آقامیرسلیم:
اشرافیگری باعث جدایی مردم از مسئولین میشود
سید مصطفی آقامیرسلیم: اشرافی گری یک انحراف است که باعث جدایی مردم از مسئولین می شود.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، سید مصطفی آقامیرسلیم در برنامه تبلیغاتی شبکه خبر درباره رویکرد دولتش نسبت به موضوع اقتصاد مقاومتی افزود: اقتصاد مقاومتی چاره مشکلات و مسائلی است که کشور امروز با آن دست به گریبان است.
نامزد دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه برخی از تولید کنندگان خارجی بازارشکنی می کنند گفت: بازارشکنی یعنی اینکه مخصوصاً قیمت تولیدات خودشان را پایین می آورند تا قابلیت های تولید در کشورهای رقیب را به کساد بکشانند.
وی گفت: اولاً باید سیاست های اقتصاد مقاومتی را تفهیم کرد و آنچه که من عرض می کنم مبتنی بر عملکرد خودم و همکارانم در دانشگاه ها است که توانستیم در صنعت به منصه ظهور برسانیم و اینها را به عنوان الگو به مردم بشناسانیم و در حقیقت این موارد هسته های اقتصاد مقاومتی در مقوله اشتغال مولد و تولید ملی هستند.
میرسلیم افزود: درونزایی به مفهوم اعتقاد به قابلیت های خودمان در امکاناتهایی است که خداوند در اختیار ما قرار داده است و برونگرایی به منزله این است که دربهای کشور را به سوی مبادلات دینی و فرهنگی نبسته ایم و از تجربیات مفید و مؤثر سایر کشورها در زمینه های علمی و فناوری استفاده می کنیم و ما مبنای خود را به این دو موضوع مهم اختصاص داده ایم.
وی گفت: بر این اساس ما خواهیم توانست در آینده از سیاست های اقتصاد مقاومتی برنامه های خود را تنظیم کنیم تا سریع چاره گشای مشکلات اقتصادی ما باشد.
این نامزد انتخاباتی درباره ورود کالاهای خارجی به کشور که مشابه آن در داخل تولید می شود، افزود: این موضوع مصداق واردات بی رویه است و قطعاً باید جلوی آن گرفته شود.
میرسلیم گفت: اعتقاد دارم در مواردی که کالاهای داخلی از کیفیت برتر برخوردار نیست دولت باید به تولید کنندگان کمک کند تا کیفیت خودشان را ارتقاء بدهند و به گونه ای باشد تا قابلیت رقابت داشته باشند در این صورت ما نیازمند واردات نخواهیم شد.
وی افزود: جلوگیری از واردات بی رویه یک اصل است و کمک به بهبود کیفیت تولید داخل فرعی است که می تواند به افزایش قابلیت تولید داخلی و رقابت با کالاهای خارجی و در نتیجه صادرات کمک کند.
میرسلیم با اشاره به مسئله قاچاق گفت: باید به چند نکته توجه کرد؛ نخست اینکه باید ببینیم چه مسئله ای منجر به انگیزه قاچاق می شود، اگر کالایی با کیفیت بالا و قیمت مناسب در داخل کشور تولید شود واردات کالای قاچاق معنا پیدا نمی کند پس عواملی که منجر به افزایش قیمت کالاهای داخلی شده است باید مورد بررسی قرار بگیرد و اگر این علائم، انحرافی است باید آنها را حذف کنیم و این عوامل وجود دارد، باید کمک کنیم آنچه که باعث افزایش قیمت تولید شده است آن را تغییر دهیم.
وی افزود: همه باید به فعالیت های توسعه ای و پژوهشی همت کنند تا کالاها قابل رقابت باشد و این موارد پرداختن به ریشه هاست و متخلفین فعلاً در حال استفاده هستند و برخی از تولید کننده های خارجی بازارشکنی می کنند، بازارشکنی یعنی اینکه مخصوصاً قیمت تولیدات خودشان را پایین می آورند تا قابلیت های تولید در کشورهای رقیب را به کساد بکشانند.
این نامزد انتخاباتی گفت: این تولید کننده ها ضرر می کنند ولی وقتی که تولید داخلی در کشور رقیب از حیز انتفاع افتاد آن وقت می توانند قیمت های خود را افزایش داده و ضررهای قبلی را جبران کنند بنابراین باید به صورت قاطع مقابل عوامل قاچاق بایستیم.
میرسلیم افزود: متأسفانه در کشور ما علنی قاچاق صورت می گیرد مثلاً سه چهار درصد آن توسط افراد کوله بر انجام می شود و اغلب این قاچاقها توسط تشکیلاتی است که وابسته به حکومت هستند و دولت باید با اقتدار وارد صحنه شود و با آنها برخورد کند و از روش های مناسب بررسی استفاده کند، هم از لحاظ نرم افزاری و هم از لحاظ سخت افزاری باید با این تخلفات برخورد شدید صورت بگیرد.
