دادستان کل کشور:
برگزاری کارناوال ممنوع است
دادستان کل کشور: برگزاری کارناوال در سطح شهر و فضاهای عمومی باز ممنوع است.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صداوسیما حجت الاسلام والمسلیمن منتظری در نشست خبری افزود: بر اساس قانون هیچ ستادی حق ندارد بدون اخذ مجوز در محیط های باز تجمع برگزار کند چرا که ممکن است فرد اجنبی وارد جمعیت بشود و اگر حادثه ای اتفاق بیفتد مسئولان ستادها باید پاسخگو باشند و اگر می توانند تجمع برگزار کنند حتما باید مجوز بگیرند.
دادستان کل کشور تاکید کرد: مسئولان ستادها در این چند روز باقی مانده به انتخابات مراقب باشند که در شور انتخاباتی روزهای نزدیک به انتخابات مقررات و خطوط قرمز رعایت شود.
وی گفت: با همه توصیه ها و تاکیدات درباره مناظره ها و رعایت اخلاق از سوی کاندیداها انتظار داشتیم این توصیه ها مورد توجه قرار بگیرد که در افکار عمومی شاهد هستیم از برخی مطالب مطرح شده و نسبت هایی که داده شد بدآموزی هایی داشت و برخی از بزرگان و عامه مردم نسبت به این مسایل اعتراض داشتند.
منتطری تصریح کرد: مطالبی در مناظره مطرح شد و باید پاسخ داده می شد مثلا نسبتی داده شد به یکی از کاندیداها درباره موسسات پولی و اعتباری گفتند «میزان» وابسته به قوه قضاییه است که دروغ محض است؛ میزان هیچ نسبتی با قوه قضاییه ندارد و گروهی تخلفاتی انجام داده اند که برخی از انها هم در زندان هستند.
وی ادامه داد: مطلبی گفته شده که قوه قضاییه در این مدت چه مبارزه ای با فساد داشته؟ که دور از انصاف است و ما دو حرف داریم اینکه اساسا از دولت ها از اصولگرا و اصلاح طلب انتظار داریم دولتها ساختار کار را به گونه ای تبیین کنند که فساد شکل نگیرد نه اینکه اجازه بدهیم یک غده فاسد در بدنه یک وزارتخانه یا بانک به وجود بیاید و بعد بگوییم قوه قضاییه چرا برخورد نمی کند؟حرف ما به همه دولتها این است که چرا از ابتدا از ایجاد زمینه فساد جلوگیری نمی کنید؟ نکته دوم اینکه نشان بدهند یک مورد پرونده فساد به قوه قضاییه ازجاع شده و رسیدگی نشده است.
وی گفت: در حال حاضر معاون رئیس جمهور و برخی مقامات هم به جرم فساد در زندان هستند و انتظار داریم بی انصافی نشود.
منتظری افزود: جمله ای در مناظره گفته شد که واقعا شایسته مقامات نیست که بگویند بپرسید علما از شما چه کشیده اند؟ دادسرای ویژه روحانیت یک نهاد امام ساخته است و امام آن را تشکیل دادند و امروز هم تحت نظارت و در چارچوب قانون کار خودش را ادامه می دهد و آیین نامه مشخص دارد و معلوم است اگر کسانی مرتکب جرم شوند در هر لباسی رسیدگی می شود بنابراین اگر کسی گله مند از روند رسیدگی قضایی است باید بیشتر بررسی کند.
برخورد جدی دستگاه قضا با تخلفات مجریان برگزاری انتخابات
دادستان کل کشور گفت: برای برقراری امنیت پایدار نیاز به تعامل همه بخش هاست تا انتخاباتی پرشور داشته باشیم.
حجت الاسلام والمسلمین محمدجعفر منتظری افزود: در آستانه انتخابات ریاست جمهوری و شوراهای اسلامی شهر و روستا هستیم و برای برگزاری انتخابات پرشور نیازمند فراهم شدن زمینه های لازم هستیم.
وی گفت:یکی از مهمترین مسایل انتخابات، امنیت است که مسئولیت تامین امنیت فضای حقیقی و مجازی انتخابات ، حوزه های رای گیری ، امنیت سطح شهرها و روستاها و ستادهای انتخاباتی به عهده وزارت کشور و زیر مجوعه آن، استاندارها، فرمانداران، نیروی انتظامی، اطلاعاتی و قضایی است.
منتظری افزود: عناصر بدخواه درصدد بر هم زدن امنیت هستند و قطعا نخواهند توانست گام موثری در زمینه سلب امنیت فضای انتخابات بردارند و اگر کسی بخواهد فضای انتخابات را در روزهای قبل و روز رای گیری بر هم بزند نظام با او برخورد خواهد کرد و سیلی محکمی خواهد خورد.
