کوفی عنان: سیاست خارجی ترامپ نگران کننده است
دبیر کل پیشین سازمان ملل : فردی در آمریکا بر سر کار آمده و معتقد است که پاسخ همه مسائل را دارد.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از ای پی تی ان، کوفی عنان دبیر کل اسبق سازمان ملل گفت: سیاست خارجی ترامپ نگران کننده است.
عنان گفت: به نظرم آنچه که هم اکنون در آمریکا می گذرد و همیشه الگوی جامعه بین المللی در رابطه با مسائلی چون دمکراسی،حقوق بشر و آزادی مطبوعات و دیگر مسائل بوده است، مسائل خیلی مهمی هستند.فردی در آمریکا بر سر کار آمده و معتقد است که پاسخ همه مسائل را دارد.ما قصد داریم که این کار را انجام دهیم.ما قصد داریم که همه چیز را پاک کنیم و این کار را به روش خود انجام دهیم.دیر یا زود آنها به این واقعیت روبرو خواهند شد که آنطور که آنها تصور می کنند این کار ساده و آسانی نیست. آنها به این نتیجه خواهند رسید که برای انجام دادن کارها یا باید با مردم همکاری کنند و یا باید به تفنگ هایشان بچسبند وگرنه کاملا شکست خواهند خورد و از شهر بیرون خواهند شد.
وی افزود:اما موضوع هدایت مسائل جهانی از طرف آمریکا در رابطه با آب و هوا،آزادی مطبوعات،حقوق بشر و دمکراسی با توجه به بیانیه هایی که از واشنگتن صادر می شوند تضعیف شده است. نبود اطمینان و این حقیقت که پیام ها تغییر می کنند موضوعی است که به سرعت اوضاع را برای دوستان شما دشوار می کند. این موضوع کار را برای دیپلمات های آمریکایی و دیگران دشوار می کند.اگر من رهبر کشوری هستم و آنها می آیند و با من صحبت می کنند این احساس خوبی به همراه دارد.اما زمانی که مقام و رهبر یک کشور مقاومت می کند این وضعیت دشواری را برای کار دیپلمات ها و دیگران ایجاد می کند.
دبیر کل پیشین سازمان ملل در ادامه گفت: این مشکلی است که ما را به خود مشغول کرده است.ما در دوره بسیار حساسی قرار داریم.طرف های موجود ضد یکدیگر و نه به نفع هم صحبت می کنند و با هم تعامل ندارند و این اوضاع را دشوار می سازد.
عنان افزود: مسئله مذاکره و گفتگو و نقش چین بسیار مهم است.اما باید این کار را پیش از آنکه درها بسته شوند انجام دهیم.چین کشور بزرگی است.آنها نمی خواهند که علنا به آنها دستور داده شود.حل و فصل مسئله شبه جزیره کره برای آنها بیش از دیگران موضوع مهمی است. معتقدم که نیاز به حل و فصل مسئله کره موضوع مهمی برای همگان است.به نظرم همکاری خوب و سازنده و موثر می تواند راه حلی سیاسی برای این موضوع پیدا کند. از نقطه نظر نظامی یک نفر می تواند مقابله کند و یک نفر می تواند تهدید کند.اما معتقدم که راه حل نظامی وضعیت را بدتر و بدتر می کند.
دبیر کل پیشین سازمان ملل گفت:من زمانی را به خاطر می آورم که ما درباره خاورمیانه(غرب آسیا) صحبت می کردیم تمرکز ما بر روی بحران اسرائیل و فلسطین بود.اما امروز زمانی که درباره بحران در خاورمیانه (غرب آسیا)صحبت می کنیم شما با موضوع عراق،یمن و لیبی روبرو هستید و مسئله اسرائیل و فلسطین در حاشیه این مسائل قرار گرفته است. بنابراین ضروری است که ما راه حلی قاطع برای این موضوع پیدا کنیم.برای یافتن راه حل، ما باید رهبرانی که موافق مذاکره باشند پیدا کنیم تا آنها به روشی سازنده با هم گفتگو کنند.ما از مدتها پیش شاهد این موضوع نبوده ایم.من تصور نمی کنم که این موضوع امروز و یا حتی فردا روی دهد.من شک دارم که بتوانیم شاهد رهبرانی باشیم که در این مسیر حرکت کنند.
دبیر کل پیشین سازمان ملل گفت:در رابطه با توافق نامه پاریس معتقدم که اگر آمریکا خود را از آن کنار بکشد،این مایه تاسف خواهد بود.در این صورت آمریکا خود را از بقیه جامعه بین المللی منزوی خواهد کرد.اگر آمریکا خود را کنار بکشد،جامعه بین المللی به راه خود ادامه خواهد داد.آنها باید با اجرایی سازی توافق به پیش بروند.کناره گیری آمریکا از این توافق ممکن است سبب مشکلاتی شود و کارها را کند کند اما جامعه بین المللی نباید متوقف شود.