وی گفت: این گونه که مبادی ورودی باز گذاشته شده و همه نوع کالا وارد کشور می شود و دقت هم نمی کنیم طبیعی است که بازارهای ما را اشغال می کنند و کالاهای خارجی به ویژه با مبنای بازارشکنی به کشور ورود کرده است.
میرسلیم در ادامه به مسئله هدفمند کردن یارانه ها اشاره کرد و افزود: قانون مصوب مجلس شورای اسلامی درباره هدفمند کردن یارانه ها قانون بسیار خوبی است و بندهای متعددی دارد ولی دولت ها صرفاً نسبت به اجرای یک بند آن اقدام کرده اند و آن هم مربوط به پرداخت نقدی است.
وی گفت: پرداخت نقدی به طور متوسط به منزله هدفمند کردن نیست، اگر قرار است به مستمندان و محرومان رسیدگی کنیم، یک موضوع دیگری است و هدف اصلی کاهش محرومیت است و هدف دیگر می تواند جبران افزایش قیمت های سوخت باشد.
این نامزد انتخاباتی افزود: باید با استناد به قانون هدفمند کردن یارانه ها به مسئله کمک به تولید داخلی و افزایش بهره وری توجه شود.
میرسلیم گفت: وزیر صنعت می گوید فقط سه درصد از آنچه که در قانون هدفمند کردن یارانه ها برای بخش تولید پیش بینی شده، دریافت شده است در حالی که باید 30 درصد از این محل اختصاص می یافت بنابراین به تولید کمکی نشده است در حالی که کمک مسئله مهمی به شمار می رود.
وی افزود: اگر بخشی از قانون هدفمند کردن یارانه ها را راکد نگه داشته ایم به منزله کمک نکردن به مسئله تولید است و نتیجه آن کاهش اشتغال و افزایش بیکاری است بنابراین قانون درست اجرا نشده است و مجری قانون باید به همه موارد قانون بپردازد نه صرفاً یک بند آن هم به صورت ناقص. دولت آینده باید به همه موارد با جدیت بپردازد و قانون را درست اجرا کند.
میرسلیم در ادامه این گفتگو به مسئله مبارزه با مفاسد اقتصادی پرداخت و گفت: مفاسد اقتصادی در جامعه ما مثل خوره ای است که ارکان نظام را می خورد و همه ما باید نسبت به آن احساس مسئولیت کنیم، به ویژه مسئولان یعنی هیئت دولت مسئولیت سنگینی در این خصوص دارد.
وی با طرح این پرسش که مفاسد چگونه شکل می گیرد، افزود: اعتقاد من بر این است هر کسی که در دولت فعالیت می کند باید با نیت خدمت به مردم وارد این عرصه شود و تمام هم و غم او معطوف به کمک به مردم باشد تا آنها که نیاز به اطلاعات دارند وارد بازار کسب و کار و فعالیت شوند و به اجرای درست مقررات نظارت کنند.
این نامزد انتخاباتی گفت: مسئولان نباید خودشان با مردم رقابت کنند و از اطلاعاتی که در اختیار دارند بنگاه درست کنند و کسب و کار راه بیندازند و ضمن اینکه کارمند دولت، مدیر و وزیر هستند تشکیلاتی را برای خودشان داشته باشند.
میرسلیم افزود: یک وزیر باید انتخاب کند و بداند که وقتی وزیر شد دیگر کارهای درآمدزایی قبلی را رها کند تا تضاد منافع پیش نیاید چون اگر قرار باشد وزیر از اطلاعات و امکانات برای خود و برای بستگان، خویشاوندان و دوستانش استفاده کند سوء استفاده کرده است و سوء استفاده یعنی شروع فساد.
وی گفت: وقتی در سطح دولت نسبت به این مسائل بی دقتی کردند تا پایین ترین رده ها تسری پیدا خواهد کرد و باید سرچشمه ها را خشک کرد و این مسئله بسیار مهم است.
میرسلیم افزود: از طرف دیگر باید دقت کنیم که شرایط زندگی کارمندان دولت به صورت شرافتمندانه فراهم شود تا خدای ناکرده به بخشی از انحرافات مالی وسوسه نشوند.
وی گفت: ما باید کارمند کارشناس متخصص فهمیده و متعهد را بکار بگیریم و به معیشت آنها به صورت شرافتمندانه برسیم تا به شغل خود به عنوان یک شغل مقدس نگاه کند و وارد صحنه خلاف نشود و در صدر آنها خود وزیر قرار می گیرد که باید از آلوده شدن به کسب منفعت در حین ایفای وظیفه نظارتی خود منزه باشد.
