هندوانه دارای آنتی اکسیدانی به نام لیکوپن است که از وقوع سکته قلبی جلوگیری و به کاهش خطر سرطان پروستات هم کمک میکند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز کهگیلویه و بویراحمد،هندوانه گیاهی بزرگ و
پهن یک سالهبا
ساقه خزنده و برگهای پهن و کرکدار و گلهای سفید یا زرد دارد. عقیده بر این است که هندوانه از جنوب آفریقامنشأ
گرفته و در آنجا به صورت خودرو رشد میکرده است. هندوانه ابوجهلرا
به عنوان جد وحشی هندوانه در نظر میگیرند. بیش از ۱۲۰۰رقم
هندوانه وجود دارد که از نظر وزن از کمتر از یک کیلو تا بیش از ۹۰ کیلوگرم متفاوت
هستند، گوشت آنها میتواند به رنگ قرمز، صورتی، نارنجی، زرد یا سفید باشد. هندوانه حاوی میزان
بالایی از سدیم و پتاسیم است به همین دلیل از بدن در برابر بیماریهای مختلفی
مانند آسم و برخی سرطانها مانند سرطان روده و پروستات محافظت میکند. هندوانه منبع بسیار
خوبی از ویتامین Cو Aاست که نسبت به سایر میوهها و سبزیها، مقدار بیشتری
بتاکاروتن دارد. هندوانه دارای آنتی اکسیدانی
به نام لیکوپن است که از
وقوع سکته قلبی جلوگیری میکند و به کاهش خطر سرطان پروستات هم کمک میکند. هندوانه باعث رقیق شدن
خون می شود و مصرف آن، برای افرادی که خون غلیظ دارند مناسب است. بهترین زمان
خوردن هندوانه بین دو وعده غذایی است. مصرف هندوانه بلافاصله بعد از
خوردن غذا باعث اختلال هضم میشود و در حالت ناشتا مخصوصاً در هوای گرم یا در
هنگام تشنگی، مضر است. وی ادامه داد: در عین
حال خوردن هندوانه برای افراد سردمزاج یا کسانی که معده سرد دارند مضر است و در
طولانی مدت باعث ضعیف شدن عملکرد هضم و درد مفاصل می شود بنابراین بهتر است این
افراد به همراه هندوانه، عسل و قند مصرف کنند.