سخنگوی کمیته صلیب سرخ جهانی در گفتگو با بی بی سی؛
ناتوانی سازمان های بشردوستانه در مقابله با فاجعه انسانی در یمن
سخنگوی کمیته صلیب سرخ جهانی گفت: سازمان های بشردوستانه توان چندانی برای مقابله با وضعیت وخیم ناشی از شیوع بیماری وبا در یمن ندارند.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما؛ سخنگوی کمیته صلیب سرخ جهانی در گفتگو با شبکه تلویزیونی بی بی سی عربی گفت: طی یک سال این دومین باری است که بیماری وبا در یمن شیوع پیدا می کند. بر اساس آمارهایی که وزارت بهداشت یمن دو روز پیش ارائه کرده است بیش از هشت هزار و پانصد مورد وبا مشاهده شده است که منجر به مرگ صد و پانزده تن شده است.
ماذب کاذ فغالی افزود: شیوع وبا به خاطر عوامل انسانی است. تداوم مشکلات امنیتی در یمن و تداوم درگیری ها در این کشور که منجر به فروپاشی بسیاری از نهادها شده است و همچنین جمع آوری نشدن زباله های از سطح شهر در برهه اخیر همه و همه منجر به شیوع بیماری وبا شده است. همچنین بارندگی های سیل آسایی که در روزهای اخیر در صنعا رخ داده است اوضاع را وخیم تر کرده است.
سخنگوی کمیته صلیب سرخ جهانی خاطرنشان کرد: مساله نگران کننده تنها شیوع وبا نیست بلکه مساله نگران کننده دیگری که وجود دارد این است که بیمارستان ها و مراکز درمانی ظرفیت کافی برای پذیرش بیماران را ندارند.
بر اساس ارزیابی های صورت گرفته در حال حاضر هفتاد درصد از یمنی ها نیازمند کمک های بشردوستانه هستند و این رقم بسیار بزرگی است. سوال این نیست که سازمان های بشردوستانه چه کاری می توانند برای این افراد انجام دهند سوال درست این است که بپرسیم ما برای جلوگیری از این وضع چه کاری نباید بکنیم. ما نمی توانیم وضعیت یمنی ها را به طور کامل بهبود ببخشیم.
وی تاکید کرد: مساله مهار بیماری وبا در دست کمیته صلیب سرخ بین المللی نیست این مساله حتی در اختیار نهادهای بهداشت و درمان یمن نیز نیست. دلیل بر این مدعا هم این است که این بیماری بر می گردد و دوباره شیوع پیدا می کند آن هم در شرایطی بدتر و اسف بار تر از گذشته. هم اکنون وبای یک بار دیگر در یمن شیوع پیدا کرده است آن هم در حالی که مراکز درمانی با وضعیت بدتری نسبت به گذشته روبرو هستند.
کلر فغالی گفت: راه حل این بحران در دست سازمان های بشردوستانه نیست. سازمان های بشردوستانه امروز توان آنکه بتواند وضعیت فاجعه بار یمن و یمنی ها را سر و سامان دهند ندارند. ما می دانیم که دستیابی به راه حل های سیاسی برای بحران یمن کار دشواری است. تنها کاری که می شود برای کاهش وخامت اوضاع انجام داد این است که به سازمان های بشردوستانه اجازه داد در تمامی مناطق یمن حاضر شوند. کار کوچکی که می شود انجام داد این است که اجازه ورود کمک های بهداشتی به یمن داده شود. هم اکنون تنها کمتر از سی درصد از کمک های پزشکی و دارویی به یمن وارد می شوند و این نیز یکی از مشکلات ماست.