پخش زنده
امروز: -
دانشگاه فردوسی مشهد میزبان میزگرد تخصصی شاهنامه و زبان فارسی است
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، استاد گروه زبان دانشگاه افغانستان در این میزگرد گفت: گستردگی مسائل فرهنگی و زبان فارسی در میان کشورهای فارسی زبان به حدی است که از چشم اندازهای جغرافیایی نمی توان به آن نظاره کرد.
عبدالغفور آرزو افزود: فردوسی به مدد شاهنامه ای که سرود زمینه گسترش جغرافیایی زبان فارسی را فراهم کرد.
او گفت: روزی هزاران واژه وارد دستگاه زبان فارسی می شود ولی استخوان بندی این زبان به گونه ایست که همچنان اصالت خود را در مقابل این واژگان حفظ کرده و میراث فرهنگی بزرگ برای ما و آیندگان باقی گذاشته است.
استاد دانشگاه افغانستان افزود: فردوسی با پویاتر کردن زبان فارسی مانع از نابودی تدریجی این زبان شد و ارمغانی گران مایه به زبان فارسی اهدا کرد.
استاد گروه ادبیات و زبان فارسی دانشگاه فردوسی مشهد نیز در این میزگرد گفت: این یک تصور غلط است که بگوییم فردوسی احیاگر زبان فارسی است زیرا که زبان فارسی از بین نرفته بود و این شاعر بزرگ 300 سال بعد از حمله اعراب شاهنامه را سروده است، صحیح تر این است که بگوییم فردوسی اسباب بالندگی را فراهم کرد.
ابولفضل خطیبی افزود: این شاعر حماسه سرا با سرودن شاهنامه توانست زبان فارسی را از نفوذ واژه های بیگانه حفظ کند و ساختار و هنجارهای نحوی زبان فارسی را از گزند بی هنجاری ها نگاه دارد.
این میزگرد تا فردا در دانشگاه فردوسی مشهد ادامه دارد.