این نامزد انتخاباتی در پاسخ به این پرسش که اگر از نزدیکان شما کسی پرونده فساد اقتصادی داشته باشد آن را به قوه قضائیه معرفی خواهید کرد؟ افزود: این جزو وظایف اصلی است که باید دستگاه قضایی انجام بدهد و من مشوق آنها خواهم شد تا این کار را انجام بدهند، نزدیکان، خویشاوندان، اطرافیان و فرزندان ممکن است از ویژه خواری سوء استفاده کنند و حتی خود من اگر وارد مسئله ای شدم دستگاه قضایی باید برخورد کند و محلی برای ملاحظه کردن نیست و ما باید همت کنیم جلوی این مسائل گرفته شود، چون ما نیامده ایم برای خود کیسه بدوزیم بلکه برای خدمت به مردم آمده ایم.
میرسلیم گفت: یا باید این مسئله را بپذیریم و چهار سال برای خدمت به مردم بیاییم یا اینکه این موضوع را قبول نمی کنیم و می رویم به صورت آبرومندانه کاسبی و بنگاه داری می کنیم ولی اگر پذیرفتیم که وارد دولت شویم باید سایر کارها را رها کنیم.
سید مصطفی آقا میرسلیم نامزد دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در ادامه گفتگوی تبلیغاتی با شبکه خبر در پاسخ به برنامه خود برای اجرای اصل هشتم قانون اساسی پیرامون امر به معروف و نهی از منکر گفت: این امر 38 سال است که در کشور متوقف مانده و اجرا نشده و دستگاه های اجرایی باید مجری قانون باشند.
سید مصطفی میرسلیم با اشاره به اینکه ما از مرحله ارائه برنامه گذشته ایم و باید وارد مرحله طراحی و اجرا شویم افزود: زمانی که قانونی در این زمینه وجود دارد چه چیزی موجب شده است که آن اجرا نمی شود و اگر ما حسن نیت داشته باشیم باید آنرا اجرا کنیم.
نامزد دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در ادامه گفت: یکی از انتقاداتی که من به دولت یازدهم دارم این است که در زمینه اجرای قانون کوتاهی کرده است.
میرسلیم افزود: اگر ما وارد صحنه شویم قوانینی را که اجرا نشده و معوق مانده را اجرا خواهیم کرد.
وی در مورد برنامه های خود برای گسترش فضای مجازی تصریح کرد: ما در این زمینه طی سالهای اخیر برنامه ریزی جدی صورت ندادیم و وقت لازم برای این کار گذاشته نشده است.
این نامزد انتخاباتی با اشاره به اینکه ما می توانیم از فضای مجازی برای آگاهی مردم استفاده کنیم افزود: امروز فضای مجازی مکمل صدا و سیما در آگاهی رسانی به مردم است و چه بسا که خود صدا و سیما هم برای حضور در فضای مجازی دست به کار شود و برخی برنامه ها را بصورت کامل تر از طریق فضای مجازی در اختیار مردم قرار دهند.
میرسلیم گفت: باید دقت کنیم همان گونه که مجاز نیستیم در صدا و سیما به دیگران توهین کنیم، دروغ بگوییم، نصفی از واقعیت را بگوییم یا اختلاف بین حق و باطل به وجود آوریم در فضای مجازی نیز همین مسئله وجود دارد.
وی افزود: فضای مجازی بدون اخلاق نمی تواند کار کند آنجا هم باید مراعات تمام آن چیزی که به اخلاق رسانه برمی گردد را رعایت کنیم و قطعا این باید بصورت یک فرهنگ درآید.
میرسلیم ایجاد تحول در فضای کسب و کار را کاربرد دوم فضای مجازی دانست و گفت: امروزه به کمک فضای مجازی می توان اطلاعات بهتری را به مردم ارائه داد که در این زمینه ما کمتر پرداخته ایم مگر اخیرا که می تواند توسعه پیدا کند.
وی افزود: به نظر من فضای مجازی یکی از راههای کمک به توسعه اشتغال می تواند باشد.
نامزد دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، نظارت عمومی را کاربرد سوم فضای مجازی ذکر کرد و گفت: مردم ما مردم مسئولی هستند و با مشارکت در صحنه های مختلف از جمله انتخابات ایفای مسئولیت کرده اند.
میرسلیم افزود: یکی از بزرگترین مشارکت را از نظر مردم سالاری ما در ایران داریم و حضور 60 ، 70 درصدی مردم در انتخابات رقم خوبی برای مردم سالاری است.
وی گفت: این مردم سالاری قوام خود را حفظ نخواهد کرد مگر اینکه نظارت عمومی نیز به شکل مناسب انجام گیرد که در این زمینه می توان از فضای مجازی به خوبی استفاده کرد و نظارت عمومی را تقویت نمود.
