته، نماینده حزب مسیحی دموکرات و عضو این کمیسیون گفت «به علت ادامه یافتن موانع سیاسی مربوط به استقرار در پایگاه اینجرلیک، از وزیر دفاع می خواهم که محل های جایگزینی را برای استقرار در نظر بگیرد. می توان اردن را در اولویت قرار داد.»
حزب چپ گرا و مخالف آلمان نیز بیرون بردن نیروهای آلمانی از اینجرلیک را خواستار شد. الکساندر نویر نماینده این حزب در کمیسیون امور دفاعی گفت این اقدام اولین گام به سمت اتخاذ سیاستی متفاوت در قبال ترکیه است. وی افزود دولت آلمان خود باعث شد، ترکیه از آن باج خواهی کند.
وزارت امور خارجه آلمان به شدت از اقدام ترکیه انتقاد کرد و ممنوعیت جدید آنکارا را «اقدامی کاملا نادرست خواند.»