به نقل از اداره کل روابط عمومی و امور بین الملل بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران، مدیرکل فناوری اطلاعات و ارتباطات بیمه مرکزی در این همایش گفت: ارائه خدمات الکترونیکی صنعت بیمه در شرف آمادگی و بالندگی است.
سید قاسم نعمتی با اشاره به ضرورت ارائه خدمات الکترونیکی در صنعت بیمه کشور و هم راستا با سایر حوزه های بانکی، مالیاتی، پست و... گفت : تحقق شاخص های بیمه ای تعریف شده بیمه ای در دولت الکترونیک بدون همکاری مدیران آی تی شرکتها امکانپذیر نیست.
وی با تاکید بر این نکته که سامانه سنهاب (سامانه نظارت و هدایت الکترونیکی بیمه) متعلق به کل صنعت بیمه است ، گفت : این سامانه آبروی صنعت بیمه است و ما باید برای استقرار این سامانه تلاش مضاعفی را داشته باشیم.
نعمتی از آنلاین کردن جمع آوری اطلاعات و داده های صنعت بیمه به عنوان یکی از اهداف سمینار یاد کرد و اضافه کرد: قانون و تکالیف بیمه ای امکان و اجازه ماندن در زمان حال را به ما نمی دهد و موضوع هایی مانند پاسخ به اصالت سنجی بیمه نامه ها، تعیین وضعیت بیمه شهروندان، مبارزه با پولشویی، مبارزه با قاچاق کالا و ارز به عنوان نمونه ای از مطالبه های قانون از صنعت بیمه و بیمه مرکزی مطرح است که تحقق این موضوع بدون راه اندازی سامانه مطمئن اطلاعات خودرویی امکان پذیر نیست.
مدیر کل فناوری اطلاعات و ارتباطات بیمه مرکزی از تسریع در ارائه مقدمات لازم به منظور ارائه خدمات الکترونیک بیمه ای به عنوان یکی از ضرورت های حال حاضر صنعت بیمه یاد کرد و گفت: یکی از برنامه های صنعت بیمه جایگزینی کارت های الکترونیکی به جای بیمه نامه های کاغذی است و در این زمینه باید راهکارهای لازم برای تحقق و عملیاتی کردن این موضوع بررسی شود .
نعمتی اضافه کرد : بالندگی زمانی اتفاق می افتد که بانک های اطلاعاتی کامل با یکدیگر مرتبط و مراوده اطلاعاتی داشته باشند و نتیجه آن الکترونیکی شدن سرویس ها و سهولت در انجام کارها و شفافیت در اطلاعات خواهد بود.
در این گردهمایی مدیران نظارت فنی، برنامه ریزی و توسعه نیز به ارائه مطالب در خصوص وضعیت شاخص های خودرو و بررسی کارتی کردن بیمه شخص ثالث و حذف کاغذ پرداختند و شرکت در کارگاه آموزشی در حوزه امنیت نیز از دیگر بخش های این سمینار بود.
صنعت بیمه چاره ای جز بهره گیری از فناوری اطلاعات و ارتباطات ندارد
معاون نظارت بیمه مرکزی در همایش مشترک مدیران IT و خودرو صنعت بیمه تاکید کرد : صنعت بیمه چاره ای جز بهره گیری از تکنولوژی اطلاعات و ارتباطات برای اقتصادی کردن بیمه شخص ثالث ندارد.
به گزارش اداره کل روابط عمومی و امور بین الملل بیمه مرکزی، حبیب میرزایی
در گردهمایی مشترک مدیران IT و خوروی شرکت های بیمه گفت: در قانون بیمه شخص ثالث الزامات متعددی برای ارائه خدمات الکترونیکی پیش بینی شده است و
همکاری و همراهی مدیران فناوری و اطلاعات و خودرو صنعت بیمه کشور موجب تحقق اهداف استقرار سامانه هدایت و نظارت الکترونیکی بیمه خواهدشد.
