تغییر مالکیت 758 میلیون برگه دارایی مالی در بورس تهران
امروز در داد و ستدهای اولین روز هفته شاخص بورس در کانال 80 هزار واحدی تثبیت شد.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما ؛ در داد و ستدهای روز شنبه سهامداران بیش از 785 میلیون برگه سهم و حق تقدم را به ارزش دو هزار و 424 میلیارد ریال در 47 هزار نوبت معاملاتی دست به دست کردند.
بورس تهران امروز شاهد رشد نزدیک به 15 واحدی شاخص کل بود. به این ترتیب این متغیر شنبه را در عدد 80 هزار و 142 به پایان رساند. این در حالی بود که شاخص بازار اول 24 واحد افت کرد اما شاخص بازار دوم 230 واحد بالا رفت.
نمادهای پتروشیمی مبین، صنایع پتروشیمی خلیج فارس، گل گهر، پتروشیمی جم و خدمات انفورماتیک با بیشترین تاثیر مثبت بر شاخص رشد این متغیر را رقم زدند.
در مقابل نمادهای پتروشیمی پردیس و مپنا با بیشترین تاثیر منفی بر شاخص مانع رشد بیشتر این متغیر شدند.
در بازار امروز گروه های خودرو، شیمیایی و دستگاه های برقی با بیشترین حجم و ارزش معاملات در صدر برترین گروه های صنعت ایستادند.
صدرنشینی بازار نیز با بیشترین رشد قیمت متعلق به نمادهای ماشین سازی نیرومحرکه، سیمان خوزستان، ایران ارقام، پارس سوییچ، تایدواتر خاورمیانه و کاشی الوند بود.
این در حالی بود که سهامداران پست بانک، پشم شیشه ایران، کارتن ایران، کاغذ سازی کاوه، گروه صنایع بهشهر ایران، داروسازی زاگرس فارمد پارس و نورد آلومینیوم ایران با بیشترین کاهش قیمت در انتهای جدول معاملات قرار گرفتند.
سرمایه گذاران در پایان معاملات امروز برای خرید اوراق مشارکت شهرداری سبزوار، اوراق مشارکت کارکنان نفت، واحدهای صندوق پارند پایدار سپهر، اوراق صکوک مرابحه سایپا و اوراق مشارکت شهرداری شیراز بیشترین تقاضا و سنگین ترین صف های فروش را ثبت کردند.
در مقابل گروهی دیگر برای خروج از واحدهای صندوق پارند پایدار سپهر، اوراق مشارکت ملی نفت ایران،اوراق صکوک بناگستر کرانه، اوراق مشارکت کارکنان نفت، سهام نورد آلومینیوم و اوراق مشارکت رایان سایپا بیشترین عرضه ها و سنگین ترین صف های فروش را ثبت کردند.
در پایان معاملات امروز پتروشیمی مبین با معامله بلوکی 109 میلیون سهمی به ارزش 445 میلیارد ریال بیشترین حجم و ارزش معاملات را ثبت کرد
استقرار شاخص بورس بر فراز قله 80 هزار واحدی
کارشناس بازار سرمایه هم در برنامه «روی خط بازار» رادیو اقتصاد گفت: در حال حاضر شاخص کل بورس همچنان بالاتر از کانال 80 هزار واحدی استقرار دارد.
ایمان مقدسیان «بازگشت قیمت نفت به سطوح پائین تر» و «کاهش آهنگ رشد قیمت فلزات» را دو عامل جهانی تاثیرگذار بر بازار سهام دانست و افزود: بخش های مرتبط بورس تهران با بازارهای جهانی همگام با کاهش قیمت ها دچار چالش می شود.
وی در ادامه ضمن اشاره به این جمله که سال مالی بیشتر شرکت های داخلی انتهای سال شمسی است، اظهارداشت: بدین ترتیب سال مالی بسیاری از شرکت ها به پایان رسیده و این شرکت ها چهار ماه فرصت دارند صورت های مالی خودرا ارائه تا در مجامع سالیانه مورد تصویب قرارگیرد.
این کارشناس بازار سهام با بیان اینکه فصل مجامع فصل نوشدن، بهنگام شدن و بروز شدن اطلاعات سهامداران است، گفت: سهامداران ضمن حضور در مجامع شرکت ها از برنامه ها و سیاست های سال آینده این شرکت ها مطلع می شوند.
وی افزود: هر سهامداری حتی با یک سهم حق دارد ضمن حضور در مجامع شرکت های مربوطه از رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل در مورد برنامه های آیند شرکت پرسش، نقد و اطلاعات کسب کند.
مقدسیان به رادیو اقتصاد اظهارداشت: مجامع شرکت ها ضمن اینکه در کارآمدی بورس به لحاظ اطلاعاتی، شفافیت و میزان مشارکت سرمایه گذاران حقیقی در تعیین آینده رویکرد بازار سهام نیز بسیار نقش آفرین هستند.
وی ادامه داد: تشکیل مجامع فصلی شرکت ها از طریق افزایش کارایی بازار در بخش اطلاعات و تحلیل ها می تواند موجبات ثبات بازار سهام را در کشور فراهم کند.