پیشگیری از بیماری های چشمی، جلوگیری از بیماری های عفونی، طراوات و شادابی پوست از جمله اثرات خربزه است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز کهگیلویه و بویراحمد، خَربُزه
گیاهی از تیره کدوئیانکه میوهاش درشت و شیرین و آبدار است،بوته آن کوتاه و ساقههایش
روی زمین میخوابد و دارای مقدار زیادی ویتامین A،C و سلولز است. به طورکلی خانواده خربزه
شامل انواع گرمکو طالبینیز میشود که البته
این دو نوع کم آبتر از خربزه هستند. رفع کننده یبوست کمک کننده به هضم غذا، افزاینده ادرار و دفع کننده کم خونیو سنگ مثانه و
تولیدکننده عرق در بدن از جمله خواص خربزه است. پتا سیمموجود در خربزه برای
بیماران مبتلا به بیماری قلبی - عروقی بسیار موثر است و مصرف این ماده غذایی نقش
به سزایی در پیشگیری از بیماری های قلبی و عروقی دارد. خربزه
به دلیل داشتن آب زیاد، مواد قندی را فورا جذب خون کرده به همین سبب باعث بالا رفتن قند خون،رفع خستگی و گرمازدگی می شود. در
میان مواد قندی و معدنی خربزه آنزیم هایی وجود دارد که سرعت هضم غذا را زیاد کرده و در کودکان موجب افزایش اشتها و فعالیت و رشد سلول های بدن و در سالمندان
به فعالیت سلول های دستگاه گوارش و در نهایت رفع سستی و بی حالی منجر می شود. خربزه
به دلیل مواد فیبری و به خاطر وجود طعم و اسانس هایی که دارد یک محرک قوی شیمیایی
برای دستگاه گوارش است. همچنین این میوه تاثیر خاصی در تخلیه میکروب و عفونت های
موجود در روده ها دارد. به
دلیل آن که گوشت خربزه یک ماده ضد تورم به شمار می رود به شکل ضماد روی سوختگی
های سطحی پوست بدن استفاده می شود. خربزه
باعث افزایش شیر در زنان شیرده می شود. مغز
تخم خربزه ی بو داده طبیعت گرم دارد. خربزه،رنگ چهره را روشن می کند و بیماری استسقاء ( احساس تشنگی دائمی ) را درمان می
کند. خربزه، سلول های بدن را ترمیم می کند،مصرف زیاد خربزه باعث نفخ
می شود.