واردات اسباب بازی روی ریل صعودی
مشاور دبیرخانه شورای عالی نظارت بر اسباب بازی در برنامه «روی خط بازار» رادیو اقتصاد از سیر صعودی واردات اسباب بازی به کشور خبرداد.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما؛ محمد حسین فرجو با اشاره به اینکه سال گذشته ۸۶ میلیون دلار اسباب بازی از مبادی قانونی به کشور وارد شده است، افزود: کاهش تعرفه واردات اسباب بازی از ۵۵ به ۲۶ درصد سیر صعودی ورود این کالای فرهنگی به مملکت را دامن زده است.
وی همچنین با اشاره به اینکه واردات ۴۸ میلیون دلاری اسباب بازی سال ۹۰ به ۸۶ میلیون دلاری در سال ۹۵ رسیده است، اظهار داشت: علاوه بر این سالانه میلیونهای دلار اسباببازی به صورت قاچاق وارد کشور میشود.
فرجو در مصاحبه با رادیو اقتصاد با اشاره به اینکه اسباببازی به عنوان یک کالای فرهنگی شناخته شده است و تاثیرات به سزایی در این امر دارد، گفت: برای جلوگیری از بروز مشکلات هویتی فرهنگی در آینده باید از امروز به فکر بود و با توجه به روحیات کودکان اسباب بازیهای خلاقانه و مطابق فرهنگ خانواده برای آنان تهیه کرد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه ایران از وجود صنعت اسباب بازی کارآمد محروم است، افزود: تولید داخلی این کالا به جزء ارزش اقتصادی و سودآوری بالا از مزایای فراوانی مانند اشتغالزایی، برابری محصول با وضعیت فرهنگی و... برخوردار است.
مشاور دبیرخانه شورای عالی نظارت بر اسباب بازی با گلایه از اینکه حتی رشتههای مرتبط با این صنعت منجمله طراحی اسباب بازی درواحدهای دانشگاهی کشور جایگاهی ندارد، اظهارداشت: در حال حاضر بازار اسباببازیایران در قبضه کشورهای خارجی به ویژه چین است.
وی در ادامه یادآور شد: صنعت اسباببازی میتواند در رشد و تعالی فرزندان این سرزمین نقش اثرگذاری داشته باشد بنابراین میطلبد گامهای اساسی در جهت ایجاد این صنعت در کشور برداشته شود.