میرسلیم افزود: مردم می توانند از طریق فضای مجازی نواقص را به مسئولین گوشتزد کنند و مسئولین متوجه می شوند که اگر خود را اصلاح نکنند به خطر خواهند افتاد.
نامزد دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در ادامه برنامه تبلیغی خود در شبکه خبر در پاسخ به برنامه وی برای مبارزه با اشرافی گری و اطلاع از زندگی شخصی وی گفت: اطلاع از زندگی شخصی من کار مشکلی نیست و به راحتی قابل دسترس است و من همواره سعی کرده ام ساده زیستی را برای خود و خانواده ام پیشه کنم هرچند که مورد شماتت برخی ها به خاطر ساده زیستی قرار گرفته ام.
میرسلیم افزود: باید با اشرافی گری مبارزه کرد چرا که اشرافی گری یک انحراف است و باعث ایجاد فاصله طبقاتی و جدایی مردم از مسئولین می شود.
وی گفت: اگر من موفق بشوم که به عنوان رئیس جمهور در خدمت مردم باشم خواهید دید که از این برنامه های تشریفاتی که انجام می شود، اجتماعاتی که صورت می گیرد، با اتوبوس مردم را جمع می کنند همه اینها را کنار خواهم گذاشت.
میرسلیم با اشاره به اینکه می توان از طریق صدا و سیما با مردم صحبت کرد و نظرات خود را به آنان گفت ادامه داد: نیازی به کارهای تشریفاتی و انجام مراسم ها و استقبال هایی که با هزینه های گزاف و صدها میلیون تومانی که از جیب ملت هزینه می شود، نیست.
این نامزد دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری همچنین با انقاد از انجام مراسم افتتاحیه که واقعیت ندارد و تکراری است گفت: تمام هزینه های آن به مردم تحمیل می شود.
میرسلیم گفت: باید کارها را ساده کرد و با صداقت هر آنچه که هست از طریق رسانه ملی به مردم گفت، به استثنای مراسم 22 بهمن که آنرا هم باید ساده برگزار کرد.
میرسلیم گفت: توجه به اشرافیت که اخیرا زیاد شده است یک انحراف است و من قطعا با آن برخورد خواهم کرد.
وی در پاسخ به سوالی در خصوص برنامه های وی برای پیشرفت کشورهای علمی کشور گفت: اقتصاد مقاومتی به فعالیت های دانش بنیان توجه دارد یعنی ابتدا به تولید علم که ما باید در این زمینه بسیار کوشا باشیم.
میرسلیم با اشاره به اینکه ما باید به انتقال دانش و علم قائل باشیم گفت: انتقال علم از طریق دانشگاهها، مراکز آموزش عالی و حتی آموزش و پرورش و انتقال آن به نسل جوان از اولیت های مهم در این زمینه می باشد.
وی همچنین توزیع علمی را یکی دیگر از برنامه های خود برای شتاب علمی کشور ذکر کرد و گفت: ما در زمینه توزیع علمی در سالهای اخیر بیشتر به انتشار مقالات در نشریات داخلی و خارجی پرداخته ایم.
این نامزد انتخاباتی گفت: این تنها بخشی از کار است اما تنها راه رسیدن به رشد علمی واقعی نیست.
آقامیرسلیم در پاسخ به اعتقاد وی به آزادی عملکرد رسانه ها نیزگفت: مردم سالاری دینی بدون انتقاد سازنده به جایی نخواهد رسید.
وی گفت: به نظرمن هر اکثریتی باید خواهان آن باشند که رفتار و گفتار آنان با دید مشفقانه، نقد شود.
میرسلیم افزود: بهترین هدیه که یک انسان می تواند به یک مسئول متعهد جمهوری اسلامی بدهد نقد عملکرد اوست البته با مراعات اخلاق، نه با هتاکی، توهین و خار کردند.
وی گفت: اگر نقادی به روش علمی صورت گیرد نه فقط مفید است بلکه ضروری است و شرط پیشرفت مردم سالاری است که من اینکار را انجام خواهم داد.
این نامزد انتخاباتی در پاسخ به سوال دیگری پیرامون برنامه هایش برای رفع بیکاری و اشتغال گفت: من در این زمینه برنامه دقیق عملیاتی دارم.
میرسلیم گفت: ما باید بنگاه های اقتصادی که در وضعیت رکود قرار گرفته اند را مهار کنیم و بر شرایط مسلط باشیم و با رفع مشکلات بانکی برخی از بنگاه های اقتصادی، آنها را فعال نمائیم.
وی افزود: به نظر من تشویق کارآفرینان و استفاده نسبی از ظرفیت های کشور در بخش های مختلف می تواند زیمنه گسترده ای را برای اشتغال فعال سازد.