وی افزود: در قانون بیمه شخص ثالث برای هریک از دستگاهها، شامل صنعت بیمه ، وزارت بهداشت، نیروی انتظامی و قوه قضائیه تکالیفی برای تهیه و تبادل اطلاعات مربوطه ذکر شده است. در این میان در صورت طراحی و اجرای درست سامانه صدور و پرداخت بیمه شخص ثالث به صورت آنلاین در صنعت بیمه قدم اول برای مدیریت ریسک حوادث رانندگی را برداشته است و بستر لازم برای مبادله اطلاعات با سایر دستگاهها فراهم خواهد شد.
میرزایی اضافه کرد : در صورتی که هریک از دستگاههای مذکور به وظایف قانونی خود عمل کنند ، صنعت بیمه می تواند بیمه شخص ثالث که در پنج سال اخیر سالانه میلیاردها تومان زیان داشته است را سود آور نماید و به تدریج امکان کاهش حق بیمه اتومبیل را فراهم کند.
وی با اشاره به تعیین وزارت راه و شهرسازی به عنوان مسئول سامانه جامع حوادث رانندگی از سوی دولت إظهار امیدورای کرد با أجرای تکالیف سازمانها، داده های به روز به سامانه مذکور تغذیه و با تحلیل اطلاعات امکان مدیریت ریسک حوادث رانندگی در کشورفراهم شود.
معاون نظارت بیمه مرکزی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به رویکردهای نوین مدیریت ریسک بیمه های خودرواعلام کرد: اخیرا در برخی شرکت های بیمه خارجی حق بیمه مربوطه با استفاده از تکنولوژی مبتنی بر کارکرد خودرو، محیط مورد استفاده و شخصیت راننده، محاسبه می شود و این تکنولوژی امکان اعمال تخفیف بیش از 50 درصد حق بیمه را برای بیمه های اتومبیل فراهم کرده است.
وی در پایان گفت: متاسفانه فاصله ما با کشورهای پیشرفته دنیا در این زمینه زیاد است و باید با تلاش و کوشش مضاعف به فکر راهکارهای نوین مبتنی بر تکنولوژی ارتباطات و اطلاعات باشیم.
اعتبار بیمه نامه را از سامانه سنهاب استعلام کنید
بیمه گذاران محترم می توانند از طریق سامانه سنهاب، اعتبار بیمه نامه خود را استعلام کنند.
سامانه نظارت و هدایت الکترونیکی بیمه (سنهاب)، ابتدا به عنوان سیستمی برای بهبود وضعیت آمار و اطلاعات شرکتهای بیمه و سهولت دسترسی اطلاعات عملکردی صنعت برای ارائه به دستگاه های نظارتی و وزارت امور اقتصادی و دارایی طراحی شد.
پس از اجرایی شدن و شناخت ظرفیتهای آن، هدف بزرگتر و جامعتری برای این سامانه در نظر گرفته شد. وظیفه این سامانه تجمیع اطلاعات و فراهم آوردن امکان نظارت و هدایت شرکتهای بیمه و این صنعت است.
سامانه نظارت و هدایت الکترونیکی(سنهاب) از دقت بالا و خطای کمی برخوردار است، هشدارها و رهگیریها را بموقع انجام میدهد و ما را از نظر امنیتی مصون میکند.
توسعه نظارت و اطلاعرسانی بواسطه سامانه نظارت و هدایت الکترونیکی امکانپذیر است.
سامانه سنهاب یکی از حلقه های مهم تحقق دولت الکترونیک و نظارت بر فعالیت های اقتصادی به منظور شفاف سازی محیط کسب و کار به شمار می رود .ضمن ان که این سامانه واطلاعاتی که بر روی ان دراختیار مردم و مدیران عامل شرکت های بیمه ای قرار می دهد باعث انتخاب درست و ایجاد محیطی منطقی برای رقابت و ارایه خدمات بهتر و بیشتر را در بخش صنعت بیمه فراهم می کند .
سامانه سنهاب ( سامانه نظارت و هدایت الکترونیکی بیمه) هم اکنون به نشانی www.centinsur.ir برای اطلاع از آخرین وضع بیمه ای مردم قابل دسترسی است.