افزایش نگرانی از موج حملات سایبری در ابعاد جهانی
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما، مقامات آمریکایی و انگلیسی روز جمعه در مورد موج حملات سایبری همزمان در دهها کشور جهان با کمک یک باج افزار (نرم افزار باج گیر) هشدار دادند و توصیه کردند به هکرها پولی داده نشود.
به نظر می رسد هکرها از یک نقص در سیستمهای ویندوز که در اسناد هک شده آژانس امنیت ملی آمریکا فاش شده بود، بهره بردند.
آژانس امنیت سایبری انگلیس در بیانیهای اعلام کرد: «امروز ما شاهد رشته حملات سایبری به هزاران سازمان و فرد در دهها کشور جهان بودیم.»
این آژانس به روز کردن نرمافزارهای امنیتی و آنتیویروسهای خود را خواستار شد.
وزارت امنیت داخلی آمریکا نیز در بیانیهای اعلام کرد: «ما گزارشهای متعددی در مورد آلودگی رایانهها به یک باج افزار دریافت کردیم.»
به گزارش خبرگزاری فرانسه از واشنگتن، وزارت امنیت داخلی آمریکا افزود: «از اشخاص حقیقی و سازمانها درخواست می شود باج نپردازند زیرا دادن باج تضمین نمی کند که دسترسی به دادهها دوباره امکان پذیر خواهد شد.»
این موج حملات انفورماتیک که بعدی جهانی دارد نگرانی کارشناسان امنیتی را برانگیخته است.
این بدافزار فایلهای کاربران را قفل می کند و از کاربران می خواهد برای دسترسی دوباره به دادههای خود مبلغی پول به شکل بیتکوین (پول دیجیتال) بپردازند به همین علت به آن نرم افزار باج گیر یا باج افزار می گویند.
جیکوب کروستک از شرکت امنیت آواست Avast جمعه حدود ساعت 20 به وقت گرینویچ اعلام کرد: «ما بیش از 75 هزار حمله را در 99 کشور شناسایی کردیم.»
فورسپوینت سکیوریتی لب که یک شرکت امنیت انفورماتیک دیگر است نیز از کمپین بزرگ انتشار ایمیلهای آلوده خبر داد و اعلام کرد حدود پنج میلیون ایمیل در هر ساعت فرستاده شده که حامل بدافزاری به نام دبلیو کری WCry، واناکری WannaCry، واناکریپتورWanaCryptor، واناکریپت WannaCrypt یا وانادکریپتور Wana Decryptor است.
به گفته تحلیلگران سازمانهایی در اسپانیا ، استرالیا ، بلژیک ، فرانسه ، آلمان ، ایتالیا و مکزیک تحت تأثیر این حمله قرار گرفتند.
در آمریکا، شرکت بزرگ پستی «فدکس» FedEx اذعان کرد که به این باج افزار آلوده شده است.
وزارت کشور روسیه نیز اعلام کرد روز جمعه تحت تأثیر یک ویروس انفورماتیک قرار گرفته است اما مشخص نکرد که آیا مربوط به این حمله هماهنگ بوده است یا نه.
این حملات انفورماتیک به ویژه خدمات عمومی بهداشت انگلیس را تحت تأثیر قرار داد و رایانههای بسیاری از بیمارستانهای این کشور را مسدود کرد.
مدیریت خدمات عمومی بهداشت انگلیس اعلام کرد: «در حال حاضر، هیچ نشانهای از اینکه دادههای بیماران به دست هکرها افتاده است، وجود ندارد.»
این حمله سایبری اما در کار دهها بیمارستان اختلال ایجاد کرد و برخی از بیمارستانها را مجبور کرد که اعمال جراحی و برخی اقدامات پزشکی را لغو کنند و آمبولانسها را به مراکز دیگر بفرستند.
تصاویری در شبکههای اجتماعی از صفحات مانیتورهای خدمات عمومی بهداشت انگلیس منتشر شده است که این پیغام روی آنها به چشم می خورد: «پروندههای شما رمزگذاری شده است، 300 دلار به صورت بیتکوین برای دسترسی به آنها بپردازید».
پرداخت باید ظرف سه روز انجام شود وگرنه قیمت دو برابر می شود و در صورتی که پولی پرداخت نشود ظرف هفت روز فایلهای هک شده پاک خواهند شد.
مایکروسافت چند ماه پیش یک وصله امنیتی را برای از بین بردن این حفره امنیتی منتشر کرد اما بسیاری از سیستمها هنوز به روز نشدهاند.