حجت الاسلام حسینی:
یکی از مشکلات فرهنگی بی توجهی به موقوفات قرآنی است
رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف گفت: براساس منشور توسعه قرآنی، ایجاد موقوفات با نیات قرآنی یکی از بسترها و زمینههای توسعه فعالیتهای قرآنی در سطح جامعه است، اما متأسفانه ۲ درصد موقوفات کشور قرآنی است.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، حجت الاسلام و المسلمین سید مصطفی حسینی در جمع دست اندر کاران ستاد استانی چهلمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم افزود: در مقاطع مختلف تاریخی، فرهنگ وقف توانسته با ایجاد موقوفات با نیات ترویج معارف اهل بیت (ع)، توسعه مراکز عام المنفعه همچون حوزههای علمیه، مدارس، بیمارستانها و ...، نقش مهمی در این زمینه ایفا کند؛ اما در عرصه موقوفات قرآنی با فقر شدیدی مواجه هستیم، به طوری که در حال حاضر تنها ۲ درصد از موقوفات کشور به موقوفات قرآنی اختصاص دارد.
وی تأکید کرد: براساس برنامه ریزیهای سازمان اوقاف و امور خیریه، ادارات اوقاف استانها باید با یک برنامه ریزی مناسب و تبلیغ و ترویج فرهنگ وقف هر کدام به طور متوسط ۱۰ موقوفه جدید قرآنی ایجاد کنند.
رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف ابراز امیدواری کرد تا به برکت مسابقات سراسری قرآن که در قالب آن دستاوردهای قرآنی نظام و ظرفیتهای قرآنی استان آذر بایجان غربی معرفی میشود خیرین، واقفین و جامعه قرآنی نسبت به ایجاد موقوفات قرآنی ترغیب و تشویق شوند و از این طریق مؤسسات قرآنی، مجامع مردمی و مراکز آموزش عالی و فعالین قرآنی کشور هم از عواید آن بهرهمند شوند.
حسینی با اشاره به اقدامات انجام شده در زمینه پژوهشهای قرآنی گفت: طی ۱۰ سال گذشته که همایش بینالمللی پژوهشهای قرآنی همزمان با مسابقات بینالمللی قرآن کریم برگزار شده است، با توجه به اعلام آمادگی دانشکده علوم قرآنی آذربایجان غربی میتوان فارغ از بعد بینالمللی آن در قالب استانی و کشوری فرصتی به وجود آورد تا بتوانیم در کنار بخش آوایی و معارفی بخش پژوهشی را نیز برگزار کنیم.
وی افزود: همچنین در راستای تقویت بخش پژوهشی و توجه به فهم آموزههای قرآن کریم، امسال رشتههای بخش معارف به ۳ رشته افزایش یافته است و تلاش میکنیم تا در ۲ سال آینده تعداد رشتهها ۲ برابر و زمینهای فراهم شود تا افراد با تمام توانمندیها در رشتههای معارفی شرکت کنند.