دادستان کل کشور درباره تامین امنیت انتخابات گفت: مراقبت های مسئولین از یک طرف و حضور فعال مردم در صحنه می تواند خنثی کننده همه توطئه های دشمن باشد.
وی تاکید کرد: انتظار داریم فرمانداران ، استانداران و بخشداران بیش از همه دستگاه ها مراقب تامین امنیت انتخابات باشند و اجازه تحرکات را به دشمن ندهند و چون این مسئولین از جانب دولت تعیین شده اند انتظار داریم مجریان انتخابات تابع قانون باشند و از حمایت یک کاندیدای خاص اجتناب کنند.
منتظری گفت: بنده منظورم فرد خاصی نیست و استانداران و فرمانداران حق ندارند از هیچ یک از این کاندیداها حمایت کنند.
وی افزود: در این چند روز اخیر شکایات قابل توجهی را از تخلفات و حمایت های مسئولین اجرایی داشته ایم و در مقام قضاوت نیستم که صحت و کذب آن را بگویم اما نفس این کار از طرف مجریان قانون صحیح نیست.
دادستان کل کشور تاکید کرد: به هیچ وجه به دنبال تشکیل پرونده قضایی علیه مسئولین اجرایی انتخابات نیستیم اما اگر این اتفاق بیفتد جرم است و برابر قانون برخورد می شود.
منتظری گفت: این مساله زیبنده نظام نیست و توصیه می کنم مسئولین اجرایی انتخابات مراقب باشند و بنده به دادستان های سراسر کشور ابلاغ کرده ام که با اغماض برخورد نشود.
آمار تخلفات ریاست جمهوری گذشته در دسترس نیست
دادستان کل کشور گفت : آماری از تخلفات ریاست جمهوری دوره گذشته در دسترس نیست.
حجت الاسلام والمسلمین محمدجعفر منتظری افزود: برای مقایسه آمار تخلفات ریاست جمهوری در این دوره نسبت به دوره های گذشته باید تا پایان انتخابات صبر کنیم.
وی گفت: تا این مرحله تخلفات انتخاباتی نسبت به آمار همین تخلفات در دوره انتخابات مجلس کاهش داشته است اما از انتخابات ریاست جمهوری دوره های گذشته آمار مشخصی در دسترس نداریم.
دادستان کل کشور ادامه داد: دردوره های قبلی انتخابات ریاست جمهوری ستاد پیشگیری از تخلفات فعال نبوده و از این جهت آماری برای مقایسه از دوره های گذشته نداریم.
وی در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه برخورد دستگاه قضا با رسانه های دولتی که از بودجه دولت در جهت فعالیت های تبلیغاتی استفاده می کنند به چه صورت خواهد بود؟ گفت: اگر رسانه، دولتی باشد قطعاً به دادسرا معرفی خواهد شد چون هیچ رسانه دولتی مجاز نیست له یا علیه کاندیداها مطلبی منتشر کند.
منتظری ادامه داد: رسانه هایی که ممکن است وابستگی به جناح ها و جریان های سیاسی داشته باشند ممکن است از دو وجه مرتکب تخلف شوند؛ اول جرایم عمومی که شاکی نمی خواهد و مدعی العموم ورود می کند و در مرحله بعدی جرایم خصوصی که پرونده آن با شکایت شاکی خصوصی پیگیری می شود.
وی تصریح کرد: اگر جرمی صورت بگیرد و شاکی خصوصی شکایت نکند دستگاه قضا اجازه ورود ندارد اما اگر جرم عمومی باشد به دادستان های سراسر کشور ابلاغ شده است که برخورد کنند.
دادستان کل کشور درباره آخرین پرونده های تخلف انتخاباتی کاندیداهای شوراهای اسلامی شهر و روستا افزود: تخلفات شوراها به لحاظ گستردگی بیشتر است چراکه بیش از 200 هزار کاندیدای شورای شهر در سراسر کشور داریم که قطعاً تخلفات هم آمار بیشتری خواهد داشت.
وی گفت: از آنجایی که پیگیری تخلفات احتمالی همه کاندیداهای شوراهای شهر در حوزه رسیدگی شهر تهران نیست در مراکز استان ها رسیدگی خواهد شد.
منتظری تأکید کرد: متأسفانه در میان کاندیداهای شورای اسلامی شهر و روستا تخلفات قابل توجه است؛ برخی تبلیغات زودهنگام داشته اند ، عده ای تخلفاتشان مربوط به سوء استفاده از بیت المال است و برخی هم در برگزاری برنامه های تبلیغاتی مطابق قانون برخورد نکرده اند که دادستان ها در سراسر کشور تخلفات را رصد می کنند و با جدیت پیگیری می شود.
احضار برخی استانداران به دادسرا
دادستان کل کشور از احضار برخی استانداران به دادسرای تهران خبر داد.
