چامسکی در گفتگو با بی بی سی؛
بی توجهی به کارگران عامل به قدرت رسیدن ترامپ
حزب دموکرات 40 سال است که طبقه کارگر را به حال خود رها کرده و دیگر حوزه انتخابیه نمایندگان این حزب به شمار نمی آید
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما، زبان شناس و دانشمند سیاسی آمریکا بر این باور است که علت به قدرت رسیدن فردی همچون دونالد ترامپ در مقام ریاست جمهوری این کشور قهر حزب دموکرات با طبقه کارگر است.
به گزارش شبکه تلویزیونی بی بی سی، نوآم چامسکی در پاسخ به این پرسش که چرا ترامپ در آمریکا به قدرت رسید گفت چاره ی دیگری نداشتند. حزب دموکرات 40 سال است که طبقه کارگر را به حال خود رها کرده و دیگر حوزه انتخابیه نمایندگان این حزب به شمار نمی آید.
در نظام سیاسی آمریکا هیچ کس به فکر طبقه کارگر نیست.
حزب جمهوریخواه ادعا می کرد هست اما در عمل این حزب دشمن طبقه کارگر به شمار می آید. اما حزب جمهوریخواه از مسائلی همچون مذهب و برتری جویی سفیدپوستان سوء استفاده کرد.
چامسکی افزود: « بسیاری از بنیادگرایان مسیحی از ترامپ پشتیبانی کردند و همین ها هستند که تا 40 درصد جمعیت را در آمریکا تشکیل می دهند.
این قشر بر این باورند که زندگی تکرار نمی شود و تنها یکبار اتفاق می افتد پس باید نهایت استفاده را کرد.»
این دانشمند سیاسی آثار زیانبار قدرت گرفتن فردی همچون ترامپ را بیشتر متوجه دنیا دانست و گفت: مهم ترین بخش انتخاب ترامپ به ریاست جمهوری ، خود ترامپ نیست بلکه حزب جمهوریخواه است و این حزب دارد بر سر پدیده گرم شدن کره زمین راهش را از باقی دنیا جدا می سازد.
چامسکی بار دیگر تاکید کرد حزب جمهوریخواه آمریکا خطرناکترین سازمان روی زمین در تاریخ بشر است.
وی در پاسخ به این پرسش که آیا حزب جمهوریخواه از داعش هم بدتر است پرسید آیا داعش هیچگاه تلاش کرده چشم انداز موجودیت سازمان یافته بشر را با خطر روبرو کند؟ جمهوریخواهان می گویند نه تنها برای پدیده تغییرات آب و هوایی هیچ کاری نمی کنند بلکه آن را شتاب هم می بخشند.
نوآم چامسکی به قدرت رسیدن امانوئل مکرون در فرانسه را در نتیجه فروپاشی نهادهای اصلی این کشور دانست و گفت: مکرون از خارج از حلقه سیاستمداران سنتی وارد کارزار انتخاباتی شد و افرادی که به او رای دادند برای ابراز مخالفت با مارین لوپن این کار را کردند. و لوپن فردی است که به درستی از او با نام فردی بسیار خطرناک نام برده می شود.
چامسکی رئیس حزب کارگر انگلیس را فردی بسیار متشخص و خوب توصیف کرد اما گفت جرمی کوربین نتوانسته برای مردم انگلیس الهام بخش باشد زیرا حزب کارگر اصلا برنامه ای برای اداره کشور ندارد.
نوآم چامسکی محاکمه و تهدید جولیان آسانژ ، بنیانگذار پایگاه اینترنتی افشاگر ویکی لیکس را کاملا اشتباه دانست و خواستار آزادی وی شد.
وی با بیان اینکه پرونده قضایی که برای آسانژ درست شده کاملا ساختگی است افزود: مشخص نیست چرا دستگاه قضایی سوئد او را به اتهامی که ضد وی پرونده سازی کرده بود محاکمه نمی کند. آسانژ به علت تهدید شدن از سوی دولت آمریکا به سفارت اکوآدر در لندن پناه برده است. (ادوارد) اسنودن هم به همین علت در روسیه به سر می برد.
وی درباره ی انتشار پیام های الکترونیکی هیلاری کلینتون در پایگاه اینترنتی ویکی لیکس هم گفت: نمی دانم چرا و چگونه این تصمیم را گرفتند اما این باور کلی که شهروندان و در کل مردم باید از عملکرد نمایندگان خود آگاه باشند به نظر من ایده خوبی است.