حجت الاسلام والمسلمین منتطری در ادامه نشست خبری افزود: تخلفات استانداران به استفاده غیرمجاز از بیت المال برای فعالیت های تبلیغاتی انتخابات اختصاص دارد که ازنظر قانونی جرم است.
وی گفت: برخی از استانداران به دادسرای تهران احضار شده اند و پرونده در مرحله رسیدگی است.
دادستان کل کشور در پاسخ به این سوال که آیا تخلفی از مدیران کانال های تلگرامی در ایام انتخابات ثبت شده یا خیر افزود: برخی مدیران این کانال ها به دادستانی تهران و عده ای هم به دادستانی استان ها دعوت شده اند.
وی گفت: این برنامه پیشگیری خوبی بود و تاکنون موردی برای برخورد نداشته ایم.
منتظری تاکید کرد: فضای مجازی به شدت ناسالم است و اهانت ها و تمسخرها در این فضا انجام می شود که در صورت شکایت رسیدگی می شود.
راه اندازی سایت کارورزی در دست بررسی است
دادستان کل کشور گفت: تحقیقات درباره راه اندازی سایت کارورزی ادامه دارد و نتیجه اعلام می شود.
حجت الاسلام والمسلمین منتظری در ادامه نشست خبری در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران مبنی بر تاسیس سایت کارانه و شائبه جذب آرای مردم در آستانه دوازدهمین دوره ریاست جمهوری پاسخ داد: فعالیت این سایت بررسی و مغایر قانون شناخته شد.
وی گفت: کارگروه تعیین مصادیق مجرمانه فعالیت این سایت را غیرقانونی دانست و با رای گیری همه اعضا بسته شد.
منتظری تصریح کرد: در برخی گزارش ها اعلام شده که سایت مذکور با تصمیم قضایی بسته شد اما این طور نیست و کارگروه تعیین مصادیق مجرمانه همه رای می دهند و اگر آرا به تعداد لازم رسید تصمیم گیری می شود.
وی درباره فعالیت سایت کارورزی هم گفت: بررسی ادامه دارد و نتیجه اعلام می شود.
دادستان کل کشور در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره اینکه در مناظره اخیر یکی از کاندیداها اعلام کرد که به همراه دادستان کل به دفتر رئیس جمهور رفتند و با ارایه سند و مدرک درباره تخلفات و جرایم یکی از نزدیکانشان به ایشان مطالبی گفته شد و خواستار برخورد شدند در صورتی که رئیس جمهور مخالفت کرده و اجازه نداده پیگیری شود، آیا این ادعا صحت دارد؟ پاسخ داد: یکی از اشکالات مناظره زنده این است که مسایلی مطرح می شود که برای افکارعمومی مناسب نیست، بنده از ابتدا هم مخالف برگزاری مناظرات زنده بودم اما استدلال هایی از طرف کمیسیون تبلیغات انتخابات و برخی نهادها مطرح شد که تصمیم به پخش زنده گرفته شد که البته امروز در جلسه ای اعلام کردند که ای کاش زنده نبود.
منتظری افزود: متاسفانه از این مناظراتی که در دو دوره انتخابات ریاست جمهوری برگزار شده خاطره خوبی نداریم ضمن اینکه ما در یک کشور اسلامی زندگی می کنیم نباید خودمان را شبیه یک نظام لائیک نشان دهیم. مردم جان داده اند که اسلام حاکم باشد و اسلام هم قواعد و دستوراتی دارد.
وی تاکید کرد: متاسفانه مناظرات با آموزه های دینی ما قابل تطبیق نیست مثلا مسئولی در جایی کاری انجام داده که نباید افشا شود چراکه همه ما در خانواده هایمان مسایلی داریم که دوست نداریم دیگران مطلع شوند بنابراین در کشور هم مسایل محرمانه نباید نشر پیدا کند.
منتظری تاکید کرد: دستگاه قضا اسرار مردم و جامعه و مسئولین را محفوظ نگه می دارد بسیاری از اسرار نظام را از ابتدای انقلاب در کمیته، سپاه و افراد و نهادها می دانم اما مجاز به مطرح کردن نیستم.
وی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه آیا اهانت به رئیس جمهور قانونی فعلی کشور در جریان مناظرات قابل پیگیری است یا خیر؟ گفت: همه مسایل در قانون تعریف شده که مرتبط با اشخاص است حق شخصی که به وی توهین شده این است که شکایت کند.
منتظری افزود: در زمان مناظرات همه افراد پشت میز کاندیدای ریاست جمهوری بودند بنابراین تفاوتی بین این افراد وجود ندارد ضمن اینکه آقای روحانی در پاستور رئیس جمهور است اما پشت میز مذاکره کاندیداست.
دادستان کل کشور تاکید کرد: حق همه کاندیداها محفوظ است و اگر کسی شکایتی داشته باشند قابل پیگیری است.